jaki wybrać okap

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
kasiak2
Jestem tu nowa :)

jaki wybrać okap

Post autor: kasiak2 »

Muszę w końcu wybrać okap do mojej kuchni-salonu, ciągle się zastanawiam na jaki okap się zdecydować czy kominowy czy wyspowy który waszym zdaniem jest ładniejszy Okap SIEMENS czy może Okap Gorenje?
Ostatnio zmieniony sob lut 01, 2014 3:18 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum i z opcjami dodawania zdjęć.
Sallyx

Re: jaki wybrać okap

Post autor: Sallyx »

Siemens o wiele ładniejszy i firma dużo lepsza - mamy z tej firmy kilka rzeczy w domu (w tym właśnie o taki okap). Także zdecydowanie polecam. Choć na firmie Gorenje się nie znam... może ktoś inny jeszcze się wypowie.
Awatar użytkownika
piper
Miła Kobietka

Post autor: piper »

Simens nie, ze względu na na historię.
marysia.we

Post autor: marysia.we »

Powiedz coś więcej, kuchnia duża ? dużo gotujesz ?
Awatar użytkownika
aneczka_brie

Post autor: aneczka_brie »

Wszystko zależy od tego czego oczekujesz ... Kominowe są tańsze i jeśli zależałoby ci na cenie, myślę, że spokojnie znajdziesz coś ciekawego i nie za jakąś masakryczną kwotę. Ja od kilku lat korzystam z zanussiego i nie miałam żadnych problemów ... Zobacz sobie np. na taki model: ZHC 9244 X - wygląda fajnie designersko a do tego ma interesującą cenę :)
Ostatnio zmieniony sob lut 01, 2014 3:16 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak opcji img/ niepoprawny adres url
Moda, styl, trendy ...
marysia.we

Post autor: marysia.we »

Jeśli chcesz okap tańszy np. do 400 zł to ja polecam
Obrazek
Sama używam i jestem jak najbardziej zadowolona. Bezawaryjny i ładnie komponuje się z kuchnią. :)
Ostatnio zmieniony sob lut 01, 2014 3:17 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę używać opcji img lub załącznika do wklejania zdjeć.
Freecia

Post autor: Freecia »

Ja też czegoś szukam. Tak dużo nie gotujemy, ale jednak kuchnia nie najlepiej znosi ten brak okapu, a otwieranie okien nie pomaga. Zależy mi na czymś tanim, tak, do 500 zł. Okap powinien być kominowy. Co jest teraz modne, co się ładnie prezentuje, a przy tym jest solidne?
olivvia

Post autor: olivvia »

Jeśli chodzi o solidne, ale i fajnie zaprojektowane okapy to polecam zapoznać się z ofertą marki Ciarko - SPAM. Sama mam okap tego producenta - tyle, że wyspowy. Jestem z niego bardzo zadowolona.
Ostatnio zmieniony czw sty 23, 2014 12:12 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
now.ewelina

Post autor: now.ewelina »

Ja mam okap z firmy Amica. Ma prawie 5 lat, przez ten czas nie było z nim żadnych problemów. Jest wydajny i trwały, a nie kosztował dużo.
Gonia68

Post autor: Gonia68 »

Korzystam z okapu amica i też jestem zadowolona, bo kupiłam go w Neonet w promocji, jak i wiele innego sprzętu agd. Warto u nich kupować, gdyż można wiele oszczędzić.
Awatar użytkownika
rubinowa

Post autor: rubinowa »

również mam Amice i moge polecic z czystym sumieniem, służy nam już 3 lata i jest wszystko ok póki co
Awatar użytkownika
Atlantic Polska
Miła Kobietka

Post autor: Atlantic Polska »

Niestety w moim mieszkaniu w szeregowcu nie wystarczyło komina pod tradycyjny okap, który jest wpuszczony do wentylacji. Wszystko przez przeróbki developera na dwa mieszkania, mniejsza z tym ... Zakupiłem więc nowoczesny pochłaniacz, co prawda minęły już 4 lata, ale prezentuje się ciągle dobrze. Ktoś z gości myślał nawet, że to telewizor :-P

Obrazek
eleonora

Post autor: eleonora »

no bo wygląda jak telewizor
liniana
Miła Kobietka

Post autor: liniana »

Niedawno kupiliśmy electroluxa hob2hood, super opcja, ze się sam włącza. To dla mnie duże udogodnienie bo zawsze o tym zapominałam, a teraz okap robi to sam. Lubicie takie nowinki w kuchni?
Trotka
Miła Kobietka

Post autor: Trotka »

liniana pisze:Niedawno kupiliśmy electroluxa hob2hood, super opcja, ze się sam włącza. To dla mnie duże udogodnienie bo zawsze o tym zapominałam, a teraz okap robi to sam. Lubicie takie nowinki w kuchni?
Też się zastanawiam nad tym sprzętem, dużo dobrego o nim słyszałam, fajne jest to, że nie trzeba pamiętać o włączeniu okapu.
Maria01
Miła Kobietka

Post autor: Maria01 »

Tak jak najbardziej od electroluxa są super sprzęty na przykad piekarnik SteamBoost jest świetny a potrawy wychodzą przepyszne no i zdrowe
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Wraz z wiekiem dochodzę do tego, że wygoda w kuchni jest dla mnie mega ważna więc taki okap zintegrowany z płytą jak ma electrolux jest faktycznie bardzo użyteczny. Nie wspomnę już o tym, że nie tyle same nie musimy pamiętać o załączeniu okapu co domownicy również robiąc cokolwiek nie rozniosą nam zapachów po całym domu. Mój mąż nigdy nie załączał okapu, więc teraz Hob2Hood robi to za niego :)
Fifka
Miła Kobietka

Post autor: Fifka »

A to bardzo ważne, żeby włączyć okap bo potem wychodzisz do sklepu i pachniesz jak mielony... tez mam zestaw płytę i okap z Electroluxa bardzo się sprawdza, uwielbiam ten sprzęt.
Maria01
Miła Kobietka

Post autor: Maria01 »

Polecam od Electroluxa okapy mają świetne posiadam również i jestem bardzo zadowolona
Księżyciwa
Miła Kobietka

Post autor: Księżyciwa »

A płytę też macie z Electroluxa, chciałabym mieć takie łączenie płyty z okapem? Planuje własnie remont i szukam inspiracji.
Idźka89
Fajna Kobietka

Post autor: Idźka89 »

Ja mam płytę i okap z Electroluxa i korzystam z tej funkcji, fajna sprawa nie musisz pamiętać, że włączyć okap.
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Fifka, Maria ale też macie okapy z hob2hood?
Aza
Miła Kobietka

Post autor: Aza »

Też wybrałam inteligentny piekarnik, który sam się włącza i wyłącza dzięki posiadanym czujnikom temperatury, Znalazłam takie innowacyjne rozwiązanie w sprzęcie Solgaz, który jest polskim producentem, który ma produkty wysokiej jakości.
Księżyciwa
Miła Kobietka

Post autor: Księżyciwa »

Faktycznie, zdecydowałam się na ten sprzęt z Electroluxa, zarówno płytę jak i okap, nie kupiłam jeszcze piekarnika, polecacie coś?
Martuśka
Miła Kobietka

Post autor: Martuśka »

Ja mam funkcję hob2hood świetna sprawa, zresztą jak ma się kuchnie z salonem to okap jest konieczny.
ODPOWIEDZ