Jakie jesteście ? Rozrzutne czy oszczędne ?
Jakie jesteście ? Rozrzutne czy oszczędne ?
Jakie jestescie ?? Liczycie kasę którą wydajecie ???
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Re: Jakie jesteście ? Rozrzutne czy oszczędne ?
Niestety jestem rozrzutna. Większość pieniędzy wydaję na buty, ciuchy i kosmetyki. Nie jestem w stanie nad tym zapanować, bo każda nowa rzecz to wielka radość, więc po co się jej pozbywać
?
Z reguły staram się oszczędnie dysponować pieniędzmi, ale czasem jest tak że jak coś mi się podoba no to niestety muszę to mieć.. wtedy się nie liczę z tym ile wydam.. ale wszystko w granicach rozsądku
-
Ekoczestobor97
- Jestem tu nowa :)
Raczej oszczędna
Ale czasami gdy pojawi się coś o czym marzyłam już długo pozwalam sobie spełnić swoje małe marzenie
wydaje mi się że jestem oszczędna..
owszem wydaję kasę, ale na to co jest potrzebne....
kiedy coś mi jest nie potrzebne, to po prostu nie kupuję...
nie wyrzucam jedzenia i staram się do końca wykorzystać to co mam w lodówce...
owszem wydaję kasę, ale na to co jest potrzebne....
kiedy coś mi jest nie potrzebne, to po prostu nie kupuję...
nie wyrzucam jedzenia i staram się do końca wykorzystać to co mam w lodówce...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Niestety jestem bardzo rozrzutna po mamusi.. czasami są takie dni kiedy na ich koniec zadaje sobie pytanie "Na co ja właściwie wydałam tyle pieniędzy.." i nigdy nie udaje mi się w całości odpowiedzieć ..
Niestety jestem rozrzutna... jak coś mi się podoba to po prostu muszę to kupić i nieważne ile kosztuje :/
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Ogólnie nie liczę w ogóle chociaż nie kupuję wszystkiego na co mam ochotę. O ile coś sobie kupię, bo wolę przeznaczyć to na coś co przyda nam się obojgu niż wydać na siebie.
Jak się rozpieścić... to się rozpieścić... Na szczęście nie mam jakiś wielkich wymagań i często odpuszczam sobie takie rozpieszczanie. Czasem tylko... się zdarzy szarpnąć na coś... drogiego... a to raczej jakiś fajny ciuszek.
Na prawdę rzadko.
A tak to... jak coś trzeba i się kończy to wtedy uzupełniam -głównie kosmetyki.
Jak się rozpieścić... to się rozpieścić... Na szczęście nie mam jakiś wielkich wymagań i często odpuszczam sobie takie rozpieszczanie. Czasem tylko... się zdarzy szarpnąć na coś... drogiego... a to raczej jakiś fajny ciuszek.
A tak to... jak coś trzeba i się kończy to wtedy uzupełniam -głównie kosmetyki.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
-
Basia1994
Ja raczej jestem oszczędna i nawet mój NN czasami nie potrafi tego zrozumieć 
-
mariolcia7
Próbuję oszczędzać na ciuchach, kupuję tylko te rzeczy, które potrzebuję. Ale jakoś na jedzenie nie żałuję pieniędzy. Często robię jakieś zmyślne dania, do których produkty wcale nie są tanie...
Ostatnio zmieniony czw paź 03, 2013 12:31 pm przez mariolcia7, łącznie zmieniany 1 raz.
skup i sprzedaż tonerów np toner hp p1102
jesli chodzi o mnie to oszczedzam jak moge ale dla mlodego to z pod ziemi wyciagne a kupie
Myślę, że jestem po prostu rozsądna. Staram się nie kupować byle czego nawet jeżeli jest tanie. Co prawda oszczędna nie jestem, bo kupuję także to co uznam za ładne nawet jeśli nie jest niezbędne, ale do rozrzutności też mi daleko.
Od dzieciństwa interesuje się modą, dlatego założyłam sklep http://portfelowo.pl, który oferuje portfele, teczki, torebki i galanterię skórzaną. Zapraszam, na pewno będziesz zadowolona z zakupów
-
MyCotton_pl
- Miła Kobietka
I to chyba najlepsze podejście- czyli rozsądne. Moim zdaniem na niektórych produktach nie da się zaoszczędzić i po prostu trzeba zainwestować, natomiast inne można jak najbardziej pominąć. Raczej nie należe do tych rozrzutnych.
To chyba zależy od sytuacji finansowej portfela.
- malinka 61
- Kobietka Expert
Różnie to bywa , raczej zawsze przemyślę zanim coś kupię , ale nie robię się niewolnikiem pieniądza .Zbyt wielka oszczędność może sprowadzić się do sknerstwa 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Odkąd pracowałam i miałam swoje pieniądze to stałam się bardziej oszczędna. Jednak swoje zarobione pieniądze ciężej się wydaje 
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
Hm, to zależy. W niektórych sprawdach jestem bardzo rozrzutna i wielu rzeczy nie potrafię sobie odmówić. A czasem jestem oszcżedna aż do przesady.
Rozrzutna, niestety. Nie trzymają się mnie pieniądze, nie trzymają wybitnie.
my nawet nie mieliśmy siebie w planach, a
teraz budzę się i zasypiam z Twoim imieniem
na ustach
teraz budzę się i zasypiam z Twoim imieniem
na ustach
-
WszystkozAmeryki_com
- Extra Kobietka
To nie tylko Twoja wada- u mnie jest podobnie... Pieniądze jakoś nie bardzo chcą się mnie trzymać,zupełnie nie wiem dlaczego. Choćbym nie wiem jak oszczędna była to i tak nic z tego.
www.WszystkozAmeryki.com
- zafinansowani
Niestety drogie Panie, jesteśmy rozrzutne. Jak pokazuje badanie GfK Polonia przeprowadzone na zlecenie portalu Zafinansowani.pl, aż 45 proc. kobiet przyznaje się, że zdarza im się podać swojemu partnerowi cenę niższą niż ta, którą faktycznie zapłaciły za określony towar. Robimy tak ponieważ mamy wyrzuty sumienia, że wydałyśmy za dużo pieniędzy!
Czy Polacy potrafią oszczędzać? Jak robią to kobiety a jak mężczyźni? Oszczędzamy razem czy osobno? Zobaczcie infografikę:
SPAM
Czy Polacy potrafią oszczędzać? Jak robią to kobiety a jak mężczyźni? Oszczędzamy razem czy osobno? Zobaczcie infografikę:
SPAM
Ostatnio zmieniony czw lis 28, 2013 12:59 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
To akurat fakt, trudno czasem trzymać kasę :/ Chyba każda z nas ma z tym problem. Jesli o mnie chodzi to ostatnio doszłam do wniosku, że trzeba podejść do tematu konsekwentnie. Zaczęłam szperać po necie i sprawdzałam różne porównywarki cenowe, głównie SPAM potem jak już znajdę coś fajnego w dobrej cenie kupuje. Jednak ważna sprawa to taka, że trzeba sobie zawszę listę zrobić, to naprawdę pomaga.
Ostatnio zmieniony czw lis 28, 2013 6:49 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Zależy. Dla mnie pierwsze są opłaty, a później mogę sobie poszaleć. Jednak ani nie jestem skrajnie oszczędna, ani rozrzutna.
Wlasciwie to moja rozrzutnosc badz oszczednosc wynika wylacznie
z zasobnosci mojego prtfela.
Dlatego tak naprawde trudno jest odpowiedziec jakim typem jestem.
Kazdy z nas z grubsza jest w stanie przewidziec jakimi finansami dyspomuje i w
zaleznosci od ich ilosci moze nimi szastac na lewo i prawo , albo zwyczajnie
zacisnac pasa i czekac na lepsza passe finansowa.
Inna opcje chyba trudno sobie wyobrazic.
z zasobnosci mojego prtfela.
Dlatego tak naprawde trudno jest odpowiedziec jakim typem jestem.
Kazdy z nas z grubsza jest w stanie przewidziec jakimi finansami dyspomuje i w
zaleznosci od ich ilosci moze nimi szastac na lewo i prawo , albo zwyczajnie
zacisnac pasa i czekac na lepsza passe finansowa.
Inna opcje chyba trudno sobie wyobrazic.
U mnie to różnie bywa...
Zależy od wypłaty ale drobne zawsze odkładam do skarbonki po czym przed kolejną wypłatą wyciągam bo zazwyczaj brakuje
Ale nie jest źle, chociaż jak kupuje ubrania to nigdy nie patrze ile wydałam
Zależy od wypłaty ale drobne zawsze odkładam do skarbonki po czym przed kolejną wypłatą wyciągam bo zazwyczaj brakuje
Ale nie jest źle, chociaż jak kupuje ubrania to nigdy nie patrze ile wydałam
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
ja jestem rozrzutna, nie powinnam tak szalec z zakupami z moja obecna pensją ale nie wyrabiam i zawsze kupie cos niepotrzebnego, dziś poszłam i kupiłam w hebe na promocji kolejne lakiery (w tym piekny malinowy, zakochalam sie!!!!) mimo, że mam prawie 50 lakierów w kolekcji mojej. Jak jest promo to sie myślę
tak samo ciuchy, jak sukieneczki sa w promocji to wezme wszystkie zanim wyjde ;d