KALOSZE !

Nie wiesz w co się ubrać? Zastanawiasz się jakie panują trendy w modzie? W tym dziale odpowiemy Ci na wszystkie pytania związane z modą.
ODPOWIEDZ
Pyziulka
Jestem tu nowa :)

KALOSZE !

Post autor: Pyziulka »

Dziewczyny zakochałam się w kaloszach HUNTERa :) kosztują dużo :cry: :cry: Kiedyś trafiłam na stronę z podróbami a przynajmniej wyglądały identycznie ( bez napisu) teraz nie mogę jej odnaleźć :cry: na allegro też nie za ciekawie ! Jeśli macie jakieś namiary była bym ogromnie szczęśliwa :)
Julss

Re: KALOSZE !

Post autor: Julss »

ciezko powiedziec gdzie sa podroki, ja odwiedzlam kumpele w Wawie i tam na jakims bazarze dorwałam. łaziłysmy po praskich stronach i były gladkie bez wzorków. Spróbuj w takich niepozronych sklepikach, moze znajdziesz.
Zorka

Post autor: Zorka »

Pyziulka, a może nie Huntery, ale i nie podróbki tylko inne dobre kalosze? Na wyprzedazy widziałam kiedyć kalosze chooka - tez bardzo fajne i jednokolorowe - tak jak chcesz, może zerknij, czy takie by Ci odpowiadały.
gracja_87
Miła Kobietka

Post autor: gracja_87 »

Mam takie pytanie, możecie mi powiedziec co takiego wyjątkowego jest w kaloszach HUNTER? I dlaczego są takie drogie?! Przecież to, nie ukrywajmy, zwykłe gumiaki, buty na deszcz. Mam kalosze ale nie huntery, gladkie zolte i niebieskie w paski, kupione za jakies 40/50zł.. naprawde nie rozumiem tego boomu wokól tych butów i tego, ile one kosztują..
Obrazek
Emma

Post autor: Emma »

mam dokładnie takie samo wrażenie jak gracja_87. Nie bardzo rozumiem szału kawałkiem gumy;)
Zorka

Według mnie to własnie marka jest taka droga, gdyby nie ten napis to kosztowałyby duzo mniej, to tak jak z okularami Rey-Ban :)
gracja_87
Miła Kobietka

No tak wiadomo, ze chodzi o marke. Ale gdybym miala wydac yyy 600-800zł na gumiaki?! to walnełabym sie przedtem porządnie jakims młoteczkiem w głowe :).
Obrazek
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

gracja_87 pisze:No tak wiadomo, ze chodzi o marke. Ale gdybym miala wydac yyy 600-800zł na gumiaki?! to walnełabym sie przedtem porządnie jakims młoteczkiem w głowe :).
hahaha dokładnie :) ja mam jakieś zwyklaczki za ok 100zł i śmigam już 2 sezon , super wyglądaja i doskonale spełniają swoją rolę :)
Zorka

I własne o to chodzi, bo te Huntery to lekka przesada :)
Awatar użytkownika
Wiki24

Post autor: Wiki24 »

Możesz przecież kupić oryginalne, ale na wyprzedaży. Powstaje coraz więcej takich stron. ;)
transport rumunia - drogi?
ania909

Post autor: ania909 »

kalosze...hmmm... mi się podobają te huntery. Bo one jeszcze tak znośnie wyglądają. Ale najbardziej mi sie podobają takie, które nie wyglądają jak kalosze a nimi są xD np. takie jak te http://shushu.pl/obuwie/kalosze-military-style ;D
albo te meliski też są spoko ;D http://szafa.pl/c8028177-hit-meliski-ka ... -r-39.html
Awatar użytkownika
alianka
Miła Kobietka

Post autor: alianka »

Masjaa pisze:
gracja_87 pisze:No tak wiadomo, ze chodzi o marke. Ale gdybym miala wydac yyy 600-800zł na gumiaki?! to walnełabym sie przedtem porządnie jakims młoteczkiem w głowe :).
hahaha dokładnie :) ja mam jakieś zwyklaczki za ok 100zł i śmigam już 2 sezon , super wyglądaja i doskonale spełniają swoją rolę :)
u mnie dokładnie tak samo. w dodatku ciągle zbieram pozytywne komentarze od znajomych :)
mab0

Post autor: mab0 »

Kultowe kalosze firmy HUNTER wykonane z naturalnej gumy przy użyciu najnowszych technologii. Posiadają materiałową, izolującą od zimna i poprawiającą wygodę wkładkę z neoprenu i gumową podeszwę. Wkładka posiada właściwości antybakteryjne. Lakierowana guma. Długość do kolan, obcas - 2 cm. Zimą można stosować do nich skarpety firmy Hunter przez co stają się produktem całorocznym, również na pluchę i śnieg. Noszą je nawet ogrodnicy królowej Anglii... Każdy kalosz ma swój unikatowy numer i miejsce na podpis.
mago para cumpleaños
Zorka

Mab! Ty tan na serio o tych kaloszach ?
Ja lubię kalosze, ale te o któych Ty piszesz są zdecydowanie za drogie. Mam w domu dwie pary kaloszy, jedne w kratkę z Deichmana - bardzo fajne, mam też namiary na fajne kalosze na wyprzedaży - firmowe, a za niecałą stówke.
Awatar użytkownika
Justyna1

Post autor: Justyna1 »

ja tam mam kaloszki za 11e z Irlandii sobie przywiozła i jestem z nich bardzo zadowolona, zupełnie bezmarkowe, ale kolorowe i nie przemakają, nie zamieniłabym na żadne inne
Zorka

I chyba o to chodzi w kaloszach - mają być nieprzemakalne i wygodne :)
gracja_87
Miła Kobietka

"Oryginalne kalosze"-brzmi dla mnie nieco zabawnie. Kalosze to kalosze: gumiaki na deszcz, do lasu na grzyby i tyle. Nie do elegancji blagam.. :( .
Obrazek
ARaczynska

Post autor: ARaczynska »

gracja_87 pisze:"Oryginalne kalosze"-brzmi dla mnie nieco zabawnie. Kalosze to kalosze: gumiaki na deszcz, do lasu na grzyby i tyle. Nie do elegancji blagam.. :( .
Do elegancji nie, ale warto wyglądać oryginalnie w każdej sytuacji. Nawet w deszczu. :)
Ja nie cierpię podróbek. Wyznaję zasadę - nie stać mnie, nie kupuję. Tworzenie podróbek uważam za kradzież... a tego nie można pochwalić.
Miłośnik vintage? Mody? Stylistycznych zabaw? Retro sztuki?
ZAPRASZAM NA:
DIRTY-RUNWAY.BLOGSPOT.COM
apollo

Post autor: apollo »

To jeszcze zależy jakie kalosze. Wcale przecież nie jest powiedziane, że muszą być brzydkie ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

wybaczcie... nie podobają mi sie.. i nie będa mi się podobać..
wg mnie są paskudne ... dla dzieci rozumiem..
ale dla dorosłej kobiety.... prawie jak gumiaki by na pole w nich wyjść....
ale... o gustach sie nie dyskutuje...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
KasiaKrysia

Post autor: KasiaKrysia »

W Decathlonie w dziale z akcesoriami do jazdy konnej bardzo ładne i zgrabne kalosze są. Chciałam się w nie zaopatrzyć, ale nie było mojego rozmiaru. Ma je może któraś z Was i powie jak się noszą?
Stylista z Wrocławia zadba o Twój indywidualny look!
apollo

Mogą ci się nie podobać, ale chyba trochę przesadzasz. Owszem, brzydkie to kalosze były, ale te w których chodziłyśmy mają po 3 latka. Te które są sprzedawane dla dorosłych wyglądają stylowo i pasują do wielu ciuchów.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

tak jak napisałam ;) każdy ma prawo do swojego zdania...
i wg mnie nie wyglądają stylowo... ;) ale to moje zdanie ;)
apollo

Te są jeszcze całkiem całkiem. Może tak lepiej? Na jesieni były fajniejsze kolekcje ;-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

wybaczcie... dla mnie wyglądają jak do obory i na pole...
nie przekonam się do kaloszy :)

aczkolwiek nikomu nie zabraniam w nich chodzić :) jezeli się komuś podobają :)
w końcu wszyscy jesteśmy inni :)
ODPOWIEDZ