jakie żarówki do pokoju?
-
darianomnom
- Jestem tu nowa :)
jakie żarówki do pokoju?
potrzebuję żarówek do salonu. polecicie jakieś ledy sklep?
Ostatnio zmieniony ndz paź 19, 2014 11:24 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
-
WszystkozAmeryki_com
- Extra Kobietka
Re: jakie żarówki do pokoju?
Wystarczy poszukać- w sklepach internetowych z artykułami oświetleniowymi,znaleźć dobre żarówki led to żaden problem,bardziej chodzi o to jakiej mocy potrzebujesz do salonu.
www.WszystkozAmeryki.com
Z pewnością żarówki ledowe są lepsze niż świetlówki i bardziej energooszczędne niż tradycyjne. Ja swoje kupowałam w Perfektmarket i jestem z nich bardzo zadowolona, bo mają ładną barwę i nie męczą wzroku.
Ciężko jest jednak coś komuś polecić, bo nie wiem, jakiej wielkości masz ten pokój, ani jakie jest tam zapotrzebowanie na oświetlenie. Na pewno powinnaś dobrać żarówkę do oprawki - w niektórych lampach są mniejsze gwinty. Poza tym ja jestem zdania, że do górnego oświetlenia lepiej dać coś jaśniejszego, czyli raczej powyżej 10 W. Ale to tylko moje zdanie.
Ciężko jest jednak coś komuś polecić, bo nie wiem, jakiej wielkości masz ten pokój, ani jakie jest tam zapotrzebowanie na oświetlenie. Na pewno powinnaś dobrać żarówkę do oprawki - w niektórych lampach są mniejsze gwinty. Poza tym ja jestem zdania, że do górnego oświetlenia lepiej dać coś jaśniejszego, czyli raczej powyżej 10 W. Ale to tylko moje zdanie.
Ja mam ledy wszędzie. Rachunki za prąd niższe. Trzeba tylko kupować z ciepłym światłem, a nie z zimnym, bo będzie jak na sali operacyjnej!
-
WszystkozAmeryki_com
- Extra Kobietka
Jeżeli chodzi o żarówki typu LED to pełna zgoda,faktycznie montując je w całym domu,można po jakimś czasie zauważyć oszczędność w rachunkach za prąd,wiec polecam wszystkim,sama się o tym przekonałam.
www.WszystkozAmeryki.com
ja zainwestowałam w ledy białe światło są oszczędne i mniej się nagrzewają i bardzo rzadko się wypalają . Wyda się więcej ale satysfakcja gwarantowana.
http://www.bigfishing.pl/ - sklep wędkarski oferujący ogromny wybór towarów.
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Podpisuję się pod tym wszystkimi łapkamiinsolita pisze:Ja mam ledy wszędzie. Rachunki za prąd niższe. Trzeba tylko kupować z ciepłym światłem, a nie z zimnym, bo będzie jak na sali operacyjnej!
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
ja nie kupuję żarówek led bo niszczą wzrok
są artkuły, np. na WP
"Uczeni z Uniwersytetu Complutense w Madrycie opublikowali przerażające wyniki badań. Z raportu wynika, że długotrwałe oddziaływanie światła LED może nieodwracalnie uszkodzić ludzki wzrok"
ledami mam tylko podświetlony sufit w salonie i oświetlenie przypodłogowe w korytarzu, ale nikt przy tym np nie czyta
są artkuły, np. na WP
"Uczeni z Uniwersytetu Complutense w Madrycie opublikowali przerażające wyniki badań. Z raportu wynika, że długotrwałe oddziaływanie światła LED może nieodwracalnie uszkodzić ludzki wzrok"
ledami mam tylko podświetlony sufit w salonie i oświetlenie przypodłogowe w korytarzu, ale nikt przy tym np nie czyta

Żarówki, setki minimum, żeby było widno. Światło dodaje energii.
http://aimart.pl
Zależy od wielkości pomieszczenia. Jeśli w małym pomieszczeniu zamontujesz np. cztery setki to światła będzie zdecydowanie za dużo, a to nie jest zdrowe dla oczu.
Printex.pl - drukarki laserowe