HPV kłykciny kończyste częste nawroty

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
przemek20
Jestem tu nowa :)

HPV kłykciny kończyste częste nawroty

Post autor: przemek20 »

witam jak walczyć z częstymi nawrotami kłykciny ?
escapelle cena tabletki
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Re: HPV kłykciny kończyste częste nawroty

Post autor: Astra »

Oj to pytanie wydaje mi sie powinno byc jednak skierowane do medyka, ktory z pewnoscia
przy pomocy odpowiedniego leczenia dokladnie Cie ,,przeszkoli,,.
To schorzenie nie jest niestety latwe w leczeniu i zwalczaniu. :pisze:
Awatar użytkownika
cleo
Miła Kobietka

Post autor: cleo »

Jak można przeczytać na stronie: SPAM
'Według szacunków, kłykciny kończyste występują u 1% aktywnej seksualnie populacji. Leczenie powinno być jednak wdrożone jak najszybciej. Do wyboru są różne metody terapeutyczne, które zależą od tego jak rozległe są kłykciny. Mimo tego żadna z metod nie jest całkowicie skuteczna, bo trudno pozbyć się samego wirusa. "
U wielu osób niestety nawracają te kłykciny, co jest uciążliwe. U mnie na razie po krioterapii nie odnowiły się, a miałam ją robioną rok temu w Clinica Dermatologica w Gdańsku. Mam nadzieję, że już se nie odnowią, ale to różnie może być.
Ostatnio zmieniony pn sie 31, 2015 2:27 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Robbika
Miła Kobietka

Post autor: Robbika »

Hej, chciałabym zaszczepić się na HPV i nie mam pojęcia jak się za to zabrać.

Zadzwoniłam do przychodni, żeby zapytać o refundację, jednak dostałam informację że nie ma czegoś takiego dla osób dorosłych, ale dzisiaj wyświetliło mi się zdjęcie wstawione niżej.

I teraz kilka pytań:

- czy szczepienia na HPV dla dorosłych są refundowane? Jeżeli tak, to jak z tego skorzystać?

- gdzie się zgłosić o szczepienie, do poradni rodzinnej?

- czy przed szczepieniem trzeba mnie jakieś skierowanie? Są jakieś przeciwskazania?

- czy w różnych placówkach będzie inna cena szczepionki?

Informacji szukałam tutaj https://zdrowa-ona.pl/ Ale nie jest nic napisane o refundacji.
ODPOWIEDZ