jak przetrwać ból brzucha okresowy
jak przetrwać ból brzucha okresowy
Kobietki jak radzicie sobie z bólem okresowym ? ja już czuje żę nadchodzi .( mam dość na samą myśl o tym ..
-
kropeczka20
Re: jak przetrwać ból brzucha okresowy
U mnie pierwsze trzy godziny od dostania okresu to istny koszmar, ból niesamowity. Mnie to strasznie nogi na okres bolą, z tego bólu nawet nie mogę stać leżeć kompletnie nic.. I żadne tabletki mnie nie pomagają.. Jedynie ketanol setka.
Zmocnij mięśnie brzucha
od razu są mneijsze bóle, a tak to nospa lub inna tabletka przeciwbólowa, ciepłe kąpiele lub okłady na brzuch 
Na ciepłą kąpiel i okłady np termofor radze uważać, ciepło powoduje rozszerzenie naczyń więc może dojść do krwotoku. Nie miewam takich problemów ale z mojej strony radzę, wziąć jakąś mocną tabletkę np ketonal.
Ja mam jedną radę na okresowy ból brzucha: tabletki galospa. Niepozorny polski rozkurczowy lek ale napradę skuteczny - ulga dla brzucha, ciała i kobiety
. Polecam.
-
dziewczyna23
- Miła Kobietka
Popieram mocniejsze mięśnie brzucha to połowa sukcesu...mery pisze:Zmocnij mięśnie brzuchaod razu są mneijsze bóle, a tak to nospa lub inna tabletka przeciwbólowa, ciepłe kąpiele lub okłady na brzuch
mi pomaga trochę termofor z gorącą wodą
termofor, kąpiel... ważne żeby woda była ciepła, ale nie gorąca! W ostateczności jakieś tabletki rozkurczowe, ale to tylko w przypadku gdy nic innego nie pomaga.
Na pewno nie powinnaś pic kawy ani mocnej czarnej herbaty, które nasilają bóle i wypłukują magnez, zwłaszcza kawa.Unikaj alkoholu,pij ziółka (pokrzywa-wzmacnia, rumianek,łagodzi bóle).
Unikaj zbytniego wysiłku, a najlepiej poleż w wannie z ciepłą (lecz nie gorącą wodą).
Unikaj zbytniego wysiłku, a najlepiej poleż w wannie z ciepłą (lecz nie gorącą wodą).
Kiedyś używałam ibuprofenu, potem nospy, a w pewnym momencie "z braku laku" w moje ręce wpadła galospa. I tak z nią zostałam do dziś, polecam.
Ja też miałam kiedyś okropne bóle.. i gdy tylko poczułam lekki ból wzięłam tabletki to się kończyły ale jak nie zdążyłam ich wziąć w porę to ból mnie powalał. A wiecie co mnie wyleczyło? Ciąża i poród....
Pierwszy okres po porodzie to myślałam że zaraz urodzę drugie dziecko - taki ból to był ale następne coraz słabsze aż w końcu nie wiedziałam że w ogóle mam okres. Zero bólu, absolutnie nic!!!!
No, nie twierdzę że tak będzie i u Was. U każdej pewnie inaczej ale z tego co wiem to u większości przechodzi. Ale tym postem nie namawiam Was do ciąży!!!!! Absolutnie nie!!!! Tylko pocieszam że kiedyś to minie, nie będziecie musiały się męczyć do ok 50 roku życia. Spytajcie swoich mam czy też tak miały
Teraz jak już minęło 8 lat od porodu ciało jakby domagało się drugiego i czasem pobolewa brzuch ale wystarczy jedna tabletka nospy lub ibupromu i przechodzi. Ten ból to pikuś w porównaniu z tym sprzed porodu...
Pierwszy okres po porodzie to myślałam że zaraz urodzę drugie dziecko - taki ból to był ale następne coraz słabsze aż w końcu nie wiedziałam że w ogóle mam okres. Zero bólu, absolutnie nic!!!!
No, nie twierdzę że tak będzie i u Was. U każdej pewnie inaczej ale z tego co wiem to u większości przechodzi. Ale tym postem nie namawiam Was do ciąży!!!!! Absolutnie nie!!!! Tylko pocieszam że kiedyś to minie, nie będziecie musiały się męczyć do ok 50 roku życia. Spytajcie swoich mam czy też tak miały
Teraz jak już minęło 8 lat od porodu ciało jakby domagało się drugiego i czasem pobolewa brzuch ale wystarczy jedna tabletka nospy lub ibupromu i przechodzi. Ten ból to pikuś w porównaniu z tym sprzed porodu...
O tym, że ciąża pomaga już dawno słyszałam....
mi kiedyś babka od kolorów powiedziała o czerwonej bieliźnie
podobno też pomaga
mi kiedyś babka od kolorów powiedziała o czerwonej bieliźnie
podobno też pomaga
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
U mnie pomaga kąpiel jeśli to przed okresem. Długa i ciepła i ruch. Jak robię spacery dłuższe, albo nawet biegam. Już w trakcie to ciepły termofor na brzuch , herbatki i no-spa
Mój idealny zestaw na TE dni to termofor, słodycze i Gardan SPAM
Jak już tylko czuję, że zbliżają się bóle miesiączkowe biorę tabletkę i mam spokój. Zazwyczaj to mi wystarcza 
Ostatnio zmieniony pn lis 05, 2018 1:49 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
Zapas słodyczy + tabletki przeciwbólowe (albo solpadeine albo pyralgina, czasem antidol 15) i tak w ciągu dnia ok 2-3 tabl. Na pewno unikam wtedy cytrusów i grzybów - odczuwam większe boleści po nich.. Do tego kąpiel, ale w moim przypadku woda lekko ciepła lub nawet chłodna, bo mam w trakcie okresu napady duszności.
"Nieważne, jak wolno robisz postępy. I tak jesteś o krok dalej niż Ci, którzy siedzą na dupie i narzekają"
Ja po prostu biorę ibuprom 
"Jesteśmy więźniami własnego ja. Żyjemy w niewoli własnych poczynań."
Zazwyczaj kładę się wtedy do łóżka z ciepłą herbatą, jedzonkiem i ulubionym serialem
Czasami biorę apap, gdy ból jest bardzo mocny.
Mi dopiero pomogły tabletki anty, biorę Vixpo i w końcu czuję się dobrze, nie jestem rozdrażniona, nie boli mnie brzuch, okres też jest mniejszy i trwa krócej.
Tabletki anty bardzo często pomagają, ale poza tym ktoś już wspominał o nierzeczeniach i to jest bardzo dobra opcja.
Mnie też pomogły pigułki. Wcześniej to był koszmar brałam po kilka tabletek przeciwbólowych i mało co przechodziło.Teraz stosuję belarę. Po anty poszłam do mojego lekarza bo na razie nie chcemy mieć dzieci
Może za jakiś czas...i okazało się że one super pomogły na moje dolegliwości związane z PMS oraz skróciły mi długość i intensywność miesiączek.
gorący termofor 
Jeśli chcesz wyróżnić się z tłumu, upewnij się, że zostaniesz zapamiętany z właściwych powodów.
najlepsze jak dla mnie tabletki vemonis femi, rozkurczają i działają przeciwbólowo, kolezanka mnie nimi poratowała i od tamtej poy sama sobie je kupuję do apteczki, niedrogie a fajnie działają.
Dokładnie, tabletki antykoncepcyjne i problem z bolącym brzuchem co miesiąc mija. A receptę na tabletki można dostać od lekarza zdalnie tzn poprzez lekarzonline.eu
Uważam, że tabletki antykoncepcyjne wcale nie rozwiążą problemu. Ja też mam okropnie bolące okresy ale ja biorę tylko tabletki, bardzo mi pomaga vemonis, te jego podwójne działanie jest bardzo skuteczne.