Jak sprawdzić czy mężowi zależy na mnie?
-
G****
Jak sprawdzić czy mężowi zależy na mnie?
Cześć dziewczyny.
Piszę bo mam taki mały problem i nie wiem co zrobić. Od nie dawna jestem mężatką. Do tej pory było wszystko w porządku ale teraz dostrzegam dużą różnicę. Wydaje mi się, że mojemu mężowi już na nie nie zależy. Kiedyś mogliśmy spędzić cały dzień razem milcząc i było ok a teraz mój mąż mówi że nie lubi być ze mną sam, nie kochamy się już sporo, nie przytula mnie, nie całuje....
Poradźcie mi jak mam sprawdzić czy mu jeszcze w ogóle na mnie zależy???
Piszę bo mam taki mały problem i nie wiem co zrobić. Od nie dawna jestem mężatką. Do tej pory było wszystko w porządku ale teraz dostrzegam dużą różnicę. Wydaje mi się, że mojemu mężowi już na nie nie zależy. Kiedyś mogliśmy spędzić cały dzień razem milcząc i było ok a teraz mój mąż mówi że nie lubi być ze mną sam, nie kochamy się już sporo, nie przytula mnie, nie całuje....
Poradźcie mi jak mam sprawdzić czy mu jeszcze w ogóle na mnie zależy???
-
mstuv
Re: Jak sprawdzić czy mężowi zależy na mnie?
Myślę, że najważniejsza tu będzie rozmowa... Musisz z nim porozmawiać. Zapytaj co się dzieję, powiedz o swoich obawach i o tym, że kiedyś było inaczeji chciałabyś żeby tak było dawniej bo czujesz się nie potrzebna i nie kochana. I jak Ci powie , ze jest zapracowany to nie sugeruj się tym, ponieważ to niczego nie wyjaśnia. Jeżeli po szczerej rozmowie weźmie sobie do serca, że jest Ci źle bo uświadomi sobie, ze wkrótce może Cię stracić, będzie znaczyło, że na prawdę mu zależy i juz nie masz się czego bać 
A jesli nie to będziemy się zastanawiać dalej....
A jesli nie to będziemy się zastanawiać dalej....
-
G****
Mieszkaliśmy sporo czasu razem przed ślubem. Rozmowa nic nie pomaga, bo gdy staram się z nim porozmawiać to twierdzi że jest wszystko w porządku i że się czepiam. Jak chcę gdzieś go zaprosić na jakieś romantyczne wyjście to od razu jest pytanie " kogo bierzemy ze sobą" bo jak twierdzi jest zwierzęciem stadnym... Z tego co piszecie próbowałam i kolacji i rozmowy i ja się do niego przytulałam, pierwsza podchodziłam to potrafił nakrzyczeć, że chodzę za nim i już naprawdę nie wiem co jest nie tak, bo ma dużo swobody w naszym związku. Przy ostatniej kłótni powiedział mi że jestem tutaj po to by zajmować się domem i nim. Może faktycznie tylko po to jestem mu potrzebna???
-
mstuv
Czemu twierdzxi, że jest zwierzęciem stadnym?
A przepraszam bardzo, to Ty już nie potrzebujesz miłości bo on uważa, ze jesteś tylko po to żeby opiekować się domem?
Po prostu powiedz mu przy najbliższej okazji, że masz już dość tego, też jesteś człowiekiem...
Moim zdaniem jesli nic się nie zmieni to powinnas od niego odejść... Chyba, ze chcesz czekać do śmierci aż On Cię przytuli czy powie coś miłego a już nie mówiąc o tym, że się o coś postara. Powiedz, że odejdziesz moze sie przestraszy i coś zmieni, a jeśli nie to uciekaj od niego jak najszybciej!
Nie może być tak, że tylko Ty się będziesz starała w Waszym małżeństwie...
A przepraszam bardzo, to Ty już nie potrzebujesz miłości bo on uważa, ze jesteś tylko po to żeby opiekować się domem?
Po prostu powiedz mu przy najbliższej okazji, że masz już dość tego, też jesteś człowiekiem...
Moim zdaniem jesli nic się nie zmieni to powinnas od niego odejść... Chyba, ze chcesz czekać do śmierci aż On Cię przytuli czy powie coś miłego a już nie mówiąc o tym, że się o coś postara. Powiedz, że odejdziesz moze sie przestraszy i coś zmieni, a jeśli nie to uciekaj od niego jak najszybciej!
Nie może być tak, że tylko Ty się będziesz starała w Waszym małżeństwie...
-
G****
Co najgorsze to chyba tak jest jak mówisz, bo ostatnio powiedział mi że wszystko do czego doszłam to dzięki niemu. A twierdzi tak dlatego, że miałam ciężką sytuację w domu, ojciec pił i bił i po prostu uciekałam z domu, byłam biedna i mój mąż chyba dlatego uważa że powinnam być mu wdzięczna. Próbowałam z nim rozmawiać nawet w taki sposób, że ja potrzebuję żeby okazywał mi czułość bo w dzieciństwie nigdy tego nie doświadczyłam, to wtedy mi krótko odpowiada no przecież Cie kocham. I już sama nie wiem co robić, nie chcę odchodzić od niego bo go kocham. Poradźcie mi coś, błagam....
-
mstuv
najlepiej to by byłoo pokazać mu, ze nie jesteś zdana tylko na niego... Ale zastanawiam się jak...
Ale jeśli nie ma szacunku do Ciebie bo uważa, że to dzięki Niemu masz wszystko i teraz powinnas mu służyć to myślę,że nie ma to sensu...
Nie wiem jestem chyba bezradna.
Ale jeśli nie ma szacunku do Ciebie bo uważa, że to dzięki Niemu masz wszystko i teraz powinnas mu służyć to myślę,że nie ma to sensu...
Nie wiem jestem chyba bezradna.
-
G****
Ja już mam mętlik w głowie bo kompletnie nie wiem co mam robić i jest mi z tym źle... Chyba po prostu sobie odpuszczę i zostawię to, niech się dalej samo toczy i tyle bo póki co to nie mam innego pomysłu. Jeszcze do tego teściowa mnie dołuje i już całkiem jestem załamana....
-
dzo
No ale co mamy poradzić ? Koleżanka wyżej radzi rozmowę to piszesz, że z nim nie da się porozmawiać.
Jak próbujesz się sama do niego przytulić to Cię odpędza jak jakąś muchę.
Jak chcesz z nim wyjśc to rzuca Ci hasło, że jest zwierzęciem stadnym i we dwójkę pójść nie możecie.
Macie dzieci ??
Jeśli nie to postaw mu ultimatum, że albo się zmieni albo go zostawisz.
Najlepiej byś zrobiła jakbyś wyjechała na tydzień lub dwa od niego.
Jak zostanie przez chwilę sam to może w końcu zrozumie, że nie potrafi bez Ciebie żyć.
A jeśli nie zrozumie i nie będzie tęsknił to znak, że Cię nie kocha i znak żebyś go zostawiła i nie męczyła się.
Jak próbujesz się sama do niego przytulić to Cię odpędza jak jakąś muchę.
Jak chcesz z nim wyjśc to rzuca Ci hasło, że jest zwierzęciem stadnym i we dwójkę pójść nie możecie.
Macie dzieci ??
Jak zostanie przez chwilę sam to może w końcu zrozumie, że nie potrafi bez Ciebie żyć.
A jeśli nie zrozumie i nie będzie tęsknił to znak, że Cię nie kocha i znak żebyś go zostawiła i nie męczyła się.
-
mstuv
A jeśli nie zrozumie i nie będzie tęsknił to znak, że Cię nie kocha i znak żebyś go zostawiła i nie męczyła się.[/quote]
dokładnie!;) bo nie ma sensu taki związek, a tak znajdziesz sobie kogoś kto będzie się o Ciebie troszczył i przestaniesz się zamartwiać co jest źle, bo będziesz wiedziała jak się następnym razem zachowywać i odzyskasz swoją pewność siebie i wiare, że jeszcze jest coś takiego jak szczęście .
)
A jeśli nie zrozumie i nie będzie tęsknił to znak, że Cię nie kocha i znak żebyś go zostawiła i nie męczyła się.[/quote]
dokładnie!;) bo nie ma sensu taki związek, a tak znajdziesz sobie kogoś kto będzie się o Ciebie troszczył i przestaniesz się zamartwiać co jest źle, bo będziesz wiedziała jak się następnym razem zachowywać i odzyskasz swoją pewność siebie i wiare, że jeszcze jest coś takiego jak szczęście .
-
G****
Ale ja nie chce go zostawiac bo go kocham...
-
dzo
A jak on Ciebie nie kocha ? to co ? będziesz z nim na siłę ?
-
G****
On mnie kocha, wiem że nie da mnie skrzywdzic i bedzie o mnie dbal tylko tak jakby mu mniej zalezy....
-
dzo
Skąd wiesz, że Cię kocha ? bo Ci rzucił na odczepkę "kocham Cię" ?
Słowa to nie wszystko a w zasadzie same słowa nic nie znaczą.
Miłość okazuje się właśnie przez swoje zachowanie, którego u Twojego faceta nie ma.
Słowa to nie wszystko a w zasadzie same słowa nic nie znaczą.
Miłość okazuje się właśnie przez swoje zachowanie, którego u Twojego faceta nie ma.
Kobieto czy ty widzisz co ty piszesz! co to za maz ktory mowi zonie ze on nie chce z nia sam na sam siedziec ze krzyczy wtedy kiedy sie do niego zblizasz;/ jak dla mnie to on po slubie uwaza teraz ze twoje miejsce jest w kuchni sprzatjac gotujac. Jak dla mnie cos jest na rzeczy obawiam sie najgorszego ale miejmy nadzieje ze nie. powiedz mu ze masz dosc jego zachowania tego jak cie traktoje posrasz go rozwodem zobacz jego reakcje. jezeli machnie reka to coz kochana musisz odejsc i zyc dalej ... jestem w szoku ze on ci wypomina to ze dzieki niemu stalas sie kims masakra jakas w glowie mi sie to nie miesci:(
WłEasnie tak jak tu panie pisza wyzej... na odczep sie powiedzial kocham cie bo wymusilas na nim takiej odopwiedzi, moze on faktycznie nic juz nie czuje do ciebie i w ten sposub probuje cie zniechecic do siebie .. ty go kochasz wiadomo jetses kobieta my zawsze kochamy najbardziej nawet jak jest zle. ale skoro mowisz ze go kochasz i nie chcesz odejsc to chcesz zyc skims kto ciebie nie kocha kto cie nie przytuli nie pokocha sie z toba ? przemysl sobie wszystko jak dla mnie jest nie wart twojej milosci. Po slubie sie okazalo jaki jest naprawde kamuflarz to podstawa przed slubem !
- briserlecoeur
- Miła Kobietka
Sytuacja jest wyjątkowo delikatna i trudna.
Najpierw rozmowa, i postawienie ultimatum.
potem wyjazd...
Nikt nie mówi o zostawianiu i rozwodach, ale o tygodniu czy dwóch.
Wyjedz gdzieś... do siostry czy brata, cioci, mamy... gdziekolwiek... te kilkanaście dni powinno pomóc.
Wtedy on też będzie miał czas na przemyślenie swoich czynów.
Powinno go ruszyć.
W każdym związku przychodzi też czas na kryzys... u Ciebie jest teraz...
Ale najważniejsze jest to by się nie poddać i walczyć o Wasze małżeństwo.
Najpierw rozmowa, i postawienie ultimatum.
potem wyjazd...
Nikt nie mówi o zostawianiu i rozwodach, ale o tygodniu czy dwóch.
Wyjedz gdzieś... do siostry czy brata, cioci, mamy... gdziekolwiek... te kilkanaście dni powinno pomóc.
Wtedy on też będzie miał czas na przemyślenie swoich czynów.
Powinno go ruszyć.
W każdym związku przychodzi też czas na kryzys... u Ciebie jest teraz...
Ale najważniejsze jest to by się nie poddać i walczyć o Wasze małżeństwo.
Briserlecoeur - Jestem artystką ulotnej chwili.
Wydaje mi się, że Twój mąż stał się zbyt pewny siebie po ślubie. Myśli, że jak się pobraliście to teraz już nie musi się dłużej starać bo ma Cię już na własność. Nie martwi się również, że go zostawisz bo wie, że do domu nie wrócisz ze względu na trudną sytuację o której pisałaś, więc myśli że mu się podporządkujesz. Ale tak nie powinno być. Starać się trzeba zawsze i musisz dać mu to do zrozumienia, najlepiej w rozmowie...powiedz mu jeszcze raz co Ci się nie podoba, czego Ci brakuję w waszym małżeństwie i daj do zrozumienia, że nadal jesteś atrakcyjną kobietą, możesz się podobać i jeśli on się nie sprawdzi w roli męża to na pewno znajdzie się jakiś inny który o Ciebie zadba jak na to zasługujesz. Rozumiem, że go kochasz, ale nie powinnaś pozwolić się tak traktować...Nie wystarczy, że tylko Ty będziesz kochała, musisz również CZUĆ się kochana. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że w końcu coś dotrze do Twojego męża, a jeśli nie to chyba naprawdę nie ma sensu trwać w takim małżeństwie...
Zanna i jak sie wszystko ułozyło w końcu? Chyba dobrze bo jesteście razem
Ale mogłabyś dać wszystkim jakąś wskazówkę jak sobie poradziłaś w tamtym okresie 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...