Jak się rozliczacie?

Piszemy tutaj o pracy, bądź też jej braku. Finanse, kobiecy biznes.
ODPOWIEDZ
felix09
Jestem tu nowa :)

Jak się rozliczacie?

Post autor: felix09 »

Witajcie
Jakimi metodami się rozliczacie z urzędem skarbowym? Wypełniacie standardowo pita czy może wysyłacie go przez internet?
Czy możecie polecić dobry, szybki i skuteczny Program do rozliczania PITów za 2012 rok?
Awatar użytkownika
Kaletka

Re: Jak się rozliczacie?

Post autor: Kaletka »

Ręcznie
dzo

Post autor: dzo »

Do tej pory standardowo ale w tym roku mam zamiar przez internet się rozliczyć :)
alinab1

Post autor: alinab1 »

Jeśli macie jakieś problemy z rozliczeniem polecam zajrzeć PIT 36 2012
Awatar użytkownika
ewciakanzas
Miła Kobietka

Post autor: ewciakanzas »

Ja się rozliczam przez program :) spisuje na pit 37 do Urzędu nie mam daleko więc dostarczam go osobiście.

"Miłość rodzi się w spojrzeniu, ale dojrzewa w uśmiechu, tym uśmiechu, którym porozumiewacie się bez słów, a który oboje tak dobrze rozumiecie,
który mówi: jestem tu z tobą ... i zawsze będę..." ;**
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

Ja sie nie rozliczam bo nie mam z czego . Wiec nie skladam pit
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

ja zawsze daję pit do rozliczenia do biura rachunkowego w Katowicach, a potem zanoszę do Urzędu, nigdy nie miałam żadnych problemów ani poprawek, więc polecam www.rozliczenieroczne.com.pl
mak1234

Post autor: mak1234 »

ja też rozliczam się przez program - PITy
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

no mi do tej pory mama pomagała, ale może w tym roku odważę się sama przez neta :)
kant1

Post autor: kant1 »

To musisz mieć jakąś mikrodziałalność tak?
Duży zasięg mini kamera szpiegowska tanio
Awatar użytkownika
charlotte

Post autor: charlotte »

Przez ostatnie kilka lat sama prowadziłam księgowość. Prowadziłam mały salon kosmetyczny i rozliczenia wydawały mi się czymś niezwykle łatwym. Pit także wysyłałam za pośrednictwem internetu. Do czasu, aż w zeszłym roku byłam wzywana do Urzędu Skarbowego 6 razy w celu złożenia wyjaśnień i korekty rocznego zeznania podatkowego. Kosztowało mnie to tyle czasu, stresu i łez, że od tamtej pory nadzór i doradztwo podatkowe powierzyłam firmie księgowej. Duży komfort i brak stresów czy aby na pewno wszystko dobrze zrobiłam. Okazało się też, że w przeszłości parę rzeczy księgowałam źle i było trzeba to wyjaśniać. Dziewczyny nawet jeśli nie prowadzicie firmy i rozliczanie tylko roczne Pity warto skorzystać z pomocy. Biuro księgowe niewiele bierze za rozliczenie, a pewność, że wszystko jest ok jest bezcenna.
rzabba
Miła Kobietka

Post autor: rzabba »

a ja sama samiutka takim speclajnym programem, który sam wszystko oblicza, itd ;)
Awatar użytkownika
krokusss
Miła Kobietka

Post autor: krokusss »

A ja mam taką świetną kuzynkę, która rozlicza wszystkich. Nawet ciotki emerytki. Nie odpuści ani jednej okazji odliczenia ulgi podatkowej, którą przeznaczamy na tych, którzy są naprawdę w potrzebie.
KarolinaK

Post autor: KarolinaK »

Ja zwykle oddaję moje rozliczenie do znajomej, która jest księgową. Podatki to nie moja działka, kompletnie nie ogarniam tematu. Wiem, że na rynku są też różnego rodzaju programu do rozliczeń, ale nie miałam okazji próbować.
ODPOWIEDZ