Jak okazać zainteresowanie?
Jak okazać zainteresowanie?
Zawsze miałam duży problem, jeśli chodzi o kontakty z płcią przeciwną. Traktuję facetów trochę tak, jakby byli jakimś zupełnie odrębnym gatunkiem i trzeba z nimi rozmawiać w jakiś "inny", szczególny sposób. Dlatego zazwyczaj unikam z nimi kontaktów, nigdy też nikogo nie miałam, kolegów też nie mam zbyt wielu. Jeśli któryś facet mi się spodoba to już w ogóle nie potrafię mu okazać, że jestem nim zainteresowania. Mam jakąś blokadę i nie potrafię nawet na niego spojrzeć lub odwzajemnić jego spojrzenia, nie mówiąc już o rozmowie z nim, bo zwyczajnie się wstydzę, krępuję, plącze mi się język, nie wiem, co powiedzieć... To głupie, ale najczęściej udaję, że go nie zauważam, zlewam go, bo nie potrafię przełamać tej bariery, zwyczajnie paraliżuje mnie strach i mimo, że nie chcę, żeby on odebrał to jako obojętność z mojej, to i tak nie potrafię tego w sobie zwalczyć. Jestem osobą bardzo nieśmiałą, skrytą, zakompleksioną, zawsze miałam problem z samoakceptacją i pewnie stąd ten problem, ale zupełnie nie wiem, jak nad tym pracować?
Re: Jak okazać zainteresowanie?
Po pierwsze pomyśl dlaczego uważasz, że faceci są z innej planety. Potem pogadaj z jakimś swoim dobrym kolegą, żartować etc. Sama powinnaś zauważyć, że Twoje myślenie jest błędne. Oczywiście faceci się różnią od nas, ale nie na tyle aby ich traktować jak kosmitów (chyba).
Buduje swoje życie na miłości fundamencie.
Re: Jak okazać zainteresowanie?
Bądź naturalna
! Żeby się przełamać musisz zbudować poczucie własnej wartości
Radzę iść na imprezę w seksi stroju zobaczysz jaki będzie efekt;) Ale nie myśl o tym żeby kogoś poznać tylko żeby dobrze się bawić
Może za bardzo się tym przejmujesz i dlatego ta blokada- chciałabyś kogoś mieć a się nie udaje :rower