Henna na rzęsy
Henna na rzęsy
Czy któraś z Was kładła sobie hennę na rzęsy?
Czy daje to jakiś fajny efekt?
Czy daje to jakiś fajny efekt?
-
RoseNails_pl
- Jestem tu nowa :)
Re: Henna na rzęsy
Szczerze mówiąc to efekt jest chwilowy,utrzymuje się przez krótki okres czasu do tygodnia. Bardziej polecam wzmocnić rzęsy olejkiem rycynowym,mi pomogło a nie jest to droga odżywka:)
Stosuję olejek rycynowy.RoseNails_pl pisze:Szczerze mówiąc to efekt jest chwilowy,utrzymuje się przez krótki okres czasu do tygodnia. Bardziej polecam wzmocnić rzęsy olejkiem rycynowym,mi pomogło a nie jest to droga odżywka:)
Chodziło mi bardziej o intensywność koloru rzęs.Czy to widać?
Oczywiście, że widac 
- Michalina88
Ale nie wydłuża
BO dużo osób myśli, żę henna to jak tusz do rzęs na dłużej. Henna tylko barwi rzęsy na dany kolor 
Henna to nie tusz czy doklejaneMichalina88 pisze:Ale nie wydłużaBO dużo osób myśli, żę henna to jak tusz do rzęs na dłużej. Henna tylko barwi rzęsy na dany kolor
Czyli taki zabieg utrzymuje się góra tydzień? A czy henna niszczy rzęsy?
Ja akurat mam długie rzęsy, tylko że są jasne, i fajnie byłoby je trochę naturalnie przyciemnić
Ja akurat mam długie rzęsy, tylko że są jasne, i fajnie byłoby je trochę naturalnie przyciemnić
Ok tygodnia powinno się utrzymać. Mi na brwiach się trzyma ok 2 tygodni 
Tydzień powinna spokojnie wytrzymać 
henny lepiej nie powtarzac czesciej niz co dwa tygodnie, inaczej rzesy moga sie rozjasnic
-
CosmoSpa_com_pl
- Miła Kobietka
Zabieg z nałożeniem henny nie wymaga specjalnego wysiłku a w praktyce zwiększa intensywność odcienia rzęs,można się pobawić ale dla mnie osobiście nie jest to niczym specjalnym.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Henna dobrej jakości i prawidłowo nałożona powinna trzymać się na rzęsach przez 2-3 tygodnie.
No to chyba nie trafiłam jeszcze na dobrą hennę, w wakacje to mi tak szybko zeszła że aż zzieleniałam ze złości tak myślę że może to kwestia słonej wody czy coś? no nic, więcej już się chyba nie skuszę, ale poratowała mnie fajnie maskara wonderfull. Wygląda super na rzęsach, bo nie daje efektu sztucznych, tandetnych oczu tylko taki elegancki look, fajnie rozdziela i wydłuża
Dobra henna nie jest zła jak to mówią
Ale fakt, że wonderfull ma kolor głębokiej czerni i przy włożeniu trochę wysiłku w malowanie rzęs efekt jest rewelacyjny.
a czy po tej hennie rzęsy wyglądają jakby były już pomalowane tuszem? Czy trzeba je jeszcze dodatkowo malować?
Nie niszczy to rzęs?
Nie niszczy to rzęs?
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Jeżeli jest problem z działaniem henny, warto wybrać się do kosmetyczki, która określi, gdzie tkwi problem, że różne preparaty nie dają efektów i zaleci rozwiązanie.
Ale ja swoją hennę robiłam właśnie u kosmetyczki wtedy w wakacje, ciekawe czy coś by poradziła na swój bubel. @Natka92 po hennie nie wyglądają jak wytuszowane, mają intensywny kolor i zwyczajnie mocniej się odznaczają na oku. Ja musiałam wspomagać się tą maskarą, bo problem był taki że henna mi raz dwa zeszła
ale w sumie używam tego tuszu do dzisiaj, bo jakoś mi przypadł do gustu
-
e-kosmeo_pl
- Miła Kobietka
Ja nie widzę sensu aby na siłę kłaść hennę na rzęsy,ale jeżeli ktoś chce się w ten sposób upiększyć to w porządku,przecież można:0 BArdziiej polecam skupić się na dobrych kosmetykach i odżywce do pielęgnacji rzęs.
-
urodaswiata
Ja używałam kiedyś henny na rzęsy i nawet działała. Co prawda robiła ją sama, więc może dlatego efekt nie był taki "wow", ale nie mniej jednak oczy stawały się bardziej podkreślone. Hennę kupowałam w rossmanie iLINK
wspaniałe serum na rzęsy ma Floslek, cudo więc polecam.
u mnie działa, ma przyciemnić rzęsy i tak własnie jest
Według mnie wydłuża rzęsy.. a to dlatego, że końcówki są jaśniejsze - a dzieki hennie optycznie wydłużone bez maskary 
Henna to nie tusz do rzęs, więc nie spodziewaj się takiego samego efektu. Henna ma zabarwić rzęsy u osób z jasnymi. Jeśli ktoś ma naturalnie długie i gęste rzęsy po zabiegu z henną może pokusić się o rezygnację z tuszu, ale to kwestia indywidualna.
osuszanie ścian Łódź
raz mialam u kosmetyczki robione ale nie podobalo mi sie.. bardzo mnie oczy szczypaly, efekt slaby.. wole dobra mascare
mialam podobne odczucia i tez wiecej nie poszlam chociaz mascary nie mam zadnej sprawdzonejmajkusia pisze:raz mialam u kosmetyczki robione ale nie podobalo mi sie.. bardzo mnie oczy szczypaly, efekt slaby.. wole dobra mascare
kup sobie z colistara
na notino czesto sa na promocji a jakosc swietna