Jaką kuchnie lubicie najbardziej?
-
pomaranczka
- Miła Kobietka
Re: Jaką kuchnie lubicie najbardziej?
mam od jakiegoś czasu fazę na kuchnię tajską. zrobiłam kilka kursów i gotuję sama w domu. Chociaż tak naprawdę to uważam, że każda kuchnia jest pyszna, tylko trzeba trafić na kogoś, kto potrafi ją przyrządzać 
http://dmcauto.pl
Ja tam jestem wszystko żerna 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Ja ogolnie też jem w zasadzie wszystko a najbardziej lubię kuchnie włoską.
Śródziemnomorska i azjatycka 
Pracuję w hurtowni ze zdrową żywnością http://BioIndygo.PL
(polecam super ceny!)
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
Ja bardzo lubię eksperymentować
Ale jakoś mam tak... że często nie mam sił na gotowanie
i wybieram wtedy zazwyczaj fast foody, jestem szczupła i mam szybką przemianę materii, co jednak nie zmienia tego, że taka dieta jest niezdrowa
... ale za to jaka smaczna 
chirurgia intymna - intymnie bez problemów 
Obecnie uwielbiam kuchnie hinduską i polską. Jeszcze jakiś czas temu dominowała kuchnia włoska, teraz troszkę się zmieniło. 
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Moja buhahaha ;D
A tak powaznie to lubie nasza tradycyjna polska z domieszką chinskiej, niemieckiej czy włoskiej.
A tak powaznie to lubie nasza tradycyjna polska z domieszką chinskiej, niemieckiej czy włoskiej.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Oj tam...czasami trzeba.byle nie czesto 
"...przez noc droga do świtania -
-
fajna.babka
- Jestem tu nowa :)
ja najbardziej lubię polską, ale też przepadam za włoską kuchnią 
Bardzo lubię kuchnię śródziemnomorską, czyli ryby, owoce morza, warzywa, owoce i obowiązkowo oliwa z oliwek.
Ja lubię kuchnię polską. Smakują mi domowe pierogi ( nie mylić ze sklepowymi bo lubię te, które sama ulepię przynajmniej wiem co jem) . Oraz kotlet schabowy. Jedyne za czym nie przepadam to bigos.
Słodycze również preferuję tradycyjne. Ptasie mleczko jest smaczne, aczkolwiek nie jadam na tygodniu. Głównie jak jest jakaś okazja i dostanę je w prezencie. Mam za to totalną słabość do czekolady Wedla o smaku cukierków bajecznych ( jak i również do samych cukierków).
Słodycze również preferuję tradycyjne. Ptasie mleczko jest smaczne, aczkolwiek nie jadam na tygodniu. Głównie jak jest jakaś okazja i dostanę je w prezencie. Mam za to totalną słabość do czekolady Wedla o smaku cukierków bajecznych ( jak i również do samych cukierków).
Tajską i włoską. 
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Dla mnie najbardziej smaczna lekka i zdrowa jest kuchnia włoska. Spróbujcie sałatki podawane z oliwą
grywalizacja na http://sanitera.pl
Ja lubię... hmm... w sumie każdą, byleby nie ostrą (meksykańska) i nie tłustą (dużo polskich potraw odpada). Lubię bardzo np. włoską, bo makarony 
-
littlething
- Jestem tu nowa :)
Ja najbardziej przepadam za kuchnią francuską, szczególnie paszteciki i zupa cebulowa to jest cudo dla mnie
Blog o motoryzacji i transporcie
Śródziemnomorska na pierwszym miejscu, choć nie wszystko. Nie jestem jakąś super fanką owoców morza, mogę zjeść ale zdecydowanie bardziej preferuję warzywa i kurczaka. Oliwę z oliwek dodaję do czego tylko się da, bo ją uwielbiam.
Na co dzień robię fuzję kuchni hiszpańskiej z elementami polskimi. Na przykład pure ziemniaczane, bo oboje lubimy. I sporo sałatek w hiszpańskim stylu.
Włoską kuchnię również uwielbiam, najprzeróżniejsze makarony, to jest to. Pizza to więcej zabawy, sama w domu już dawno nie robiłam, ale wychodzimy na pizzę do knajpek.
No i ostatnio zakochałam się w arabskiej kuchni, kuskus stał się moją ulubioną potrawą, kuskus z kurczakiem i warzywami na ostro, narzeczony się zajada
Mam świra na punkcie Maroka ogólnie, nie tylko kuchni!
Na co dzień robię fuzję kuchni hiszpańskiej z elementami polskimi. Na przykład pure ziemniaczane, bo oboje lubimy. I sporo sałatek w hiszpańskim stylu.
Włoską kuchnię również uwielbiam, najprzeróżniejsze makarony, to jest to. Pizza to więcej zabawy, sama w domu już dawno nie robiłam, ale wychodzimy na pizzę do knajpek.
No i ostatnio zakochałam się w arabskiej kuchni, kuskus stał się moją ulubioną potrawą, kuskus z kurczakiem i warzywami na ostro, narzeczony się zajada
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Ja nie mam faworyta. Lubię różne rodzaje kuchni oraz próbować nowych rzeczy. Jestem dość elastyczna w tej kwestii 
Zakochałam się w kuchni włoskiej. Szkoda tylko, że tak rzadko mogę ją jeść...
Dlaczego rzadko?

O ile lubię niemal wszystko, to od blisko roku jestem ogromną fanką kuchni tajskiej, w szczególności curry, od zielonego, przez żółte do czerwonego. To świetny sposób, zwłaszcza dla osób, które lubią testować coś nowego lub po prostu chcą... na ostro.
8Amelia0 pisze:O ile lubię niemal wszystko, to od blisko roku jestem ogromną fanką kuchni tajskiej, w szczególności curry, od zielonego, przez żółte do czerwonego. To świetny sposób, zwłaszcza dla osób, które lubią testować coś nowego lub po prostu chcą... na ostro.
Na nieostro też się da
Ja znowuż całe życie w ogóle nie jadłam pikantnego a ostatnio mi się coś odmieniło (od kiedy zamieszkałam z kolegą Meksykaninem
) i dziś pieprze cayenne to moja ulubiona przyprawa 

lubię kuchnię polską ale nie na głębokim tłuszczu, bardziej fit. Uwielbiam również chińczyka czy sushi
Najważniejsze by było zdrowe i pożywne jedzenie.
Sushi też lubię
Pomimo, że kuchnia azjatycka jakoś nie jest moją ulubioną to sushi nie pogardzę