Jakie mleko modyfikowane podawaliście dziecku?
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Jakie mleko modyfikowane podawaliście dziecku?
Drogie mamy,
doradźcie mi, na jakie mleko modyfikowane powinnam zdecydować się, jeśli nie będę karmić malucha piersią? W poprzedniej ciąży miałam z tym kłopoty i teraz w drugiej z pewnością jak najszybciej przejdę z mleka naturalnego na modyfikowane. Zastanawiam się, jakie mleko będzie najlepsze i jaka marka nie pozostawi mojej świnki skarbonki całkiem pustej... Szukam dobrego dla dziecka i w miarę taniego rozwiązania.
doradźcie mi, na jakie mleko modyfikowane powinnam zdecydować się, jeśli nie będę karmić malucha piersią? W poprzedniej ciąży miałam z tym kłopoty i teraz w drugiej z pewnością jak najszybciej przejdę z mleka naturalnego na modyfikowane. Zastanawiam się, jakie mleko będzie najlepsze i jaka marka nie pozostawi mojej świnki skarbonki całkiem pustej... Szukam dobrego dla dziecka i w miarę taniego rozwiązania.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Re: Jakie mleko modyfikowane podawaliście dziecku?
Chyba za szybko mówić o tym jakie mleko.. z tego co wiem dziewczyny nie raz zmieniają mleko ze względu na smak. By dziecku przypasowało
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Poza tym nie tylko smak ma znaczenie, ale też to jak mleko się rozrabia i czy jest dostepne do kupienia. Kiepsko by było jakby maluch polubił mleko które ciężko dostac.
Oj nie, ja bym mojemu na pewno nie dała nigdy takiego "wynalazku"!
Butik SELFIEROOM
Może sobie wypróbujcie jakieś różne rodzaje i dawaj to, które przypadnie do gustu. Masz tu kilka próbek za darmo na LINK
DZIEKUJEMY ZA LINK
DZIEKUJEMY ZA LINK
Blog o Darmoszkach w sieci - http://darmobranie.com.pl/
Moim zdaniem wybór mleka jest bardzo ważny, zwłaszcza jeśli mamy małego alergika. Osobiście stosujemy mleko NAN.
Co mi, Panie, dasz w ten niepewny czas?
Jakie słowa ukołyszą moją duszę, moją przyszłość na tę resztę lat?
Jakie słowa ukołyszą moją duszę, moją przyszłość na tę resztę lat?
Czasem trzeba wypróbować kilka zanim sie znajdzie to właściwe..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Ja używałam enfamil,bo składem było chyba najbardziej zbliżone do mleka matki. W dodtaku dostępne w rossmanie i często były na nie promocje 
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Porównałam składy mleka różnych marek - są one niemal identyczne. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Bebiko - maluch jest zadowolony, jego brzuszek też 
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
-
88Mariolka
- Fajna Kobietka
Ja moim dzieciakom dawalam bebiko, nic sie po nim nie dzialo, nie bylo kolki.
sama natura 
Ja używałam BEBILON a potem bebiko
hej naturalne piekno 
Kolki nie są zależne od tego co dziecko je. Po prostu układ pokarmowy jeszcze nie dojrzał i stad problemy z brzuszkiem. U nas bardzo dobrze sprawdzają się krople esputicon. Są bardzo tanie i dostępne w każdej aptece. Zawsze lepiej mieć w aptece na wszelki wypadek.
TREŚĆ ZMIENIONA PRZEZ MODERATORA
TAK KIEPSKIEGO SPAMU DAWNO NIE WIDZIAŁAM
TAK KIEPSKIEGO SPAMU DAWNO NIE WIDZIAŁAM
Jeśli chodzi o mleka modyfikowane to mi zostało w szpitalu polecone mleko Humana. Sama nie miałam pokarmu więc musiałam zacząć karmić z butelki. Faktycznie laktator może w tym pomóc, jednak u mnie się nie udało. A co do mleka modyfikowanego, to nie ulega wątpliwości, że to naturalny element rozwoju dziecka i prędzej czy później trzeba przejść na butelkę. Dodatkowo jeśli chodzi konkretnie o mleka Humana to są one na prawdę bardzo dobre i bezpieczne. Moja mała córcia rośnie jak na drożdżach!
A czy na przykład nie zauważyliście, że po niektórych tańszych mlekach występują na przykład męczące i ogólnie niebezpieczne zaparcia? Ja musiałam ostatnio się ratować czopkiem właśnie i bardzo dobrze, że go miałam, bo inaczej bym pewnie nie przespała nocy.
a przy karmieniu mm dawałam małej probiotyk FFbaby, dla uzupełnienia flory bakteryjnej w pożyteczne bakterie; to takie zapobieganie brzuszkowym problemom; u nas się sprawdzało;
Ja podowałam SPAM . Mniej oczywisty producent niż Bebiko, ale jakościowo bardzo dobry 
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2018 8:53 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Starszemu podawałam Nan imłodszemu również daję Nan optipro. Nie mam żadnych zastrzeżeń
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Dawałyście mleko bebilon proExpert? Szukam czegoś na ulewanie dla dziecka, to widziałam w aptece DOZ po niecałe 32 zł za 400 g, to dobra cena? Dziecko ulewa, pediatra to mleko zasugerował.
Moja kolezanka rowniez szuka jakiegos info o tym mleku Bebilon bo wlasnie slyszala ze jest bardzo dobre dla dziecka ale skoro lekarz poleca to cos w tym jest
Na ulewanie jak najbardziej może być mleko Bebilon AR ProExpert, ale można też zastosować preparat zagęszczający Bebilon Nutriton. Musisz spróbować co dla Twojego maluszka będzie bardziej odpowiednie. Zajrzyj do apteki sieci DOZ, mają tam bogaty wybór produktów Bebilon w cenach porównywalnych z internetowymi.
Wiesz ogólnie widzialam to mleko na doz i nawet nieźle mleka stoją tam cenowo nie tylko on line ale i stacjonarnie.kawa pisze:Na ulewanie jak najbardziej może być mleko Bebilon AR ProExpert, ale można też zastosować preparat zagęszczający Bebilon Nutriton. Musisz spróbować co dla Twojego maluszka będzie bardziej odpowiednie. Zajrzyj do apteki sieci DOZ, mają tam bogaty wybór produktów Bebilon w cenach porównywalnych z internetowymi.
Moje dziecko miało problemy z kolkami, Bebilon też pomógł sobie z tym poradzić.
A czy przy alergiach pokarmowych Bebilon również się sprawdzi? Czy w każdym doz stacjonarnie kupię?