Jak zarobić troszkę pieniędzy nie wychodząc z domu?

Piszemy tutaj o pracy, bądź też jej braku. Finanse, kobiecy biznes.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Buterfly
Miła Kobietka

Jak zarobić troszkę pieniędzy nie wychodząc z domu?

Post autor: Buterfly »

Witam, od jakiegoś czasu jestem osobą bezrobotną, która nie może znaleźć pracy. Mam dopiero 21 lat a tak ciężko ze znalezieniem czegoś.. Tak sobie myślę, że oprócz czynnego szukania pracy mogłabym jakoś zacząć zarabiać małe sumki pieniędzy w domu.. Myślałam o robieniu biżuterii, ale czy to się opłaca? Może któraś z Was robi/robiła ręcznie biżuterię? Zawsze jakiś przysłowiowy grosz wpadłby w moje ręce :) Chyba, że macie jakieś inne pomysły :) Z góry dziękuję za info :usta
.:W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca:.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Jak zarobić troszkę pieniędzy nie wychodząc z domu?

Post autor: Hadassa »

Fakt, wpada coś zawsze, o ile masz jakieś grono odbiorców ;)
Zawsze można spróbować na allegro czy innych portalach sprzedać ;)
Ale w ostatnim czasie jest tego na prawdę dużo i czasem trudno odszukać klientów...
Musisz zrobić coś na prawdę wyjątkowego ;)
wiem, bo sama mam z tym problem ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Buterfly
Miła Kobietka

Właśnie tak się zastanawiam od jakiegoś czasu co mogłabym zrobić wyjątkowego i nic nie przychodzi mi na myśl.. a wiadome, pieniądze są potrzebne :(
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Wiesz co... mój facet zaczął się bawić w wire wrapping, ja zaczęłam robić frywolitkę...
Teoretyczie coś wyjątkowego... ale... nie każdemu się podoba...
Zrobić coś wyjątkowego i trafić w odpowiednie gusta, ot... klucz do sukcesu ;)

znajomy robi kolczyki, figurki z puszek po piwie ;) dopiero po 2 latach, zaczyna mu się to wszystko krecić...
KruczoCzarna
Miła Kobietka

Post autor: KruczoCzarna »

Piekna i droga jest bizuteria sutasz :) Poza tym możesz polować na perełki w lumepksach, wiele osób sprzedaje potem takie na allegro.
Awatar użytkownika
Buterfly
Miła Kobietka

Moja mam robi ozdoby świąteczne, serwetki na szydełku.. ogólnie robótki ręczne.. Szczerze mówiąc jakoś się to kręci, tylko, że ja akurat w tym się nie widzę.. Na szydełku próbowałam coś zrobić ale no niestety to nie moja bajka.. Ciągle szukam czegoś dla siebie.. Czytałam ostatnio, że niewielką, ale zawsze jakąś kasę, można zarobić na wypełnianiu ankiet.. Tylko zastanawiam się czy to dobry pomysł i czy to bezpieczne i nie ma żadnych haczyków.. :?:
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Teoretycznie jak by tak dobrze poszukać, to jest trochu pracy w domu, ostatnio natknęłam się na ofertę, zakładania tematów na forach...
Więc jak by dobrze poszukać, to na pewno można coś poszukac dla siebie ;)
mika2903
Jestem tu nowa :)

Post autor: mika2903 »

Buterfly pisze:Witam, od jakiegoś czasu jestem osobą bezrobotną, która nie może znaleźć pracy. Mam dopiero 21 lat a tak ciężko ze znalezieniem czegoś.. Tak sobie myślę, że oprócz czynnego szukania pracy mogłabym jakoś zacząć zarabiać małe sumki pieniędzy w domu.. Myślałam o robieniu biżuterii, ale czy to się opłaca? Może któraś z Was robi/robiła ręcznie biżuterię? Zawsze jakiś przysłowiowy grosz wpadłby w moje ręce :) Chyba, że macie jakieś inne pomysły :) Z góry dziękuję za info :usta
Witam!!
Jestem liderem sprzedaży w firmie kosmetycznej Avon z Mysłowic. Poszukuję osób takich jak Ty z okolic Mysłowic, Sosnowca, Katowic które pragną sobie dorobić parę groszy. Oferuję bardzo ciekawe możliwości. Można sobie dorobić jak również skorzystać i otrzymać wiele ciekawych kosmetyków. Praca lekka, poświęcasz jej tyle czasu ile tylko chcesz a i wiele możesz zyskać. Jeśli masz chęć sprobować zapraszam do napisania do mnie na emaila [email protected] badz numer gg 5458586. Nic nie tracisz ale wiele możesz zyskać.
teresa35
Miła Kobietka

Post autor: teresa35 »

Po pierwsze, dla czego aby troszkę kasy jak wiadomo że potrzebna zawsze i nie mało. Wiem , wiem nie tak łatwo. Jednak ostatnio pojawiła się nowa oferta i już w niej działam , zero ryzyka, praca na umowę o dzieło, następnie będą jeszcze 2 umowy. Firma Polska i praca od zaraz. Więcej o niej na blogu -ebiznesnet24.blogspot.com pod zakładką program partnerski Avrio24. Mimo że to program partnerski to jednak daje zarobić i to nie małe pieniądze. Oczywiście pomogę każdej na starcie, nawet do pierwszej wypłaty. :)
praca dodatkowa, zawsze nowości - www.sukceszloupre.pl/Janusz
erachan
Miła Kobietka

Post autor: erachan »

Witaj Buterfly!
Ja robię biżuterie z myślą i nadzieją na jakiś grosz ale żeby to było jakieś extra dochodowe to nie mogę powiedzieć.Jeśli pozyskasz potencjalnych odbiorców to tak ale to nie jest chyba dłuższą mętę ,musisz ciągle wymyślać coś nowego ,czymś zakakiwać a nie zawsze tak jest że te nasze nowości się podobają.Aktualnie zawiesiłam wykonywanie robótek bo już za dużo mam tego narobione a nie ma gdzie sprzedać. I tu chyba tkwi właśnie problem :)
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

ja tez sprzedaje bizuterie i tez ozdoby swiateczne . Ale kokosow z tego nie ma niestety , trudno o klienta
teresa35
Miła Kobietka

No właśnie , kokosów nie ma , więc czemu się tym zajmować. Nie łatwiej wykorzystać gotowe oferty ?. Sprawdzić samemu, zastanowić się czy warto, a może się opłaci. Czy to aż takie trudne ? Dla czego wszyscy upierają się wywarzać otwarte drzwi ? Nie każdej osobie pasuje ta czy tamta oferta, ale to nie znaczy że nam ktoś zabronił rozejrzenia się, poszukania. Bezrobocie puka do coraz większej liczby drzwi a my nadal w swoim kieracie. Może pora najwyższa rozejrzeć się, popytać, napisać do tych co oferują to czy tamto. Dla czego akurat tu widzą szansę na zarobek ? Przecież to każda z nas może a jednak tego nie robi, woli utyskiwać na swój los i kombinować a może to lub tamto. Ofert jest sporo , nie namawiam do swoich gdzie działam i wiem że zarobię. Otwórzcie się na nowe możliwości. Świat pędzi do przodu a my drepcemy w miejscu. Trochę samodzielności i odwagi życzę.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

i na oszustow ktorzy dybia na to jak wykorzystac innych . A niestety tak sie dzieje bo bezrobocie jest wielkie i oszostow niebrakuje
teresa35
Miła Kobietka

Elżbieto, są i oszuści nawet w internecie ale mam nadzieję że nie stosujesz tego jako wymówki aby nie szukać nowych możliwości. Dobra oferta obroni się sama. Są też opinie na temat ciekawych ofert. Obecnie wiele rzeczy można sprawdzić w łatwy sposób. Moje początki tez były trudne i nadal łatwe nie są ale szukam i jeśli coś ciekawego znajdę to polecam innym. Samo to już wyklucza oszustwo, prowadzę blog i staram się aby oferty były nie tylko sprawdzone ale i dawały szansę zarobku. Wiem że każdy ma swoje upodobania i jednej osobie dana forma zarobku pasuje a innej nie. Tu na forum staram się przedstawić oferty które są nie tylko pewne ale i dające nam swobodę wykonywania pracy w dowolnym czasie. Są dziewczyny i matki , te ostatnie maja masę dodatkowych zajęć i praca dla nich nie może być zbyt absorbująca a mimo to powinna dawać dochód. W tym przypadku poleciłam ofertę -avrio24, która szerzej opisałam na blogu. Mam juz swoją zbudowana grupę , teraz na ile mi czas pozwoli to pomagam innym osobom. Ta oferta może przypaść do gustu lub nie ale zapewniam że mimo wszystko warto szukać. Też nie chcę cudów -zarabiania po 10 tys.zł. wystarczy mi jak sobie dorobię 500 czy tysiąc zł.
klosenberg

Post autor: klosenberg »

Właśnie tak się zastanawiam od jakiegoś czasu co mogłabym zrobić wyjątkowego i nic nie przychodzi mi na myśl.. a wiadome, pieniądze są potrzebne :(
pilnie poszukuję olympus sz30
carisima

Post autor: carisima »

Buterfly pisze:Witam, od jakiegoś czasu jestem osobą bezrobotną, która nie może znaleźć pracy. Mam dopiero 21 lat a tak ciężko ze znalezieniem czegoś.. Tak sobie myślę, że oprócz czynnego szukania pracy mogłabym jakoś zacząć zarabiać małe sumki pieniędzy w domu.. Myślałam o robieniu biżuterii, ale czy to się opłaca? Może któraś z Was robi/robiła ręcznie biżuterię? Zawsze jakiś przysłowiowy grosz wpadłby w moje ręce :) Chyba, że macie jakieś inne pomysły :) Z góry dziękuję za info :usta
Witaj, robienie sztucznej biżuterii to moje hobby, na początku też chciałam robić żeby trochę zarobić, myślałam nawet o własnej firmie, obecnie z tego zrezygnowałam ponieważ konkurencja jest duża i nie zawsze udaje mi się sprzedać to co zrobię, mam w domu całe pudełko zrobionej biżuterii której nie mogę sprzedać. Teraz robię tylko dla znajomych na zamówienie albo dla siebie. Jednak jeżeli masz talent i dużo motywacji to spróbuj, na początku trzeba trochę zainwestować, ale jak ci się uda to szybko odzyskasz zainwestowane pieniądze :). Ja obecnie zajęłam się marketingiem wielopoziomowym, współpracuję z czeską firmą która dopiero co weszła na polski rynek, polecam. Chcesz wiedzieć więcej to pisz :)
Awatar użytkownika
Buterfly
Miła Kobietka

erachan pisze:Witaj Buterfly!
Ja robię biżuterie z myślą i nadzieją na jakiś grosz ale żeby to było jakieś extra dochodowe to nie mogę powiedzieć.Jeśli pozyskasz potencjalnych odbiorców to tak ale to nie jest chyba dłuższą mętę ,musisz ciągle wymyślać coś nowego ,czymś zakakiwać a nie zawsze tak jest że te nasze nowości się podobają.Aktualnie zawiesiłam wykonywanie robótek bo już za dużo mam tego narobione a nie ma gdzie sprzedać. I tu chyba tkwi właśnie problem :)
oj.. dzięki.. tak mi się wydaje teraz, że to jednak mało dochodowe może byc i więcej z tym zachodu i szkoda czasu..
koolas1

Post autor: koolas1 »

Spróbuj nauczyć się robić stronki, albo bloga stwórz. To jest na topie teraz:)
krycha25

Post autor: krycha25 »

chcesz zarobic rozwiazujac ankiety w necie wyslij mi na maila ze swoim mailem a wysle ci zaproszenia do 100% pewnych ankiet na ktorych te 100zł/mc zarobisz.moj mail:[email protected]
kajlos1

Post autor: kajlos1 »

Może spróbuj pisać teksty jako copywriter?
Podkręć swoje libido na maxa sprawdzony sposób
kaira

Post autor: kaira »

Ja znalazłam np. taką stronę
codziennie pisze kilka komentarzy do stron - mogą byś króciutkie że polecasz ją itp.
i za każdy dostaje 0,30 dolara , można na tej stronie zbierać pieniądze na wiele innych sposobów , ale już za samo to jest troszke kasy a zajmuje 5 min.- POLECAM !

albo : polecam również stronę
instalacja bardzo prosta W oknie , które wyskoczy po wciśnięciu linku wystarczy wpisać e-mail i kliknąć dołącz . Automatycznie przekierowuje cię na strone gdzie trzeba pobrać mały programik . (hasło do strony bedzie przysłane na maila )
Po uruchomieniu programu wyskoczy nam na ekranie mały baner z reklamą , którą można ustawić gdzie się chce , nie przeszkadza on w niczym a z czasem przestaniecie go w ogóle zauważać , a pieniądze będą rosnąć , przyznaje że za samo posiadanie reklamy jakiejś wielkiej fortuny się nie dorobimy , ale wystarcz na kilku forach umieścić swój link polecający , a wtedy za każde kliknięcie na niego dostajemy dodatkowe punkty zamienne na pieniądze . A jeśli osoba z tego linku założy konto to dostajemy dodatkowo 10% z jej dochodów .
Ogólnie nie musimy robić prawie nic , a zarabiamy ;)

Powodzenia !
Ostatnio zmieniony wt kwie 30, 2013 10:15 am przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam
mary

Post autor: mary »

Cześć.
Jestem tu nowa więc się przywitam na początek. Mam na inię Marysia i mam 24 lata.

A myślałaś o prowadzeniu swojego bloga?
Ja jak jeszcze studiowałam i nie mogłam sobie pozwolić na etat zaczęłam pisać bloga.
Potem jak już kilka dłuższych wpisów miałam, to postanowiłam rozreklamować go troszkę, bo po co pisać jak nikt nie czyta? Powkleja łam kilka linków na forach tematycznych, prosiłam znajomych o udostępnianie linków na portalach społecznościowych...
no i zaczęło się kręcić. Następnie zajęłam się wdrożeniem analityki internetowej bo dowiedziałam się z sieci, że dane statystyczne potrzebne są przy negocjacjach ze sponsorami.

Plusy są takie, że siedzę jakieś 5 godzin tygodniowo i piszę bloga, a dostaję kilka stówek za reklamy. Chyba warto? Pozdrawiam
greatjob

Post autor: greatjob »

Opłaca się, jeśli będziesz to robiła dobrze, czyli jeśli Twoja biżuteria będzie ładna. Wtedy łatwiej będzie ją sprzedać, a i ceny nie będą musiały być najniższe. W domu można też pracować przy komputerze, ale to nie dla każdego.
Najlepiej wypisz co lubisz robić, co Ci się podoba. Zastanów się, czy komuś może się przydać coś takiego. Trzeba tu pewnej kreatywności, ale warto - może się okazać, że znajdziesz dla siebie bardzo ciekawe zajęcie.
http://czestochowa.greatjob.pl/ - praca Częstochowa | ogłoszenia
teresa35
Miła Kobietka

Obecnie pojawiła się nowa możliwość zarobku, - prosperity.pl popatrzcie i same oceńcie. Praca w miarę prosta i wygląda na dochodową. Jednak najlepiej to samemu ocenić.
akiszu

Post autor: akiszu »

Jest Możliwość zarobku bez inwestycji. Wystarczy, że mamy włączony komputer.

Moc obliczeniowa z każdym dniem staje się coraz bardziej popularnym tematem, dziś moc obliczeniową można sprzedać lub kupić m.in. u takiej firmy jak DigitalGeneration. Firma DG nie ma nic wspólnego z wydobyciem BitCoinów lub innych kryptowalut.

DigitalGeneration korzysta z WOLNEJ mocy obliczeniowej CPU, czyli procesora naszego komputera, co nie obciąża i nie spowalnia nam komputera a co najważniejsze - przeznacznone jest dla wszystkich komputerów, tych mocnych jak i tych słabych.

Ile można zarobić i czy warto ?

Po za rejestrowaniu się otrzymujemy za darmo tz. 1 węzeł czyli 1 thread który pracuje dla nas 30 dni
Mając aktywny taki węzeł oraz włączony komputer 24h zarabiamy dokładnie 1$ dziennie niezależnie od mocy komputera.

Wydawałoby się mało gdyby nie fakt, że węzłów możemy mieć maksymalnie 99.
Zarabiaj na moy obliczeniowej swojego komputera

Każdy węzeł kosztuje 50$ i pracuje dla nas przez 365 dni, potem wygasa. Łatwo więc policzyć, że koszt takie węzła zwraca się w nie całe 2 miesiące(pod warunkiem, że komputer będzie działał 24h/dobę)

Dodatkowo mamy 2 poziomy poleceń:

1 poziom - 20%
2 poziom - 10%

Program jest banalnie prosty w obsłudze, wystarczy go pobrać i zainstalować. Licznik, naliczą co kilka sekund, więc łatwo się odnaleźć i upewnić, że wszystko działa jak należy.

Zarobione pieniądze możemy zainwestować w kolejne węzły lub wypłacić.
Mamy dostępną PAYZA oraz inne procesory, za kilka dni będzie PayPal.
Wypłacać możemy już od 1$ - wypłaty automatyczne!

Aby się otrzymać darmowy węzeł (1 thread) należy przejść przez proces weryfikacji telefonicznej.

1) Zakładamy konto na stronie: https://coingeneration.com/auth/new/114762/
2) Po zalogowaniu się przechodzimy do zakładki PERSONAL i wybieramy PROFILE
3) W PROFILE w rubryce Phone wpisujemy numer telefonu i klikamy SEND (koszt sms w PL - 69 centów jednorazowo)
4) Na podany numer przyjdzie kod weryfikacyjny w postaci pięciu cyfr. Przepisz cyfry i odeślij sms'em na numer z którego dostałeś sms z kodem (+447937946882) Koszt sms w PL - 69 groszy, w NL zaplaciłem nie całe 0,20 centów - jednorazowo!
5) Aby pobrać program, naciśnij zakładkę DOWNLOAD i zainstaluj program.
6) Po zainstalowaniu w zakładce STATS powinienes widzieć: ACTIVE THREAD: 1 (czyli aktywnych węzłów 1), oznacza to ze w prawym górnym rogu powinieneś widzieć jak pracuje Twój licznik zarobionych pieniedzy.

To wszystko, banalnie proste!
ODPOWIEDZ