Kelnerka w pizzerii

Piszemy tutaj o pracy, bądź też jej braku. Finanse, kobiecy biznes.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
meduza91
Jestem tu nowa :)

Kelnerka w pizzerii

Post autor: meduza91 »

Pod koniec maja złozyłam CV w jednej z pizzerii ubiegając sie o stanowisko kelnerki . Chodzi o ogródki na rynku. Wczoraj wieczorem niespodziewanie dostałam od nich tel i umówiłam sie na spotkanie we wt.
I tu moje pyt - co powinnam wiedziec ? jakie pytania moga pasć ? Może któraś z was pracowała w podobny sposób ? jakie doświadczenia ? Podzielcie sie opiniami ;) z góry dziękuje :)
simi
Miła Kobietka

Re: Kelnerka w pizzerii

Post autor: simi »

Nigdy nie pracowałam jako kelnerka,ale wydaje mi się że będą pytać o doświadczenie,o to czy masz książeczkę sanepidowską.Ocenią Twoją aparycje i schludność.Jak to przy pracy z żywnością i klientami :)
"Z kobietą nie ma żartów-w miłości czy w gniewie,
co myśli-nikt nie zgadnie,co robi-nikt nie wie.."
Awatar użytkownika
pamela92
Miła Kobietka

Post autor: pamela92 »

ja właśnie jutro idę na taką rozmowę ! trzymać kciuki ;D :happy
"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"
dzo

Post autor: dzo »

pamela92 pisze:ja właśnie jutro idę na taką rozmowę ! trzymać kciuki ;D :happy

i jak poszło ? ;)
Ruda Jadzia
Jestem tu nowa :)

Post autor: Ruda Jadzia »

Pracowałam kiedyś w restauracji. W takich miejscach liczy się przede wszystkim schludność, uśmiech i uprzejmość.
Oczywiście takie cechy jak szybkość i komunikatywność też są w cenie :)
jak nie wiem, jak jest w Polsce, ale w Irlandii gdzie pracowałam nikt nie wymagal ode mnie żadnych książeczek....
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

Ruda Jadzia pisze:Pracowałam kiedyś w restauracji. W takich miejscach liczy się przede wszystkim schludność, uśmiech i uprzejmość.
Oczywiście takie cechy jak szybkość i komunikatywność też są w cenie :)
jak nie wiem, jak jest w Polsce, ale w Irlandii gdzie pracowałam nikt nie wymagal ode mnie żadnych książeczek....

w polsce koniecznoscia jest posiadanie ksiazeczki sanepidu. musza byc badania czy pracownicy nie sa nosicielami salmonelli i shigelli.
ODPOWIEDZ