Inhalator - jak?

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
AKrol
Miła Kobietka

Inhalator - jak?

Post autor: AKrol »

Macie jakiś sprawdzony inhalator? Mój stary juz ledwo dyszy, potrzebuję kupić nowszy model, ale za bardzo nie wiem, na co patrzeć, co jest ważne. Ten co mam to był taki najzwyklejszy kupiony na szybko, niby swoje wysłużył i było ok, ale teraz chciałbym bardziej świadomie kupić coś lepszego.
Laraka
Miła Kobietka

Re: Inhalator - jak?

Post autor: Laraka »

Kupiłam niedawno PulmoCare, na szybko, w aptece bo stary padł akurat jak mały dostał zapalenia oskrzeli. Poleciła mi farmaceutka, ale ja bardzo się nie wgłębiałam, zależało mi żeby po prostu mieć inhalator. Dopiero jak zaczęłam inhalować małego okazało się jaki jest fajny. Ma 4 tryby pracy, czyli można ustawić wielkość cząstek i do infekcji (inna wielkość cząstek do inhalacji gardła, zatok, inna do oskrzeli, a inna do płuc) - to jest świetne bo dzięki temu inhalacja jest bardziej skuteczna, trafia dokładnie w to miejsce gdzie jest potrzeba. Druga sprawa, inhalator pracuje stosunkowo cicho i może pracować w trybie ciąglym (można dzieciaki po kolei bez robienia przerwy techniczne inhalować).
ODPOWIEDZ