Jak was czesciej poznawac dziewczyny - i gdzie?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
PUA_hejter
Jestem tu nowa :)

Jak was czesciej poznawac dziewczyny - i gdzie?

Post autor: PUA_hejter »

Witam, jestem chlopakiem, wiec sprawe opisze krotko i prosto ale mam nadzieje ze mnie zrozumiecie :D

z gory mowie, ze ten post brzmi moze troche kontrowersyjnie... ale na koncu to wyjasnie

Otoz nigdy nie mialem mega powodzenia u dziewczyn, nie wiem do konca czemu, powodow jest sporo... ale celuje ze glownie najwiekszy jest ten ze zbyt rzadko poznaje wolne dziewczyny... no coz, do 18 roku zycia (teraz mam 21) nie bylem orlem towarzyskim, moje zycie stalo tak na glowie ze mialem moja pierwsza laske zanim znalazlem jakichkolwiek kumpli :D
sporo wczytywalem sie w techniki PUA (pick up artists - sporo manipulacji niestety), pytalem znajomych, rozne taktyki stosowalem na tych niewielu randkach... no ale uznalem ze to wszystko g* warte. niby mam lepsza samoocene po tym teoretycznym bombardowaniu, ale... dziewczyny nie mam. satysfakcji nie ma z czego miec :D

powiedzcie mi: gdzie idzie najlatwiej poznac wolne dziewczyny, idac tam samemu? zebyscie mi polecily jakies miejsca/strategie spelniajace takie warunki:
-jest o czym pogadac
-jest wiecej kobiet niz facetow
-jest w miare cicho i spokojnie
-nie ma duzo ludzi

nie wiem czy jasno mowie :D po prostu chce w swobodny sposob poznac wiecej dziewczyn, w ramach milego spedzenia czasu. przyjaciol mam tylko dwoch, ale to mi nie przeszkadza bo to inna broszka. akurat teraz jest swietny moment, poniewaz akurat pozrywalem kontakty z 90% znajomych wiec akurat przy okazji "resetu" moge sobie poznac wiecej kobiet.

internet odpada. szkoda mi czasu na kogos, kto w realu moze sie okazac kompletnie niezgodny z oczekiwaniami, tam nie slychac glosu, nie widac mowy ciala... jestem konserwatywny, wole rzeczywistosc

jestem indywidualista, predzej sam pojde poznac dziewczyny niz bede to robil z "pomoca" kolegow w barze czy gdzies - po prostu ufam tylko sobie i nie potrafie komus powierzyc odpowiedzialnosci za sukces - no chyba ze sie zna na tym lepiej ode mnie.

a teraz wyjasnie druga linijke: nie chce byc turbo-podrywaczem, ani nic takiego. moi rodzice sa razem od 20 lat wiec moim podswiadomym celem jest wspolny zwiazek. a czemu mowie o tym ze chce znac duzo dziewczyn? a no dlatego ze jak zmieniamy swoje zycie to lepiej to robic porzadnie i miec jakis konkretny cel i model ;) a towarzystwo dziewczyn bardzo lubie i one mnie tez.

troche sie interesuje sportem (niestety totalnie niekobiecym...) i mysle ze to jest tak, ze powodzenie u dziewczyn trzeba troche wytrenowac, tak samo jak forme. mozna byc naturalnym talentem, ale bez regularnego treningu (randek, badz kontaktow) nie dojdziesz do niczego. dlatego trzeba jakos te kontakty rozkrecic :)

rowniez odpada szukanie kobiet przez kontakty wsrod starych znajomych. pozatym, liczenie na to ze ktos ci kogos przedstawi trwa czasem wiecznie, a proszenie kogos zeby mi przedstawil ta i ta osobe uwazam za... no coz, nigdy przynajmniej nie zadzialalo bo mi robili wymowki ;)

aha, i powiedzcie mi prosze jeszcze, jakich bledow powinienem unikac zeby nie utrudnic sobie niczego :) czytanie roznych for podrywaczy sprawilo ze juz nie wierze w nic co tam pisze, poza tym ze zeby cos miec, to trzeba ruszyc zadek (badz napisac desperackiego posta :P )

Taaaaa, krotko i prosto...
Snajper
Samiec

Re: Jak was czesciej poznawac dziewczyny - i gdzie?

Post autor: Snajper »

No to wbrew twoim oczekiwaniom na początek męska rada - przystopuj trochę ;-)

Mam wrażenie, że opracowałeś "Teorię wielkiego podrywu" w myśl której musisz poznać jak największą liczbę dziewczyn zrobić ranking zgodności cech z twoimi wymaganiami, a potem wybrać laureatkę konkursu na uszczęśliwienie cię ;) Z tego co wiem, nie działa to w ten sposób. No ale załóżmy że chcesz zastosować swój plan i znaleźć miejsce w którym:

-jest o czym pogadać - pogadać można o wszystkim, a głównie o tym co interesuje tę druga osobę. To kwestia... empatii.

-jest wiecej kobiet niz facetow - obawiasz się konkurencji ze strony innych chłopaków ? ;-) Nie unikniesz jej.

-jest w miare cicho i spokojnie - nie wydaje mi się, żeby to miało znaczenie. Oczywiście klub w którym muzyka zagłusza nawet myśli to średnio dobre miejsce na konwersacje, ale jest naprawdę wiele miejsc w których można spędzać czas. W sumie, przy odrobinie fantazji nawet peron dworca jest dobrym miejscem na umiejętne poznanie nowej osoby.

-nie ma duzo ludzi - z doświadczenia wiem, że jeśli chcesz poznać kogoś zupełnie obcego, odludne miejsca są raczej średnio do tego dobre. ;) O ile dziewczyna chętnie rozpocznie rozmowę czując się bezpiecznie np. w mieście, gdzie wokół jest dużo ludzi, o tyle próba zagadnięcia do niej na odludnej ulicy około północy to kiepski pomysł. :)

A tak już zupełnie poważnie - może po prostu rozejrzyj się wokół. Poznanie wielu dziewczyn nie oznacza, że wśród nich trafisz na tę której szukasz. Najczęściej, tę jedyną poznaje się przez zupełny przypadek, w najmniej oczekiwanym miejscu i w dodatku nie istnieje reguła w jakim wieku musi to nastąpić :)
PUA_hejter

jak napisalem, w ten "wielki podryw" nie wierze :)

po prostu lubie spedzac czas z dziewczynami bo sa na moj gust mniej meczace niz faceci :) nie chce robic zadnego "castingu", tylko chce troche bardziej przywyknac do damskiego towarzystwa to wtedy latwiej bedzie mi w przyszlosci :)

no coz, nie bylo sie zbyt towarzyskim miedzy 14-18 rokiem zycia, to teraz ma sie konsekwencje i trzeba czasem kminic :P

no i mowiac o empatii: zauwazylem ze w sumie w relacjach rowniez przyjacielskich sporo zalezy od drugiej osoby. jesli nie poczujesz sie sam w miare od razu komfortowo to ciagniecie znajomosci nie ma sensu :)

a co do proporcji: nie obawiam sie konkurencji, tylko po prostu chodze do technikum... wiec jak widze kolejne "gayparty" to nie wiem czy zadzgac ich czy siebie samego :D
Snajper
Samiec

Post autor: Snajper »

No to zdradzę ci wielka tajemnicę dotyczącą dziewczyn/kobiet którą poznałem dopiero po latach ;-)

Dawno, dawno temu myślałem, że im jakaś dziewczyna bardziej mi się podoba, tym mniejszą mam szansę, na "podryw" - bo tak się to wtedy nazywało ;) :) Z racji na swoje hobby z okresu lat - 15-18 (było to szybownictwo) też nie miałem zbyt bogatego życia towarzyskiego - no poza tym na lotnisku, chociaż dziewczyny były na nim przysłowiowymi rodzynkami, mocno obstawionymi przez starszą i bardziej męską część aeroklubowiczów.

Nie bardzo wiedziałem jak podejść do tematu zawiązywania kontaktów z obcą mi rasą, która dodatkowo jeszcze ma tę przewagę nad facetami, że jest mocno pociągająca fizycznie i po prostu ładna ;) Poza tym trudno było mi błysnąć w oczach dziewczyny rozpatrując wyższość cumulusów fractusów nad cumulusami congenstusami jeśli chodzi o wykorzystanie noszeń w lotach na termię ;) - a tą tematyką wtedy żyłem.

Mniej więcej wtedy dokonałem epokowego odkrycia - dziewczyny/kobiety mają mniej więcej taką samą ochotę na nawiązywanie kontaktów z facetami, jak my z nimi i takie szczegóły jak miejsce, powód rozmowy czy w końcu fakt, że nie zostało się sobie nawzajem przedstawionym przez osobę trzecią nie mają aż takiego znaczenia. Po prostu trzeba przemóc się spróbować i nie udawać kogoś kim się nie jest. Nawet błaha rozmowa może skończyć się nową znajomością, jeśli trafi się na właściwą osobę. Jeśli nie - nie pomoże żaden magiczny sposób i trening w najlepszej szkole uwodzenia, oczywiście jeśli zakładasz, że chcesz poznać swoją drugą połówkę. Nie ma sensu udawać, bo trafisz na kogoś z kim i tak nie wytrzymasz (różnica charakterów).

Dla przykładu powiem ci, że ja ze swoją kobietą poznałem się zupełnie przypadkiem, a potem musiałem w ciągu godziny wymyślić powód następnego spotkania. Udało mi się i to wcale nie dlatego, że taki ze mnie specjalista, tylko dlatego, że ona (o czym wtedy nie wiedziałem)też miała na to ochotę. :)

Tak więc trochę pewności siebie, odrobina dowcipu, bez nadmiaru powagi i z pełną szczerością, wcześniej czy później na pewno trafisz na swoją drugą połówkę. :drinkwine

A co do kumpli czy aby na pewno żaden nie ma siostry, a siostra koleżanki, a ta koleżanka koleżanek ;-)
PUA_hejter

Pytanie w jakim wieku te siostry czy kolezanki :D

No ja tych uwodzicieli studiowalem bo nie mialem akurat lepszych materialow a troche glupio bylo rozmawiac z kolegami bez "bazy" - ale dzieki temu poznalem podstawy, by np. nie sypac komplementami, lepiej dzwonic niz pisac smsa, co znaczy jaka mowa ciala i kontakt fizyczny. dawniej to laska mnie "mierzyla" niemal piersiami albo cos, a ja to bralem za kolezenskie, albo spotykalem sie z nia i dziwilem sie czemu zachowuje sie tak nie inaczej... no coz cale szczescie nauczylem sie czytac chociaz mowe ciala :D
dzieki za rady ziom ;)
Awatar użytkownika
Burbi
Samiec

Post autor: Burbi »

Powiem Ci, że kiedyś czytałem o tych całych technikach - kotwicach, sugestiach...lekarstwo na wszystkie problemy i instrukcja obsługi umysłu kobiety...(Jest takie powiedzenie: Istnieje legenda o mężczyźnie który zrozumiał kobiety, ale nikomu nie przekazał tej wiedzy, bo umarł ze śmiechu) nie wierz w to, przyznaje znalazło się parę rzeczy nie wyssanych całkiem z palca, ale zwykle takie książki pokazują kobiety jako tępe idiotki, a choć zdarzają się przecież takie, to nie częściej niż po drugiej stronie. Nie ma zasady na udany podryw poza tym, żeby być sobą i być pewnym siebie, nawet jeżeli twoim zdaniem ta kobieta jest nie z "twojej ligi", to ta kobieta tak samo jak inne chce być kochana, uszczęśliwiana i żeby o nią dbać, nie jest powiedziane, że musi to być mega przystojniak. I w drugą stronę tak samo - przeciętna kobieta może uszczęśliwiać nawet niezwykle przystojnego mężczyznę. (Choć mimo wszystko moim zdaniem to drugie rzadziej się zdarza;p) Co do poznawania osób, najlepiej spróbuj w miejscach które wiążą się z twoimi zainteresowaniami, jeżeli w tym środowisku nie ma zbyt wiele kobiet, spróbuj w parkach, na koncertach, w klubach (ale nie takich co laski z gołymi tyłkami chodzą a nie mają nawet jeszcze 18 lat...tylko w takich gdzie jest kulturka, nie tak trudno je znaleźć) słowem tam gdzie się coś dzieje. Jeżeli nie jesteś nieśmiały, nie masz jakiś specjalnych (sorry za określenie) fizycznych odpychaczy - czyli wyglądasz normalnie, potrafisz rozmawiać w cywilizowany sposób, potrafisz sypnąć żartem i jakąś mądrą uwagą (tylko się nie wymądrzaj od razu!) to znajdziesz się bardzo łatwo w towarzystwie, zarówno męskim jak i damskim. A dziewczyny Ci powiedzą, że szukać na siłę nie ma co. Bądź sobą. Żyj. I wszystko samo przyjdzie. Pozdro
"Bo w każdym z nas jest Chaos i Ład, Dobro i Zło. Ale nad tym można i trzeba zapanować. Trzeba się tego nauczyć"
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Burbi , szczerze mowiac to zatkalo mnie z zachwytu nad ta super instrukcja , prosta i bez roznych, czasami
nawet glupasnych kombinacji.
Naprawde gotowy przepis na poznawanie dziewczyn dla naszego autora tego tematu.
Tylko zastanawia mnie to czy aby nasz steskniony za dziewczynami chlopak poradzi sobie , bo kaprysne dziewczyny niejednego
juz zbily z pantalyku.
Mysle, ze z pewnoscia trafi nawet przez przypadek na swoja wymarzona dziewczyne .
Sympatyczny chlopaku okaz cierpliwosc , a los napewno sie do Ciebie usmiechnie i od dziewczyn sie nie opedzisz. :diabel
Zycze Ci tego. :pisze:
Awatar użytkownika
Burbi
Samiec

Post autor: Burbi »

Jakbym sam jeszcze się do tego stosował to już w ogóle byłbym boski ;p
"Bo w każdym z nas jest Chaos i Ład, Dobro i Zło. Ale nad tym można i trzeba zapanować. Trzeba się tego nauczyć"
PUA_hejter

No wlasnie tak ma kazdy :D super pomysly mamy... problem w tym ze nasz mozg to swietny "symulator" ale potem sie okazuje ze w rzeczywistosci panuja inne warunki, bo my sobie to symulujemy pomijajac slynny brak pewnosci siebie :D
to troche tak jakby wojsko przygotowalo sie do wojny grajac w call of duty...

niemniej jednak uwodzicielskie materialy przydaly sie w celu eliminacji bledow. zauwazylem znaczna poprawe znajomosci z pannami, odkad znam ich zawartosc, jednak nie podobalo mi sie tylko to ze 90% tych rzeczy bazuje na nieszczerej manipulacji i cisnieciu laski do lozka. co nie jest zle, pod warunkiem ze otwarcie mowimy to dziewczynie, i ona to akceptuje... ale nie takie wchodzenie psychologicznie przez tylne drzwi i opowiadanie jakis dziwnych rzeczy by najpierw miala kisiel w mozgu a potem gdzie indziej.
jedyny godny polecenia "nauczyciel" to pawel grzywocz i jeszcze dwoch z niemiec ale nie kazdy zna tu niemiecki pewnie...
no i dzieki temu ze wiem jakie bledy popelnialem (sporo kolezanek mi mowilo ze wiekszosc np. za szybko pokazuje karty, ze ona chca ZDOBYC faceta a nie dostac go na stol, jeszcze w dodatku paczka sama sie rozpakuje...)

no coz dyskusje nawet dziala :D
ODPOWIEDZ