Jakie macie sposoby na komary ?
Re: Jakie macie sposoby na komary ?
to srodek owadobojczy, jest czesciowo toksyczny dla zywych organizmow
ale nie wolno go wdychac, nie wolno na sluzowki, na rany
najlepiej na ubranie
--
swojego czasu uzywalam takiego z 50% deet, ale to w ekstremalnych warunkach
ale nie wolno go wdychac, nie wolno na sluzowki, na rany
najlepiej na ubranie
--
swojego czasu uzywalam takiego z 50% deet, ale to w ekstremalnych warunkach
To pewno po takim silnym srodku komary odlatuja od Ciebie jak
poparzone.
poparzone.
A teraz to pewno ,zimno jakie panuje ostatnio wymiotlo komary bardzo skutecznie.
Czyli, to chyba okazalo sie najskuteczniejszym z mozliwych, sposobem na pozbycie sie wampirkow.
Czyli, to chyba okazalo sie najskuteczniejszym z mozliwych, sposobem na pozbycie sie wampirkow.
nie otwieram okien 
Szkoda tylko, że zimy praktycznie nie było. Tak by się nawet nie zaczęło atakowanie w tym roku.Astra pisze:A teraz to pewno ,zimno jakie panuje ostatnio wymiotlo komary bardzo skutecznie.
W mieszkaniu, to moskitiery są najepsze.Life_is pisze:nie otwieram okien

nie otwierasz okien - to ci zazdroszczę
bo w lato u mnie w pokoju (na poddaszu) jest 31 stopni
i jak mi to nie przeszkadza to przy zamkniętym oknie jest wyjątkowo nieprzyjemnie
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
to perfuma-równie dobrze możesz psikać wodąconscious pisze:mój sposób na odstraszanie tych małych hien to aromat waniliowy! no chyba,że już udziabią to moskillem się ratujemy
jakby zawerał DEET, mniej więcej w 25% stężeniu to tak.Astra pisze:To pewno po takim silnym srodku komary odlatuja od Ciebie jak
poparzone.
to ja polecam tak: ultrathon i mugga o duzym steżeniu DEET, nie ma ich w drogeriach ani kioskach tylko w porządnych outdoorowych sklepach.Sieria pisze:nie otwierasz okien - to ci zazdroszczębo w lato u mnie w pokoju (na poddaszu) jest 31 stopni
i jak mi to nie przeszkadza to przy zamkniętym oknie jest wyjątkowo nieprzyjemnie
to tylko doraźne, na obecnie dojrzale osobniki, przetrwalniki, jaja komarów wytrzymuja nawet okresowe temp do -50stAstra pisze:A teraz to pewno ,zimno jakie panuje ostatnio wymiotlo komary bardzo skutecznie.
więc oprócz karaluchów przeżyją jeszcze jaja komarów
chewleciara - na przyszły rok na pewno sprawdzę
-
ence
25% to jest takie maksimum na nasz klimat więcej nie trzeba.chewleciara pisze: jakby zawerał DEET, mniej więcej w 25% stężeniu to tak.
Też mam moskitiery, ale poza mieszkaniem się coś przydaje.imloco pisze: W mieszkaniu, to moskitiery są najepsze.
Ja część wypróbowałam. środki z DEET dobrze się spisują.Sieria pisze:
Odpisywałam tej, która nie otwiera okien w domu. :pence pisze:Też mam moskitiery, ale poza mieszkaniem się coś przydaje.

Kurcze blade , a ja myslalam , ze juz w tym roku zaden krwiopijca mnie nie ukasi.
A tu wczoraj mnie chrupal i dzisiaj tez.
Jak widac , jest tych latajacych stworkow nawet sporo.
- Fas_Olka24
- Fajna Kobietka
Robi się znowu ciepło... to atakują te pokraki. 
Olcia , a wiesz jak im sie przyjrzalam to sa wyjatkowo wypasione i takie jakies duze.
A ja ich i tak nie lubie, bo niby za co.
Paskudne gryzone ze skrzydlami.

A ja ich i tak nie lubie, bo niby za co.
Paskudne gryzone ze skrzydlami.
jaja tak, ale juz dorosle osobniki w za zimnym klimacie juz nie, wiec mozemy miec nadzieje ze tylko w 1 sezonie, potem juz nie,Sieria pisze:więc oprócz karaluchów przeżyją jeszcze jaja komarów![]()
dlatego tez w gorach niema komarow
choc klimat sie ociepla ...
ja uwazam ze nie zawsze sa wystarczajace nawet u nasence pisze: 25% to jest takie maksimum na nasz klimat więcej nie trzeba.
to faktycznie na sam koniec Cie jakis dopadlAstra pisze:Kurcze blade , a ja myslalam , ze juz w tym roku zaden krwiopijca mnie nie ukasi.
Pewnie gdzieś za szafą się pochowały.Astra pisze:Kurcze blade , a ja myslalam , ze juz w tym roku zaden krwiopijca mnie nie ukasi.
Akurat gryzoń ze skrzydłami, czyli nietoperz by ci się przydał. W ciągu nocy ok. 1500 komarów jeden może zjeść.Astra pisze:Paskudne gryzone ze skrzydlami.![]()
![]()
Jak zawędrujesz w okolice wylęgarni, to może masz racje, że trzeba będzie coś mocniejszego.rudowlosa pisze:ja uwazam ze nie zawsze sa wystarczajace nawet u nas

ja w sobotę miałam grilla i powiem że jeszcze jest tego paskudztwa dość dużo
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
wybieraj z takich: http://www.militaria.pl/survival_i_tury ... _c1706.xmlSieria pisze:więc oprócz karaluchów przeżyją jeszcze jaja komarów![]()
dziwne, ale jakiś czas temu oferta była większa, widać sezon się kończy
w ostatnich ciepłych dniach ja padła ofiarą meszek a nie komarów. albo to były małe komary, kto wie... w każdym razie swędziało.Astra pisze:Kurcze blade , a ja myslalam , ze juz w tym roku zaden krwiopijca mnie nie ukasi.
-
Franciszka
- Miła Kobietka
Najlepiej w domu stosować te elektryczne wkłady:) naprawdę są skuteczne
wyprzedali po sezoniechewleciara pisze: dziwne, ale jakiś czas temu oferta była większa, widać sezon się kończy
.
mnie jeszcze dzisiaj jakis zagubiony komar użadliłchewleciara pisze: w ostatnich ciepłych dniach ja padła ofiarą meszek a nie komarów. albo to były małe komary, kto wie... w każdym razie swędziało.
no cóż już jesień więc na pewno sezon się kończy
a lawenda jakoś nie pomaga
Teraz tylko trzeba trzymać kciuki żeby zima była sroga i wymroziła wszystko.