jak długo uczycie się angielskiego
Re: jak długo uczycie się angielskiego
Ponad 10 lat i coraz bardziej widzę, że jeśli się języka aktywnie nie używa to bierna znajomość nic nie daje..
Sieraków Domki - wezaj.pl
-
KaskaGrochowska
- Jestem tu nowa :)
O matko! Angielskiego uczę się od blisko 16 lat
Od niedawna również dzielę się swoją wiedzą z innymi w internecie.
Chcesz uczyć się języków obcych szybko i efektywnie? Sprawdź to: http://speakin.pl!
Jestem nauczycielką angielskiego , prywatnie uczę dzieciaki i po paru latach doświadczeń i obserwacji, doszłam do wniosku, że trzeba zarzucić klasyczny sposób nauczania bo to nie jest efektywne. Co z tego że główki uczniów aż pękają od pojęć typu "Dopełnienie", "Przydawka" czy też formułka "....w bliżej nie określonym czasie". Jak przychodzi co do czego i trzeba zacząć mówić to zamiast porozumiewać się płynnie stajemy w miejscu i zastanawiamy się jak ułożyć to zdanie, w jakim czasie itp itd.... Do nauczenia się języka, by być komunikatywnym, zrozumiałym nie potrzeba tego wszystkiego.... Wystarczy zrozumienie pewnym reguł przedstawionych naprawdę w luźny i fajny sposób coś w stylu nauka przez zabawę, rozrywkę. A wszelkie pojęcia brzmiące strasznie można pozostawić studentom filologii
Jeśli chcecie poszerzyć swoją wiedzę praktyczną z "angola" zajrzyjcie na kanał You Tube #Po cudzemu, Pani Arleny Witt. Kobitka wymiata
Sama oglądam ją z zapartym tchem. Co więcej wydała włąsną książkę traktującą o gramie. Wszystko przedstawione w naprawde ludzki i dostępny sposób. Polecam 
Jeśli chcecie poszerzyć swoją wiedzę praktyczną z "angola" zajrzyjcie na kanał You Tube #Po cudzemu, Pani Arleny Witt. Kobitka wymiata
- ciekawskaewka2
No to ja już od 14 lat ciągle uczę się i cwiczę ten angielski i faktycznie tak jest, że jak się go nie używa to nie potrafię później płynnie rozmawiać. Ostatnnio 3 lata temu byłam dłużej w Anglii i kilka dni temu miałam okazję porozmawiac po angielsku i się załamałam. Muszę się zastanawiać co powiedzięć i blokuje się.warnna pisze:Ponad 10 lat i coraz bardziej widzę, że jeśli się języka aktywnie nie używa to bierna znajomość nic nie daje..
Nie znoszę wspomnień. Pogrążać się w nich to znaczy rezygnować z przyszłości...
Oferta dobrych implantów porcelanowych w Warszawie - Fachowydentysta
Oferta dobrych implantów porcelanowych w Warszawie - Fachowydentysta
-
a_gatka
Mówię płynnie, używam języka na co dzień, ale wciąż się czegoś douczam. 
Ja już dobre kilkanaście lat, a ekspertem nadal się nie czuje i bywam, że się zatnę i długo szukam najprostszego słowa. Kiedyś nawet zapomniałam, jak jest "chłopak"...
-
sosimply.pl
- Miła Kobietka
Od szkoły podstawowej po dzień dzisiejszy 
Będzie już 20 lat. Aż nie mogę w to uwierzyć. Ale nic mnie tak nie nauczyło języka, jak wyjazdy.
Valentile.pl - kafle cementowe
U mnie też już będzie blisko 20 lat, a dalej ekspertem nie jestem
i to fakt, jedynie w sytuacji, kiedy trzeba sobie poradzić, bo nie ma wyjścia i trochę pogadać po ang, człowiek się otwiera.
ja już jakieś 6 lat 
a ja od niedawna
w szkole zawsze miałam niemiecki.
Ja od przedszkola. I matura, i egzamin certyfikacyjny na studiach poszły mi dobrze. Mówię też całkiem płynnie, ale potrzebowałam czasu, żeby się przełamać. Duzo daje oglądanie filmów i słuchanie muzyki po angielsku
Od kilkunastu lat, mówię o edukacji szkolnej, ale od pewnego czasu próbuję też uczyć na własną rękę 
Ja już kilka lat ale ostatnio postanowiłam wykupić sobie kurs SPAM
żeby też uczyć się w domu, kiedy mam czas. Dzięki temu mogę poświęcić tyle czasu ile potrzebuję
na naukę i umiem też więcej.
żeby też uczyć się w domu, kiedy mam czas. Dzięki temu mogę poświęcić tyle czasu ile potrzebuję
na naukę i umiem też więcej.
Ostatnio zmieniony pt gru 07, 2018 6:42 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
angielskiego uczylam sie w szkole sredniej i na studiach, od 5 lat niestety bardzo go zaniedbalam ale odswiezam wiedze z tutlo i bardzo dobrze mi to idzie, lekcje sa ciekawe i prowadzone online.
-
dangerousposse
Ja uczę się od miesiąca w szkole angielskiego YouEnglish we Wrocławiu i jestem pod wrażeniem moich postępów. Nigdy wcześniej nie uczyłam się j. ang, zawsze miałam niemiecki w szkole. Jestem świeżo po studiach i musze powiedzieć, że dzięki sprawnej nauce szybko zaczęłam rozmawiać z koleżankami z innych krajów w mojej nowej pracy.