Kac, jak walczyć?
-
Fermia
Kac, jak walczyć?
Niestety cale niedzielny poranek i popołudnie walczę z kacem. Jak sobie z nim radzicie?
Re: Kac, jak walczyć?
Najlepszym sposobem na kaca jest zażycie tabletek 2KC przed piciem, w trakcie picia i po piciu. Mi zawsze bardzo pomagają.
Innym sposobem jakim stosuje to po prostu przespanie
Innym sposobem jakim stosuje to po prostu przespanie
Damian i Anna na 1 koncie.
- malgoska_mowia_mi
- Jestem tu nowa :)
Najlepiej w czasie picia wypijać znaczne ilości wody. Np. jeden drink - jedna szklanka wody
Rano wstajesz jak nowonarodzona
A rano? Witamina C i tłuste jedzonko...
Ja kiedy spodziewam się kaca dzień wcześniej gotuję rosół, on zawsze stawia mnie na nogi 
- Kornelka00
- Fajna Kobietka
witamina C przed piciem/w trakcie, tak samo z wodą - przed pójściem spać (min pół litra słyszałam od koleżanki;P) , duuużo snu, po przebudzeniu rosołek, jak wyżej koleżanka wspomniała - niezawodny 

najlepiej nie pic dzien wczesniej!
to zawsze dziala niezawodnie
to zawsze dziala niezawodnie
Wypijcie coś słodkiego np letnią herbatę dość dobrze osłodzoną-glukoza na kacu jest baaardzo wskazana. Nie pijcie niczego mocno gorącego bo to prowokuje wymioty.
A ja wam powiem co zrobić zeby kaca nie mieć. Po wypiciu, kiedy jjuż się kladziecie spać, pic duzo niegazowanej wody, ile wlezie, nawet w nozy sie budzic i pić. Rano czujecie sie jak byscie w ogóle nie pili, no chyba że ktos dal porządnie, na prawdę porządnie w palnik to może byc lekko kołowaty.Ale nie ma bólu głowy , mdłosci itp 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Owszem przed snem trzeba dużo wypić, ale zamiast wody to jakiś sok/płyn zawierający elektrolity, minerały i witaminy. Alkohol je wypłukuje z organizmu, wiec trzeba je uzupełnić. Na śniadanie posiłki lekkostrawne. W brzuchu mamy karuzele, więc warto o tym pomyśleć zanim się zrobi np. tosty z pieczarkami. 

-
weronicka1987
- Miła Kobietka
A ja jak piję alkohol, to na sam koniec, tuż przed pójściem spać wypijam mnóstwo wody
Organizm się odwadnia przez alkohol i uszkadzają sie zakończenia nerwów. Wypicie dużej ilości wody chroni przed tym. A jak niestety nie dam rady z wodą, to izotonik z rana 
Na kaca najlepsza jest praca 
Ale jak ktoś się ruszać nie może, to wiadomo nie sprawdza się
Najlepiej jest walnąć klina i naprawdę wszystko ustępuje.. gorzej tylko że się na kacu ma wstręt do wódki
Ale jak ktoś się ruszać nie może, to wiadomo nie sprawdza się
Najlepiej jest walnąć klina i naprawdę wszystko ustępuje.. gorzej tylko że się na kacu ma wstręt do wódki
Podobno ten klin jest jakoś tam badaniami potwierdzony...
Bo na kacu jakaś substancja się wytwarza, a klin to blokuje...
Bo na kacu jakaś substancja się wytwarza, a klin to blokuje...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Podobno organizm wypala najpierw alkohol etylowy , ale on nigdy nie jest czysty. Zawsze zawiera końcówkę metylową. Kac to dopalanie tych resztek metylu. Jeśli wypije się klina, to organizm znów trawi alkohol etylowy i stąd poprawa samopoczucia.
cytat z mądrości mojego kolegi który jest podobno znawcą tematu i wybitnym praktykiem
cytat z mądrości mojego kolegi który jest podobno znawcą tematu i wybitnym praktykiem
Możliwe, nie pamiętam dokładnie... ktoś mi o tym mówił, właśnie jak piliśmy 
ale nie zawsze można klina...
ale nie zawsze można klina...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Najlepiej nie przesadzać z alkoholem;) wtedy nie ma kaca;)
Też stosuję tą technikę.Jamelia pisze:A ja wam powiem co zrobić zeby kaca nie mieć. Po wypiciu, kiedy jjuż się kladziecie spać, pic duzo niegazowanej wody, ile wlezie, nawet w nozy sie budzic i pić. Rano czujecie sie jak byscie w ogóle nie pili, no chyba że ktos dal porządnie, na prawdę porządnie w palnik to może byc lekko kołowaty.Ale nie ma bólu głowy , mdłosci itp
-
Fermia
Ciekawe
, a jak dużo musicie wypić, aby mieć na następny dzien kaca?
Mi na kaca rewelacyjnie robią lody, najlepiej jakiś owocowy sorbet.
Przed snem wspomniana woda plus wit C. Podczas picia jeśli pijesz wódkę zamiast napoju gazowanego (najgorzej) lub soku przegryzaj cytryną. Rano dzięki temu powinno być nie najgorzej. W niedziele u mnie zawsze jest rosół, więc to super sprawa na kaca. Jak nie mam sił to zaraz po zjedzeniu i wypiciu dużej ilości wody plus witamin i ewentualnie tabletki na ból głowy idę jeszcze spać na 2 godziny i wtedy już jest ok. Jeśli jednak mam, więcej siły do życia to staram się mieć dużo ruchu, wtedy od razu jest mi lepiej.
Kołdry i poduszki w Calvado
jajecznica na boczku. najlepiej jesc cos tlustego i o dziwo - nie pic od razu hektolitrów wody
albo jak wracasz z imprezy to wtedy wpic mega duzo wody i isc spac, ale nie zaraz po przebudzeniu
rosół na kaca najlepszy jak dla mnie 
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
Miło poczytać opinie fachowców
Ja jestem zwolennikiem tradycyjnej metody - o ile jest możliwa - "klinika" w postaci piwa i na tym koniec.
Ja jestem zwolennikiem tradycyjnej metody - o ile jest możliwa - "klinika" w postaci piwa i na tym koniec.
Snajper pisze:Miło poczytać opinie fachowców![]()
![]()
hahaha no tak też mówią że piwo na kaca bardzo dobre
albo czym się strułeś tym się lecz
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.