kapsułki na włosy i paznokcie
-
kika75
kapsułki na włosy i paznokcie
kapsułki żelowe migliorin –suplement diety zmacnia włosy i paznokcię kto używa i czy pomagają ????
-
Hania26
Re: kapsułki na włosy i paznokcie
Ja polecam tabletki Silica albo Silica Duo. Po ich stosowaniu problem z rozdwajającymi paznokciami zniknął. Niemniej jednak wydaje mi się, że tego typu tabletki powinny być rozwiązaniem krótkoterminowym, jeśli mamy problem z paznokciami i włosami powinnyśmy po prostu troszkę zmienić dietę-zacząć spożywać produkty, które zawierają odpowiednie witaminy i minerały dla zdrowego rozwoju włosów i paznokci. Tutaj macie wypisane: treść zmieniona przez moderatora
Proszę nie spamować
Proszę nie spamować
-
mika537
ja polecam kompleks odzywczy do wlosow i paznokci WELLNESS Hair & Nail NutriComplex od ORIFLAME, naprawdę pomaga!
-
Qaula
Ja przez jakiś czas używałam Belisse. Szczerze mówiąc nie polecam. Na paznokcie jak najbardziej. Przyznam, że działa rewelacyjnie, ale na włosy nie działa wcale, podobnie jak i na skórę.
-
Yagoda
ja mam wrazenie ze nic mi nie pomaga
ale lykam tak na wszelki wypadek
teraz zaszalalam i kupilam innove... zaczelam drugi listek .... zobaczymy...
teraz zaszalalam i kupilam innove... zaczelam drugi listek .... zobaczymy...
-
Kolaboracja
a ja brałam Skrzypowitę i nie polecam .... nie widać różnicy, paznokcie nadal mi się rozwajały, we włosach też różnicy nie zobaczyłam...
-
mika537
mi wlosy wypadaly garsciami, mialam przeswity to bylo okropne. probowalam wszystkiego od skrzypovity po inne preparaty o wiele drozsze ktore dostawalam od trychologa i wydawalam na nie fortune ale nie dawaly zadnych efektow;/ dopiero pomoglo mi hair&nail nutricomplex wellness by oriflame. sluchajcie rewelacja! fakt, ze trzeba to brac przez 3 miesiace, ale efekty niesamowite tylko trzeba byc systematycznym. po pierwszym opakowaniu przestaly mi wypadac wlosy po drugim zauwazylam ich zageszczenie to naprawde dziala! i nie tylko wlosy ale i paznokcie sa mocne i zdrowe, polecam kazdemu z czystym sumieniem!:)
Ja ostatnio używałam capivit piękne włosy, po okresie miesiąca włosy były dość odbudowane - także polecam
Polecam Salon kosmetyczny Poznań dla poznanianek i nie tylko.
Tych akurat nie znam , ale na rynku jest cala masa produktow o podobym dzialaniu, wiekszosci zawieraja te same skladniki, rozniac sie jedynie proporcjami
jeżeli chodzi o paznokcie to polecam balisse sama używałam i z paznokci byłam zachwycona mocne, długie i nie rozdwajały się, warunkiem jest to że nie można ominąć ani jednego dnia w braniu tabletki bo przestaje działać tak mi powiedziała pani w aptece.Niestety nie sprawdziły się jeżeli chodzi o włosy 
-
Barbara Karol
- Miła Kobietka
kika75 pisze:kapsułki żelowe migliorin –suplement diety zmacnia włosy i paznokcię kto używa i czy pomagają ????
Ja mogę polecić kosmetyki ze sklepu fryzjerskiego.
Jedyne tabletki jakie na moje długie i mozolnie proste włosy zadziałały to były Vitapil. Mają krzem i biotynę jednocześnie. Różnicę zauważyłam już po miesiącu, ale opakowanie 60 tabletek dobrałam do końca. Teraz robie przerwę, ale na pewno w przyszłym miesiącu do nich wrócę. Nawet mój mąż zauważył, że w łazience nie zostaje tyle moich włosów co wcześniej i że są znacznie mniej rozdwojone i wyglądają zdrowiej.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Włosy i paznokcie kochają cynk, miedź i krzem. Jedz orzechy, migdały, pestki dyni albo słonecznika. Zawierają cynk oraz miedź. Często jadaj rzodkiewkę, kalarepkę i seler. Mają one sporo krzemu, który zmniejsza łamliwość paznokci i zapobiega wypadaniu włosów. Pomidory, brokuły, sałata, marchew, szczypiorek, koper, czy natka to najbogatsze źródła beta-karotenu, który w organizmie przekształca się w witaminę A, która wzmaga produkcję głównego budulca włosów i paznokci - keratyny
-
supełek
Tak, włosy lubią krzem, ale myślę że taka dieta nie pomoże mocno zniszczonym włosom. One potrzebują wsparcia od środka, ale środkami, które działają od wewnątrz na łodygę włosa, cebulki i gruczoły łojowe. Najwiecej krzemu jest w bambusie, także wspomniany vitapil to raczej dobry wybór.
ja używam serum do włosów z beauty for you - działa cuda, włosy są śliczne, jedwabiste i pachną wspaniale!
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Wsparcie od środka to właśnie dietasupełek pisze:Tak, włosy lubią krzem, ale myślę że taka dieta nie pomoże mocno zniszczonym włosom. One potrzebują wsparcia od środka, ale środkami, które działają od wewnątrz na łodygę włosa, cebulki i gruczoły łojowe. Najwiecej krzemu jest w bambusie, także wspomniany vitapil to raczej dobry wybór.
Niestety z doświadczenia wiem, że nie da się zawsze wyłapać braków z organizmu i umiejętnie ich samemu uzupelnić. Dlatego takie suplementy się okresowo świetnie sprawdzają. Kiedy brałam Vitapil zmieniłam też dietę i staram się dawać organizmowi to czego mu potrzeba, ale też nie boję się sięgać po pomoc takich suplementów, które właśnie do tego zostały stworzone.
ja też brałam suplementy kiedy tak strasznie wypadały mi włosy, wręcz garściami, jest lepiej, choć dalej wypadają, dieta ma bardzo duży wpływ na włosy i skórę, więc warto zdrowo się odżywiać:)
Trzeba też wziąć pod uwagę porę roku... Często jesienią i zimą wypadanie włosów nasila się i jest to normalna sprawa.
Ja brałam Biotebal bardzo skuteczny na wypadanie włosów oraz wzmocnienie paznokci.
polecam kurs przedłużania rzęs
-
Manastazja
- Jestem tu nowa :)
Ja uważam że najlepiej się zdrowo odżywiać, wtedy nie potrzeba żadnych kapsułek, i działa to na całe ciało, włosy, paznokcie i samopoczucie 
Szafy biurowe z West-pol!
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Oczywiście szczegół tkwi w diecie oraz aktywności fizycznej bo prowadząc zdrowy tryb życia to na ogół nie potrzeba nam dodatkowych witamin czy minerałów. W innym przypadku trzeba się nimi wspomagać,np na paznokcie witaminą D oraz E,a na włosy skrzypem polnym.