Jestem dziewczyną i podoba mi się dziewczyna..
Jestem dziewczyną i podoba mi się dziewczyna..
Witam. Postanowiłam napisać parę słów o mojej przypadłości na forum, ponieważ nie mam z kim o tym porozmawiać. Mam 17 lat. Zawsze podobali mi się chłopcy ale ostatnio dużo myślę o pewnej dziewczynie ze szkoły, której nie znam. Początkowo miałam mieszane uczucia ale 'poddałam' się temu. Stwierdziłam, że w wakacje mi przejdzie ale niestety tak nie jest.. Nie mam pojęcia czy ona ma kogoś, jakiej jest orientacji i czy w ogóle jest mną zainteresowana, w co szczerze wątpię. Często się na mnie patrzy co bardziej mnie nakręca
Czy można jakoś poznać co o mnie sądzi ? Czy można wyczytać to w spojrzeniu ? Czasami myślę, że jakbym ją poznała to moje uczucie by zgasło ale z drugiej strony chciałabym spróbować tego typu związku. Tylko problem w tym, że ona jest jedyną dziewczyną, która mi się w życiu spodobała. Macie jakieś rady dla mnie ? Chciałabym jej pokazać, że coś czuję, chociażby spojrzeniem..
Re: Jestem dziewczyną i podoba mi się dziewczyna..
Żeby sprawdzić czy jesteś lesbijką, czy po prostu to dojrzewanie, musiałabyś iść do psychologa i o tym porozmawiać... Napewno razem coś byście zdziałali... Albo poczytaj o tym w internecie, bo często zdarza się, że poprzez dojrzewanie młode dziewczyny mają "pociąg" do osób tej samej płci... i z czasem to przechodzi. Więc czy jesteś kobietą z inną orientacją czy nie, dowiesz się z czasem.
A co do dziewczyny, to powiem Ci szczerze, że to jest normalne, ze się na Ciebie patrzy, bo jak na mnie jakaś dziewczyna się patrzy to ja to odwzajemniam, ale czy to jest spojrzenie typu "oczy kobry, nie patrz się bo Ci zaraz nagadam..." czy " Ciekawe czemu ona się tak na mnie patrzy ??" to już indywidualna sprawa, ja przeważnie patrzę się na kogoś jak mnie irytuje ciągłym patrzeniem się na mnie i zastanawiam się o co mu/jej chodzi ...
Żeby dowiedzieć się jakiej ona jest orientacji, to zostaje Ci tylko rozmowa z nią samą,albo poprzez osoby trzecie, tylko oczywiście z dystansem i dyskrecją..
Proponuję, abyś poczytała w internecie o tym wszystkim może Ci to pomoże, bo myślę, że tu na forum nie możemy zbyt wiele zdziałać...
A co do dziewczyny, to powiem Ci szczerze, że to jest normalne, ze się na Ciebie patrzy, bo jak na mnie jakaś dziewczyna się patrzy to ja to odwzajemniam, ale czy to jest spojrzenie typu "oczy kobry, nie patrz się bo Ci zaraz nagadam..." czy " Ciekawe czemu ona się tak na mnie patrzy ??" to już indywidualna sprawa, ja przeważnie patrzę się na kogoś jak mnie irytuje ciągłym patrzeniem się na mnie i zastanawiam się o co mu/jej chodzi ...
Żeby dowiedzieć się jakiej ona jest orientacji, to zostaje Ci tylko rozmowa z nią samą,albo poprzez osoby trzecie, tylko oczywiście z dystansem i dyskrecją..
Proponuję, abyś poczytała w internecie o tym wszystkim może Ci to pomoże, bo myślę, że tu na forum nie możemy zbyt wiele zdziałać...
Ok dziękuję za odpowiedź
Ona jest jedyną dziewczyną, która mi się podoba więc nie wiem czy to normalne czy też nie hah. Co do spojrzenia to wrogie nie jest. To mnie pociesza.. Nie zapomnę o niej tak łatwo a zapoznanie odpada bo jestem zbyt nieśmiała
Polecasz spojrzeć i się uśmiechnąć i co będzie czy dać sobie spokój ?
Wiesz, nie wiem. Zależy od Ciebie. Prawda jest taka: nie spróbujesz, to nigdy się nie dowiesz co by było. A ja jestem za tym, żeby spróbować i wiedzieć, że się spróbowało, a nie czekało na cud.
obserwuj się i próbuj
ja kiedys tez myslalam ze mam inna orientacje, poderwałam kolezanke, poszlysmy do łóżka, a potem uświadomiłam sobie, że to jest koszmar i nigdy więcej tego nie zrobię
szybko mi przeszło
ale gdyby nie przeszło to nie byłoby mi z tym źle
cieszyłabym się, że wiem kim jestem:)
-
a_gatka
Zawsze może okazać się też, że jesteś Bi
Osobiście nie widzę niczego złego w zadawaniu pytań i poszukiwaniu własnej seksualności. Wsłuchuj się w siebie uważnie, spróbuj się otworzyć i... jak już do tego dojrzejesz - po prostu sprawdź kim jesteś i to zaakceptuj. Najważniejsza jest samoakceptacja.
Skoro ją znasz z widzenia, wystarczy do niej podejść przedstawić się i porozmawiać, a tematów Wam z pewnością nie zabraknie,tylko nie wyskakuj od razu ze swoją orientacją,bo dziewczynę wystraszysz.Zresztą może ona ma inne upodobania niż Ty? i tylko byś się wkopała.Piszesz,że zawsze podobali Ci się chłopcy,a może dalej tak jest,tylko jeszcze nie trafiłaś na tego jedynego? Powodzenia,trzymaj się i niczym nie przejmuj.Sophie96 pisze:Witam. Postanowiłam napisać parę słów o mojej przypadłości na forum, ponieważ nie mam z kim o tym porozmawiać. Mam 17 lat. Zawsze podobali mi się chłopcy ale ostatnio dużo myślę o pewnej dziewczynie ze szkoły, której nie znam. Początkowo miałam mieszane uczucia ale 'poddałam' się temu. Stwierdziłam, że w wakacje mi przejdzie ale niestety tak nie jest.. Nie mam pojęcia czy ona ma kogoś, jakiej jest orientacji i czy w ogóle jest mną zainteresowana, w co szczerze wątpię. Często się na mnie patrzy co bardziej mnie nakręcaCzy można jakoś poznać co o mnie sądzi ? Czy można wyczytać to w spojrzeniu ? Czasami myślę, że jakbym ją poznała to moje uczucie by zgasło ale z drugiej strony chciałabym spróbować tego typu związku. Tylko problem w tym, że ona jest jedyną dziewczyną, która mi się w życiu spodobała. Macie jakieś rady dla mnie ? Chciałabym jej pokazać, że coś czuję, chociażby spojrzeniem..