Jaki jest Wasz ulubiony makijaż?
-
Hania26
Jaki jest Wasz ulubiony makijaż?
Jak malujecie się do pracy, a jak na wielkie wyjście? Inspirujecie się sławnymi osobami:)?
-
madzia89m
Re: Jaki jest Wasz ulubiony makijaż?
Uwielbiam mieć mocno podkreślone oczy, więc eyeliner i pogrubiający tusz do rzęs
nawet do pracy
usta przeważnie zostawiam neutralne - tak dla równowagi 
-
ninka_niebieska
Ja lubię makijaż w stylu smoky eyes
Choć na codzień praktycznie wogóle się nie maluję.. lubię mieć tylko mocno podkreslone rzęsy.. wtedy oko wygląda zdecydowanie lepiej..
Tak, długie czarne rzęsy (nie posklejane i bez grudek) to podstawa, która nadaje kobiecie uroku.. 
-
Hania26
Ja też nie wyobrażam sobie, że mogłabym wyjść z domu bez umalowania rzęs. A jakie są Wasze ulubione tusze
?
Generalnie dla mnie ikoną stylu jest boska Audrey Hepburn więc podczas wielkich wyjść inspiruję się jej zdjęciami. Lubię rysować sobie kreski zakończone delikatnym ogonkiem. Coś mniej więcej takiego:
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
Generalnie dla mnie ikoną stylu jest boska Audrey Hepburn więc podczas wielkich wyjść inspiruję się jej zdjęciami. Lubię rysować sobie kreski zakończone delikatnym ogonkiem. Coś mniej więcej takiego:
proszę nie spamować
-
aura
Ja nie ruszam się z domu bez czarnej kredki. Także moim ulubionym makijażem są kreski na powiekach, do tego jakiś jasny cień, no i oczywiście tusz do rzęs. Innego makijażu sobie nie wyobrażam. Nie przepadam za zbyt delikatnymi makijażami, których prawie w ogóle nie widać, lubię mieć podkreślony oczy.
-
Kasia2
Używam eyeliner, dobry tusz do rzęs i błyszczyk - to wszystko 
-
pompadour.
Maluję się delikatnie, nie lubię mocnego makijażu. Zwykle tylko jakiś lekki podkład, jasny cień i tusz. Wystarczy w zupełności.
-
marzo666
Kosmetyk, który zabrałabym na bezludną wyspę to niewątpliwie eyeliner.
Jeśli już rzeczywiście mam za dużo czasu rano, to zdarza mi się zrobić klasyczny smoky eyes!
Jeśli już rzeczywiście mam za dużo czasu rano, to zdarza mi się zrobić klasyczny smoky eyes!
-
Laalaa
mocno wytuszowane rzesy bezapelacyjnie i podklad
reszty moge nie miec
reszty moge nie miec
-
Patrycja K.
Mój ulubiony jest własnie taki - jak najbardziej naturalny (Alexander Wang)
jest, ale jakby go nie było
proszę nie spamować
jest, ale jakby go nie było
proszę nie spamować
-
wiczek
Delikatny
podkład, tusz do rzęs i czasem kolorowe cienie! Za to paznokcie lubie mieć czasem kolorowe- jakieś brązy , latem czerwienie i fiolety :woman
-
kreon001
ja poświęcam ok 5 na makijąz. lekki podkład, róż, i lekko podreślone oczy szarymi bądź ceimnoniebieskimi cieniami.
-
striker44
A czy używacie cieni w kremie czy zwykłych. Które polecacie? Czytałam żę cienie w kremie szybko zasychają.
proszę nie spamować
proszę nie spamować
-
kaska8787
Widzę ża same wielbicielki wyrazistego ale delikatnego makijażu
dołączam sie, też tusz, czarna kreska na górnej powiece i puder
-
bobiczka
Ja osobiscie uwilbiam mocny makijaz...smoky eyes... u mnie postawa to ciemne cienie czarna kredka eyeliner pogrubiajacy tusz do rzes noi podklada usta sa naturalne jak ma sie mozno podkreslone oczy...pozdrawiam
-
superpiekara
najlepszym makijażem na każdą okazję dla mnie jest ten naturalny, czyli podkład, lekko muśnięte różem policzki no i tusz do rzęs - obowiązkowo, świetnie podkreśla oczy:) a czasem jak się widzę ze znajomymi czy na jakieś spotkania to dodatkowo rysuje sobie kreskę nad oczami eyelinerem albo zwykłą kredką. a na imprezy czasem mocniejsza kreska + błyszczyk:)
-
mikiqu
Ja raczej nie szaleję z makijażem. Prosto i bez szału. Czarna delikatna kreska nad okiem, tusz do rzęs i cienie dopasowane do ciuchów. Podkładu nie stosuje bo są ble
także ewentualnie korektor, puder, trochę różu i tyle. Naturalnie i skromnie, ale nie na całkiem "goło"
być moze nudno, ale muszę przyznać że nawet nie potrafię się malować niestety
-
gosik
W moim wieku makijaz w stylu ,,im mniej tym lepiej".
Na codzien dobry podklad,puder,cienie w kolorach ziemi,brazowa kredka i brazowy tusz do rzes(nie uzywam czarnego po pierwsze z racji tego ,ze jestem blondynka o niebieskich oczach,po drugie z racji wieku sredniego a czarny tusz postarza-sprawdzilam).
Usta latem blyszczyki,zima porzadne tluste pomadki.Poniewaz jestem okularnica moge pozwolic sobie na jednoczesnie mocno podkreslone usta i oczy.Oczy ukryte sa za okularami i moge bezkarnie mocno je eksponowac...robie to na wyjscia.Na codzien delikatnosc,umiar i prostota.
Na codzien dobry podklad,puder,cienie w kolorach ziemi,brazowa kredka i brazowy tusz do rzes(nie uzywam czarnego po pierwsze z racji tego ,ze jestem blondynka o niebieskich oczach,po drugie z racji wieku sredniego a czarny tusz postarza-sprawdzilam).
Usta latem blyszczyki,zima porzadne tluste pomadki.Poniewaz jestem okularnica moge pozwolic sobie na jednoczesnie mocno podkreslone usta i oczy.Oczy ukryte sa za okularami i moge bezkarnie mocno je eksponowac...robie to na wyjscia.Na codzien delikatnosc,umiar i prostota.
-
Caffeine
Na co dzień praktycznie się nie maluję, więc jak już to robię to jest to makijaż mocniejszy- ale też bez przesady. Nie noszę tapety. Cienie wolę tradycyjne, w kamieniu. Z dobrą bazą każde się długo trzymają.
-
skorupka
ja uwielbiam oczy zrobione na tak zwane kocie
maluje je czarnym eylinierem i mocno tuszuje zęsy do tego szminka w koloze czerwonym
Dla urozmaicenia mam jeszcze eyliery w innych kolorach np złoty czy srebry
maluje je czarnym eylinierem i mocno tuszuje zęsy do tego szminka w koloze czerwonym
Dla urozmaicenia mam jeszcze eyliery w innych kolorach np złoty czy srebry
-
performa
Ja takze lubię naturalny makijaż. Żadne jaskrawe kolory cieni itp. Najlepiej sam puder, do tego pomalowane rzesy, to starczy, czasami jakiś cień, ale do delikatny i nie na codzień.
-
korowski
ja uwielbiam makijaż w kolorach brązu ( uczy umalowane cieniem na brązowo lub kretką)do tego szminka złota lub leeko brązowawa
-
no.nie.wiem
Tusz do rzęs i korektor do wyretuszowania przebarwień skóry i jeszcze kredka do brwi bo jedną mam inną od drugiej
Bez takiego makijażu nie ruszam się nigdzie. Nawet jak psa idę wysikać do parku
:)
A na jakies grubsze wyjścia dodaję tylko jakiś brąz na powiekę.
Bez takiego makijażu nie ruszam się nigdzie. Nawet jak psa idę wysikać do parku
A na jakies grubsze wyjścia dodaję tylko jakiś brąz na powiekę.
-
Nala
Dziewczyny, totalnie nie ogarniam smoke eyes! Czy ktoś może mi to prosto wytłumaczyć, tak na babski rozum? 
A makijaż na codzień? Dobry podkład, róż, i mocny wytuszowane rzesy. Czasem skusze się też na eyeliner. Na wieczór uwielbiam mocno podkreślone usta
A makijaż na codzień? Dobry podkład, róż, i mocny wytuszowane rzesy. Czasem skusze się też na eyeliner. Na wieczór uwielbiam mocno podkreślone usta
-
zakupocholiczka
Na co dzień kredka do oczu i liner. Do tego mocno wytuszowane rzęsy,a na wyjścia i specjalne wieczory coś w stylu smokej eyes. Usta zazwyczaj lekko podkreślone błyszczykiem.