Jakie tusze do rzęs polecacie?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ence

Re: Jakie tusze do rzęs polecacie?

Post autor: ence »

Szukam pogrubiającego, wydłużającego tuszu do rzęs. Co polecacie? Mam krótkie i raczej smętne rzęsy. najbardziej podoba mi się efekt sztucznych rzęs, ale wiadomo, nie będę doklejać ich codziennie.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ja Ci mogę polecić 2000 calorii z max factror.
Ładnie pogrubia i wydłuża rzęsy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Anastazja099
Fajna Kobietka

Post autor: Anastazja099 »

Nie miałam jeszcze okazji spróbować, fajny tusz mają z L'oreal - ButteflyEffect
apart
Miła Kobietka

Post autor: apart »

doklejanie jest do bani...
czemu polecasz tusz ,którego nie uzywałas?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Doklejanie jest do bani, bo ??
ence

Nie jest do bani, ale jest czasochłonne to raz, drogie dwa, a po trzecie, zawsze razem ze sztucznymi wychodzą też moje własne rzęsy,a brzegi powiek są potem podrażnione. To fajna metoda, ale na specjalną okazję nie na co dzień.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Czy ja wiem czy tak bardzo czasochłonne, porównywalne ze zrobieniem hybryd. (jeżeli mowa o metodzie 1:1)
Cena jest kwestią umowną, bo coś drogiego dla jednego, nie musi być dla drugiego.
Twoje normalne rzęsy i bez sztucznych wypadają, tylko tak się na to nie zwraca uwagi, żywot rzęsy to 3 miesiące. A przy przedłużonych jest to bardziej widoczne.
Ani razu nie miałam podrażnionych brzegów powiek, może masz uczulenie na użyty klej.
Awatar użytkownika
Anastazja099
Fajna Kobietka

Post autor: Anastazja099 »

a mówicie o zabiegu czy doklejanych? bo jak kleiłam kiedyś na własną rękę to też powieki miałam lekko podrażnione, tylko wtedy kupiłam nieco tańsze rzęsy.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Mój ostatni post jest o metodzie 1:1
co do doklejania kępek... też nie miałam problemu z podrażnionymi powiekami, a nie kupowałam jakiś super najdroższych....
Wrażliwa
Jestem tu nowa :)

Post autor: Wrażliwa »

Polecam CI Rimmel extra super lash. Mascara daje bardzo naturalny efekt i nie skleja rzęs... a tego to ja nie znoszę.
ence

Mi chodziło o kępki i o paski rzęs. Mam wrażliwe oczy to fakt. 1:1 nie robiłam, bo nie uważam, żeby efekt był wart wydanej kasy. Wolę codziennie tuszować. Kupiła nowy tusz fals lash wings sculpt od L'oreala i robi taki trochę efekt sztucznych rzęs są gęste ładnie wyczesane. Póki co chyba pójdę tym tropem. Na 1:1 może się kiedyś skuszę, ale póki co wolę odłożyć na inne rzeczy :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Kepki tez kleilam i calkiem szybko to szlo.. kwestia nabrania wprawy. No i jak masz wrazliwe oczy to tez inaczej...
Metoda 1:1 warta swojej kasy :)
apart
Miła Kobietka

Hadassa pisze:Doklejanie jest do bani, bo ??
bo przyklejasz na jakiś budapren plastikowy włosek do rzęs. Twoje rzęsy sie osłabiają, szybciej wypadają , bo sa cieższe, pozniej masz ich niedobór. poza ty jest drożej niż tusz , a zle wykonane oszpeca
Hadassa pisze:Kepki tez kleilam i calkiem szybko to szlo.. kwestia nabrania wprawy. No i jak masz wrazliwe oczy to tez inaczej...
a uczulenie na klej? a nieodpowiednie nałożenie i sklejenie obu powiek?

wolę jednak dobry tusz co by nie mówić doklejanie rzęs to bardzo agresywna metoda upiększania
ence

apart pisze: wolę jednak dobry tusz co by nie mówić doklejanie rzęs to bardzo agresywna metoda upiększania
I ja się skłaniam ku tuszom :) Czego używasz?
Hadassa pisze:Kepki tez kleilam i calkiem szybko to szlo.. kwestia nabrania wprawy. No i jak masz wrazliwe oczy to tez inaczej...
Może masz wprawę, ale moje oczy mówią, że to nie dla nich :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

apart pisze:Twoje rzęsy sie osłabiają, szybciej wypadają , bo sa cieższe, pozniej masz ich niedobór. poza ty jest drożej niż tusz , a zle wykonane oszpeca
Jakoś nie widziałam u siebie osłabionych rzęs...
Chyba z reguły się sprawdza do kogo sie idzie. Obojętnie czy to będą rzęsy czy paznokcie czy coś innego...
apart pisze: a uczulenie na klej? a nieodpowiednie nałożenie i sklejenie obu powiek?
Na tusz do rzęs też możesz mieć uczulenie.
A co do nieodpowiedniego nałożenia, wracamy do podstawowej zasady, ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć.
Malować się tez trzeba było się nauczyć.

Ence, większość rzeczy trzeba na sobie przetestować.
Nawet jak ktoś Ci poleci tusz, nie znaczy że i Tobie on będzie odpowiadać.
Głupi przykład, ja wolę klasyczne szczoteczki, moja siostra silikonowe ;)
apart
Miła Kobietka

ence pisze: Może masz wprawę, ale moje oczy mówią, że to nie dla nich :)
moje oczy i moje soczewki nie dzierżą kleju do rzęs
Hadassa pisze:jakoś nie widziałam u siebie osłabionych rzęs...
Chyba z reguły się sprawdza do kogo sie idzie. Obojętnie czy to będą rzęsy czy paznokcie czy coś innego...
nie uważam tak. każda ingerecja daje jakiś skutek. Chyba,że klej do rzes byłby z odzywką, a lakier do paznokci hybrydowych z witaminami, inaczej zdzierasz naturalna płytkę, i nakładasz butapren na włoski rzęs

Hadassa pisze: A co do nieodpowiedniego nałożenia, wracamy do podstawowej zasady, ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć.
Malować się tez trzeba było się nauczyć.

Ence, większość rzeczy trzeba na sobie przetestować.
na każdym może wyjsc inaczej to się zgadzam, warto przestestowac przed kupnem. Tusz powinien byc taki,żeby łatwo go nakładac nie tydzień cwiczyć ;]
Rinka

Post autor: Rinka »

Asiaa pisze:L'oreal srebrna gruba tubka.
Ja wolę ten niebieski Loreal FLash Wings Sculpt - rewelacyjnie pogrubia
apart
Miła Kobietka

Rinka pisze:
flash?:D czy false lash? nazbyt grube mi sie nie poobają, wolę długie ;]
ence

Internet dopowiada, że tusz się nazywa Loreal False Lash Wings Sculpt, obejrzałam filmiki i rzeczywiście efekt szałowy. Czy u was tez to wygląda jak na YT?
Hadassa pisze: Ence, większość rzeczy trzeba na sobie przetestować.
Dlatego właśnie pytam, czego używacie, żeby testować na sobie :)
Awatar użytkownika
Oczekiwana

Post autor: Oczekiwana »

Hadassa pisze:Ani razu nie miałam podrażnionych brzegów powiek, może masz uczulenie na użyty klej.
Ja w ogóle nie mogę mieć doklejanych rzęs. Jak tylko się położę na tej leżance do zabiegu, to od razu oczy zaczynają mi łzawić, a jak poświecą mi mocniej lampą, to tak mnie razi (nawet przez powieki), że aż boli. Już nie mówiąc o tym, że rzęsy przyklejane na mokrą powiekę nie trzymają się długo. Jestem więc skazana na codzienne malowanie tuszem.
Rinka pisze:
A nie skleja? Widziałam reklamę tego tuszu ostatnio i właśnie się nad nim zastanawiam.
"Obym nigdy nie był tak zajęty swoimi sprawami, by nie zareagować na potrzeby innych ze współczuciem i życzliwością."
- Thomas Jefferson
ence

On się już tutaj przewija od jakiegoś czasu więc i ja kupiłam swój i testuję. Na pewno nie skleja jak umiejętnie go nałożysz. I tutaj jest ważne wypracowanie sobie pewnego ruchu ręką. Musisz lekko obracać ten grzebyk w dłoni tak żeby rzęsy przeskakiwały z jednego rządka włosków na drugi. Wtedy efekt jest spektakularny.
apart
Miła Kobietka

Oczekiwana pisze:[
A nie skleja? Widziałam reklamę tego tuszu ostatnio i właśnie się nad nim zastanawiam.
oczywiscie ,że nie skleja, poniewaz ma grzebyk ;] grzebyk idealnie rozczesuje każdą rzęse
ence pisze:Internet dopowiada, że tusz się nazywa Loreal False Lash Wings Sculpt, obejrzałam filmiki i rzeczywiście efekt szałowy. Czy u was tez to wygląda jak na YT?
ja kupiłam i potwerdzam, że efekt jest na prawde wow ;]

ence pisze:On się już tutaj przewija od jakiegoś czasu więc i ja kupiłam swój i testuję. Na pewno nie skleja jak umiejętnie go nałożysz. I tutaj jest ważne wypracowanie sobie pewnego ruchu ręką. Musisz lekko obracać ten grzebyk w dłoni tak żeby rzęsy przeskakiwały z jednego rządka włosków na drugi. Wtedy efekt jest spektakularny.
ja przeczesuje dwa razy prostym ruchem , bez zygzaków, po porstu
Awatar użytkownika
iza813
Fajna Kobietka

Post autor: iza813 »

Zdecydowanie polecam tusz z Wibo Growing lashes maskara,taki w zielonym opakowaniu.Mam juz chyba trzecie opakowanie tej maskary i jestem z niej naprawde zadowolona,ma duzo plusow,jest tani,łatwo dostepny,on naprawde wydłuza moje rzęsy które są proste i cienkie, poza tym je rozdziela i ma fajną małą silikonową szczoteczkę którą można ładnie wytuszować dolne rzęsy :)
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Awatar użytkownika
Oczekiwana

Post autor: Oczekiwana »

apart pisze:oczywiscie ,że nie skleja, poniewaz ma grzebyk ;] grzebyk idealnie rozczesuje każdą rzęse
Nawet takimi małymi ząbkami? Widziałam na zdjęciu i one są strasznie króciutkie. Ciekawe jak łapią wszystkie rzęsy..
apart pisze:
ence pisze:Internet dopowiada, że tusz się nazywa Loreal False Lash Wings Sculpt, obejrzałam filmiki i rzeczywiście efekt szałowy. Czy u was tez to wygląda jak na YT?
ja kupiłam i potwerdzam, że efekt jest na prawde wow ;]

Co ja bym dała za taki efekt, jak u niektórych dziewczyn na blogach albo YT :( :( :(
"Obym nigdy nie był tak zajęty swoimi sprawami, by nie zareagować na potrzeby innych ze współczuciem i życzliwością."
- Thomas Jefferson
sejkzbrodos

Post autor: sejkzbrodos »

Na przyklad "L’oreal False Lash Schmetterling Mascara", ktora uzywam i jestem bardzo zadowolona. Wczesniej kupowalam narki Maybeline Jade, ale ta z "L’oreal" jest jeszcze lepsza, oczywiscie dla mnie. Mam geste i bardzo dlugie rzesy i mam problemy, aby sie nie sklejaly i nie zostawialy czarnych sladow pod brwiami, a tak bylo zawsze.Teraz jestem zadowolona.Kazdy ma inne rzesy i musi znalezc odpowiedni tusz dal siebie.
ODPOWIEDZ