Jak rzucić palenie ?
Jak rzucić palenie ?
Hejka. Już kilka razy próbowałam rzucić palenie, ale niestety wytrzymałam max 3 dni i potem powrót do palenie. Czy znacie jakieś sposoby jak szybko rzucić palenie ? Chciałam skończyć z tym nałogiem , który trwa już ponad 10 lat. Czytałam o różnych tabletkach ale sama nie wiem. Moja znajoma która już nie pali ponad rok zażywała Tabex. Ja pierwszy raz słyszę o tym preparacie. Ktoś też rzucił palenie z tymi tabletkami ?
Jak rzucić palenie ?
Hej!!! Czy ktoś z Was rzucał już palenie w swoim życiu? Przymierzam się już do tego od dwóch miesięcy, ale nie wiem jak do tego się zabrać. Przeczytałam kilka informacji na temat rzucania palenia, ale wiem że muszę mieć też silną wolę. Myslałam o plastrach na rzucenie palenia ale znajoma mówiła że nie do końca one tak pomagają, wspomniała że bardziej skuteczniejsze są tabletki Tabex. Ktoś rzucał palenie a tymi tabletkami ?
Re: Jak rzucić palenie ?
Na mnie tablatki nie działały, ani Tabex ani Desmoxan, ograniczanie też nie. W końcu dałam sobie miesiąc na ułożenie sobie w głowie że od Sylwestra nie palę i tak też zrobiłam, przed północą ostatni papieros i pózniej zero. Najgorsze są dwa pierwsze tygodnie, dlatego ze z przyzwyczajenia, odruchowo do kawy np szukasz paczki, albo wychodząc z pracy itp. no zawsze wtedy kiedy rytuałem było zapalenie, a potem to dosyć szybko mija i się odzwyczajasz tak po prostu. Ważne żebyś przez te dwa tygodnie miała ręce pełne roboty, zorganizuj sobie sprzątania, załatwianie zaległych spraw itd. Powodzenia 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Nie ma magicznego sposobu na rzucenie palenia. Ja rzuciłam po jakichś 3 latach od ręki. Nie sprawiło mi to większego problemu, ponieważ obiecałam komuś bliskiemu, że to zrobię i dzięki temu wytrwałam w tym postanowieniu. Przede wszystkim musisz mieć silną wolę i jakąś motywację. Jeżeli Ci to pomoże to możesz spróbować tych plastrów, ewentualnie tabletek, chociaż to drugie raczej odradzam. Moim zdaniem najważniejsze jest tutaj samozaparcie. Możesz wypisać sobie na kartce minusy palenia, powiesić nad łóżkiem i codziennie rano ją czytać, żeby się przekonać, że jednak nie warto 
"Jesteśmy więźniami własnego ja. Żyjemy w niewoli własnych poczynań."
Bo tak naprawdę nie Tabex, czy plastry na rzucenie palenia mają działać, a Twoja silna wola . Taka jest prawda - musisz zastanowić się nad tym, dlaczego rzucasz, ale i znaleźć na to swój sposób. Pamiętaj tylko, że "chcenie" to najważniejsza sprawa i część tego procesu. Środki za Ciebie tego nie załatwią, bo one też za Ciebie nie paliły.
Od długiego czasu próbowałam rzucić palenie, różne środki stosowałam i tylko recigar pomógł mi zerwać z nałogiem, od ponad miesiąca nie pale. Lek jest skuteczny, zawiera cytyzynę, która pobudza m.in układ nerwowy, pobudza wydzielanie dopaminy i dzięki temu stopniowo zmniejsza się uzależnienie organizmu od nikotyny.
Moim zdaniem najważniejsza jest silna wola. Niektórzy potrafią dzięki temu rzucić palenie z dnia na dzień .
http://www.estetica.warszawa.pl/
Mi pomogła dopiero terapia biorezonansem. Tabletki owszem, ale na krótko pomagały
u mnie po prostu upór poszedł! zero papierosów i powoli to ze mnie wyszło chociaż czasem mam chęć zapalić.
Sama rzuciłam palenie 2 lata temu i po prostu tu chodzi o silną wolę. Jeżeli chcesz sobie odpuścić papierosy to na początek schodz z ilości papierosów dziennie.
-
zofia.juluk1995
- Jestem tu nowa :)
leczenie uzależnień Kraków
To ja z zapytaniem... Czy ktoś przeszedł przez wszystkie etapy filmów i zadań kursu o nazwie "Reset33" ? Potrzebuję opinii od osoby, która to ukończyła.
podziwiam was dziewczyny ze się wam tak udało z dnia na dzień ograniczyć, mój facet próbował tak wiele razy ale nic z tego, i tylko go to na maksa demotywoało do próbowania. Udało się teraz, ale kupil recigar i brał te ponad 3 tygodnie, to był dobry pomys bo już kilka miesięcy bez fajek się trzyma
-
marta99szczepaniak
Mojej psiapsiółce udało się rzucić z tabletkami "Recigar". Nie było łatwo, ale koniec końców się udało. Powinnaś spróbować.
- irracjonalna_alducha
Ja zwyczajnie powiedziałam sobie, ze nie będę paliła i tak sie tego trzymam od 2 lat. 
Najlepszy ośrodek uzależnień!
-
Winhause27
Polecam filmy o nazwie Reset33 Ogromna przygoda i wejście na lepszy etap życia. Nawet techniki z wojska tam są zawarte więc dla mężczyzn IDEALNE 
Najlepsza koleżanka miała postanowienie noworoczne aby rzucić palenie. Wspomagała się Recigarem. Nie ciągnie jej do papierosów w ogóle.
http://www.kuzniawsiodelku.pl podróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
- pani_jeziora
- Miła Kobietka
o to niezły wynik, ja próbuję namówić mamę na rzucenie i myslałam właśnie żeby jej jakieś tabletki kupić, bo sama próbowała a i tak wróciła szybko do palenia
Po prostu trzeba mieć w głowie to, zeby to rzucić i się nie łamac jak się chce zapalić.
to się nie zastanawiał tylko kup te tabletki Recigar. O zdrowie trzeba dbać a wiadomo jaki wpływ mają papierosy na zdrowie.pani_jeziora pisze:o to niezły wynik, ja próbuję namówić mamę na rzucenie i myslałam właśnie żeby jej jakieś tabletki kupić, bo sama próbowała a i tak wróciła szybko do palenia
http://www.kuzniawsiodelku.pl podróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
Tabletki to nie wszystko. Przede wszystkim trzeba mienić u siebie myślenie...
Ciężki temat nigdy nie miałam z tym problemu, ale mój wujek przestał palić w momencie, gdy ciocia zaszła w ciążę. Może to jest rozwiązanie xd
-
izabelka994
o nie xd Chyba nie o to chodziło
gdyby to było takie proste, postanowić i gotowe, nie jest to łatwa sprawa, ale mama bierze recigar już od paru tygodni i nie pali, całą rodzina ją wspieramy mam nadieję, że się uda