moje włosy mocno się przerzedziły

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
jamka
Jestem tu nowa :)

moje włosy mocno się przerzedziły

Post autor: jamka »

Od kilku miesięcy zauważyłam, że moje włosy mocno się przerzedziły, zwłaszcza na czubku głowy. Dermatolog podejrzewa łysienie androgenowe. Czy ktoś z Was zmagał się z tym problemem? Co mogłoby pomóc?
bostona

Re: moje włosy mocno się przerzedziły

Post autor: bostona »

Dobrze, że skonsultowałaś się z lekarzem. Przy łysieniu androgenowym kluczowe jest działanie na przyczynę, czyli często hormony. Suplementacja też może pomóc – Vitapil Clinic 5a jest przeznaczony właśnie na tego typu wypadanie, bo ma składniki blokujące wpływ DHT na cebulki włosowe.
westa

Post autor: westa »

Też mam łysienie androgenowe. Poza leczeniem u lekarza stosuję też wcierki i suplementację. Vitapil Clinic 5a faktycznie jest polecany przy takim rodzaju wypadania, bo działa na poziomie cebulek. Ja widzę poprawę, ale to wymaga czasu.
Elza52
Miła Kobietka

Post autor: Elza52 »

W takim razie zacznij używać serię do włosów INOAR Forca&Brilho. Kosmetyki mają w składzie biotynę, dzięki kótrej włosy będą mniej wypadać i szybko zaczną pojawiać się nowe. Jest to seria nie tylko wzmacniająca, ale też kondycjonująca włosy.
jamka

Post autor: jamka »

Dzięki za wskazówki! Muszę chyba uzbroić się w cierpliwość i działać na kilku frontach, bo włosy to dla mnie ważny temat :)
ODPOWIEDZ