Grzyby
Re: Grzyby
Nie zbieram i nawet za grzybami nie przepadam 
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
Jak już się skończy zbierać to może i tak, ale w trakcie to raczej nie będzie przydatne. Szybciej włożyć do kieszeni, albo po prostu trzymać w dłoni, bo i po co chować.Sieria pisze:nóż fajnie szczególnie że w razie czego można go zawiesić na szlufce czy coś

a ile on kosztuje?
Ja lubię jesć, zbierać niekoniecznie 
Zależy jaki model, ale tak jak zwykły scyzoryk z 40zł.Sieria pisze:a ile on kosztuje?
A jakie najbardziej lubisz?josari pisze:Ja lubię jesć, zbierać niekoniecznie

eee 40 zł to m\jeszcze nie takie straszne pieniądze
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
Zależy jaki model, ale tak jak zwykły scyzoryk z 40zł.
[/quote]
nie kupuje się zwykłych! to musi być klasa, szwajcarskie!
[/quote]
nie kupuje się zwykłych! to musi być klasa, szwajcarskie!
-
ence
Coś mi tu ucina, bo nie widzę tego pędzelka. Wyślij link proszę.imloco pisze: Jak się ma pasje to się w nią inwestuje.
a wiecie jakie to są ten MacGayvera? Gdzie można je kupić?imloco pisze:No, no, ja wiem, McGyver i te sprawy
przecież to ma być tylko na grzybki więc po co jakiś super ekstra?
Kliknij prawym klawiszym myszy na zdjęcie i daj pokaż obraz to się wyświetli całe. Niestety forum nie skaluje zdjęć.ence pisze:Coś mi tu ucina, bo nie widzę tego pędzelka. Wyślij link proszę.
Bo facet to duże dziecko haha. A tak na poważnie to chybe nie warto kupować takich drogich scyzoryków jeśli mają tylko służyć jako nóż do grzybów.Sieria pisze:przecież to ma być tylko na grzybki więc po co jakiś super ekstra?

-
chewleciara
- Fajna Kobietka
prawdopodobnie jest to taki:ence pisze: a wiecie jakie to są ten MacGayvera? Gdzie można je kupić?

bądź inny z tych prostych ale tej właśnie firmy. na pwno szwajcarski
a nie lepiej by był też do czegoś innego?Sieria pisze:przecież to ma być tylko na grzybki więc po co jakiś super ekstra?
Ostatnio zmieniony wt lis 26, 2013 6:43 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: [img] nie boli
jakoś w ten sposób o tym nie pomyślałam
sorry
Ja bym chyba wolała rozdzielić scyzoryk od noża do grzybów - za bardzo by się scyzoryk brudził od zabaw w lesie.
Jeśli to ma być prezent to już się można szarpnąć na jakiś bardziej bajerancki. :pchewleciara pisze: bądź inny z tych prostych ale tej właśnie firmy. na pwno szwajcarski

ostatnio widziałam takie fajne małe sprytne nożyki może nie koniecznie do grzybów ale zawsze można spróbować. tak czy owak bardzo mi się podobał
nieprawidłowy link
nieprawidłowy link
Ostatnio zmieniony wt gru 03, 2013 10:23 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
każdy scyzoryk trzeba konserwować i czyścić, więc jeden grzybek nie zaszkodzi mu bardziej.imloco pisze:Ja bym chyba wolała rozdzielić scyzoryk od noża do grzybów - za bardzo by się scyzoryk brudził od zabaw w lesie.
scyzoryk nie musi być bajerancki. najbardziej popularne są właśnie te proste, klasyczne.imloco pisze: Jeśli to ma być prezent to już się można szarpnąć na jakiś bardziej bajerancki. :p
I jak grzybiarze, pierożki udały się na święta? 
Jeden? Do lasu idzie się po co najmniej jedno wiadro :pchewleciara pisze: każdy scyzoryk trzeba konserwować i czyścić, więc jeden grzybek nie zaszkodzi mu bardziej.

jak konserwować taką rzecz? preparaty?
nie sądzisz że latwiej dać to facetowi, który sie zna na tym, i niech on go wyczysci i zakonserwuje, zamiast samej brudzic sie smarem ? 
Na początku myślałam, że co o grzyby chodzi haha ;D Pewnie jakimś specjalnym płynem do metalu. Ja tam znam tylko WD-40 i wiem, że jak coś ciężko chodzi to trzeba psiknąć i jużSieria pisze:jak konserwować taką rzecz? preparaty?

O grzybach na razie można tylko pomarzyć, ale na jesień zapraszam na grzyby do Puszczy Białowieskiej.
Noclegi w Białowieży - http://www.ujasiaimalgosi.eu/
nie. a co ja niedorozwinięta jestem? jestem kobietą to nie znaczy że nic nie potrafię sama zrobić! każda kobieta powinna być jak najbardziej samowystarczalnarudowlosa pisze:nie sądzisz że latwiej dać to facetowi, który sie zna na tym, i niech on go wyczysci i zakonserwuje, zamiast samej brudzic sie smarem ?
ooo ten preparat też znamimloco pisze:Na początku myślałam, że co o grzyby chodzi haha ;D Pewnie jakimś specjalnym płynem do metalu. Ja tam znam tylko WD-40 i wiem, że jak coś ciężko chodzi to trzeba psiknąć i jużSieria pisze:jak konserwować taką rzecz? preparaty?więcej ci nie pomoge.
Ostatnio zmieniony wt sty 21, 2014 7:54 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
Powód: łączenie postów
W Puszczy to chyba nie za bardzo można zbierać grzyby, ale dzięki za zaproszenie. Muszę się tam w końcu wybrać, bo nie byłam jeszcze, tylko daleko..żubrówka pisze:O grzybach na razie można tylko pomarzyć, ale na jesień zapraszam na grzyby do Puszczy Białowieskiej.
Zawsze się możesz w jakimś sklepie z militariami zapytać o jakiś preparat jeśli ci będzie potrzebny. Ewentualnie możesz czyścić spirytusem - porada od taty mojego.Sieria pisze:ooo ten preparat też znamale dzięki za chęci
przy okazji dobra fotka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-
chewleciara
- Fajna Kobietka
alkoholem czyścic stal?
też pierwsze słyszę