Grzyby
Re: Grzyby
ja sie na grzybach ie znam wiec nie zbieram i nie jem ich po za pieczarkami jedyne co moge przygotowac to kurki ale tez ich nie jem.
Uwielbiam grzyby, a przede wszystkim kurki z jajkami, smażoną kanie i grzyby w cieście. Znam się na grzybach i lubię je zbierać. Lubię każdą potrawę z nimi, aczkolwiek najmniej mi smakują marynowane.
coś tam mnie tato nauczył... więć umim zbierać..
ale ich nie lubię
jedyne które toleruję to pieczarki...
czasem jeszcze kanie jadłam
ale ich nie lubię
czasem jeszcze kanie jadłam
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
a ja uwielbiam zbierac...las, odprezenie i radosc ze zbierania.
jednak jadam rzadko.wiadomo zdarza mi sie wrzucic do sosu(ale to jak maly jest u mamy bo tak strasza). natomiast w uszkach to bym mogla jesc i jesc z barszczem.pieczarki lubie.a kanie ostatnio cos niebardzo mi podchodza.
jednak jadam rzadko.wiadomo zdarza mi sie wrzucic do sosu(ale to jak maly jest u mamy bo tak strasza). natomiast w uszkach to bym mogla jesc i jesc z barszczem.pieczarki lubie.a kanie ostatnio cos niebardzo mi podchodza.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Uwielbiałam póki pewien kleszcz nie postanowił się ze mną zaprzyjaźnić co skończyło się pobytem w szpitalu 2 tygodniowym. Teraz już nie jeżdzę, mam uraz i chyba umarłabym ze strachu.
-
Georginaxxx89
- Jestem tu nowa :)
Uwielbiam chodzić na grzyby z moim tatą.To on nauczył mnie o nich wszystkiego. Jak byłam mała to żadnego sezonu nie przegapiliśmy. Teraz jak przeprowadziłam się do miasta to bardzo mi tego brakuje. I tych rozmów z tatą na grzybobraniu
To były piękne czasy 
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
jasne, od dziecka- chociaż nigdy nie zjadłam własnoręcznie zebranego grzyba, którego nie byłam pewna czy oby napewno to taki o jakim myślę,imloco pisze:Chodzicie, zbieracie, znacie się na tym?
we wrześniu nie ma już kleszczy, możesz się przestać bać. poza tym jakieś psikanie z deet i śmiałoSophie001 pisze:Uwielbiałam póki pewien kleszcz nie postanowił się ze mną zaprzyjaźnić co skończyło się pobytem w szpitalu 2 tygodniowym. Teraz już nie jeżdzę, mam uraz i chyba umarłabym ze strachu.
No właśnie ja tak samo. Tato zaprawiony w boju grzybiarz. Jakieś super noże, scyzoryki zawsze ma do grzybów, z pędzelkami do czyszczenia i innymi bajerami. Jeden nawet mi dał. Sama niby znam się, ale nie zawsze jestem pewna czy to, aby na pewno to co myśle. Wtedy nie ścinam i ide dalej, ale zawsze wiaderko się nazbiera. Teraz właśnie susze grzybki w kuchni. :pGeorginaxxx89 pisze:Uwielbiam chodzić na grzyby z moim tatą.To on nauczył mnie o nich wszystkiego. Jak byłam mała to żadnego sezonu nie przegapiliśmy.

Uwielbiam zbierać grzyby! Chociaż ostatnio dość rzadko jeżdżę do lasu (nad czym niestety ubolewam). Z grzybów znam "podstawowe" - podgrzybki, prawdziwki, maślaki, kurki (uwielbiam je). Innych nie zbieram:)
dzieci">sanki dla dzieci bardzo dobrej jakości
-
ence
Co to za bajery?imloco pisze: No właśnie ja tak samo. Tato zaprawiony w boju grzybiarz. Jakieś super noże, scyzoryki zawsze ma do grzybów, z pędzelkami do czyszczenia i innymi bajerami. Jeden nawet mi dał. Sama niby znam się, ale nie zawsze jestem pewna czy to, aby na pewno to co myśle. Wtedy nie ścinam i ide dalej, ale zawsze wiaderko się nazbiera. Teraz właśnie susze grzybki w kuchni. :p
nóż - scyzoryk z pędzelkiem do czyszczenia grzybów,
serio ? cos takiego wymyslono
Ja znam tylko, maślaki,kurki i koźlaki 
Architekci z Poznania - dobra ekipa - polecam! architektura wnętrz poznań
Mój mąż to urodzony grzybiarz, ja zbierać grzybów nie lubię bo ich nie widzę ale jeść..... uwielbiam.
Nawet same usmażone z cebulką, albo sos grzybowy, na pizzy.... matynowane, każde.
W tym roku mamy pół zamrażarki grzybów, mnóstwo suszonych i 60 sloików w occie.
A rydze.... nie ma nic pyszniejszego....
Nawet same usmażone z cebulką, albo sos grzybowy, na pizzy.... matynowane, każde.
W tym roku mamy pół zamrażarki grzybów, mnóstwo suszonych i 60 sloików w occie.
A rydze.... nie ma nic pyszniejszego....
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
jeszcze byś się zdziwiła jakie bajery montują w scyzorykach... albo jakie bajery dla grzybiarzy można kupić. np. specjalne kalosze dla grzybiarzyence pisze:Co to za bajery?imloco pisze:
e tam, scyzoryk taki tradycyjny czerwony będzie dobrze.rudowlosa pisze:nóż - scyzoryk z pędzelkiem do czyszczenia grzybów,
- malinka 61
- Kobietka Expert
Uwielbiam jeść grzyby ,ugotowane i podduszone z cebulką i śmietaną , kiedyś jeździłam z mężem bardzo często chociaż mąż grzybów nie jada , Najbardziej lubię maślaki , podgrzybki , prawdziwki ,kurki no i pieczarki 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

- chochlik70
- Super Gaduła
To tak jak u mnie.Culagula pisze:Mój mąż to urodzony grzybiarz, ja zbierać grzybów nie lubię bo ich nie widzę....
Z tą różnicą,że u mnie nikt grzybów nie je.
Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
-
ence
To zdecydowanie chyba zaczęło wykraczać poza zwykłe zbieractwo.chewleciara pisze:jeszcze byś się zdziwiła jakie bajery montują w scyzorykach... albo jakie bajery dla grzybiarzy można kupić. np. specjalne kalosze dla grzybiarzyence pisze:Co to za bajery?imloco pisze:![]()
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Lubie grzyby zbierac i jesc
ence pisze:Muszę to zobaczyćwrzuć fotkę.

coś takiego mniej więcej. Dokładnie nie pamiętam z jakiej firmy ma, ale coś takiego właśnie.
Jak się ma pasje to się w nią inwestuje.ence pisze:To zdecydowanie chyba zaczęło wykraczać poza zwykłe zbieractwo.
Ostatnio zmieniony wt paź 29, 2013 11:49 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: [img]link[/img]
Powód: [img]link[/img]

Ja już nie zbieram, wolę kupić.
Nie chce ci się chodzić, czy jakiś inny powód?
/Wrzuciłam wcześniej zdjęcie w [url] żeby się lepiej czytało, bo jest ogromne i rozciąga strone.
/Wrzuciłam wcześniej zdjęcie w [url] żeby się lepiej czytało, bo jest ogromne i rozciąga strone.

nóż fajnie szczególnie że w razie czego można go zawiesić na szlufce czy coś