HPV kłykciny kończyste częste nawroty
HPV kłykciny kończyste częste nawroty
witam jak walczyć z częstymi nawrotami kłykciny ?
escapelle cena tabletki
Re: HPV kłykciny kończyste częste nawroty
Oj to pytanie wydaje mi sie powinno byc jednak skierowane do medyka, ktory z pewnoscia
przy pomocy odpowiedniego leczenia dokladnie Cie ,,przeszkoli,,.
To schorzenie nie jest niestety latwe w leczeniu i zwalczaniu.
przy pomocy odpowiedniego leczenia dokladnie Cie ,,przeszkoli,,.
To schorzenie nie jest niestety latwe w leczeniu i zwalczaniu.
Jak można przeczytać na stronie: SPAM
'Według szacunków, kłykciny kończyste występują u 1% aktywnej seksualnie populacji. Leczenie powinno być jednak wdrożone jak najszybciej. Do wyboru są różne metody terapeutyczne, które zależą od tego jak rozległe są kłykciny. Mimo tego żadna z metod nie jest całkowicie skuteczna, bo trudno pozbyć się samego wirusa. "
U wielu osób niestety nawracają te kłykciny, co jest uciążliwe. U mnie na razie po krioterapii nie odnowiły się, a miałam ją robioną rok temu w Clinica Dermatologica w Gdańsku. Mam nadzieję, że już se nie odnowią, ale to różnie może być.
'Według szacunków, kłykciny kończyste występują u 1% aktywnej seksualnie populacji. Leczenie powinno być jednak wdrożone jak najszybciej. Do wyboru są różne metody terapeutyczne, które zależą od tego jak rozległe są kłykciny. Mimo tego żadna z metod nie jest całkowicie skuteczna, bo trudno pozbyć się samego wirusa. "
U wielu osób niestety nawracają te kłykciny, co jest uciążliwe. U mnie na razie po krioterapii nie odnowiły się, a miałam ją robioną rok temu w Clinica Dermatologica w Gdańsku. Mam nadzieję, że już se nie odnowią, ale to różnie może być.
Ostatnio zmieniony pn sie 31, 2015 2:27 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Hej, chciałabym zaszczepić się na HPV i nie mam pojęcia jak się za to zabrać.
Zadzwoniłam do przychodni, żeby zapytać o refundację, jednak dostałam informację że nie ma czegoś takiego dla osób dorosłych, ale dzisiaj wyświetliło mi się zdjęcie wstawione niżej.
I teraz kilka pytań:
- czy szczepienia na HPV dla dorosłych są refundowane? Jeżeli tak, to jak z tego skorzystać?
- gdzie się zgłosić o szczepienie, do poradni rodzinnej?
- czy przed szczepieniem trzeba mnie jakieś skierowanie? Są jakieś przeciwskazania?
- czy w różnych placówkach będzie inna cena szczepionki?
Informacji szukałam tutaj https://zdrowa-ona.pl/ Ale nie jest nic napisane o refundacji.
Zadzwoniłam do przychodni, żeby zapytać o refundację, jednak dostałam informację że nie ma czegoś takiego dla osób dorosłych, ale dzisiaj wyświetliło mi się zdjęcie wstawione niżej.
I teraz kilka pytań:
- czy szczepienia na HPV dla dorosłych są refundowane? Jeżeli tak, to jak z tego skorzystać?
- gdzie się zgłosić o szczepienie, do poradni rodzinnej?
- czy przed szczepieniem trzeba mnie jakieś skierowanie? Są jakieś przeciwskazania?
- czy w różnych placówkach będzie inna cena szczepionki?
Informacji szukałam tutaj https://zdrowa-ona.pl/ Ale nie jest nic napisane o refundacji.