Gry podobne do memo
- kusicielka
- Extra Kobietka
Gry podobne do memo
Hej, dziewczyny! Gracie z dzieciakami w planszówki itp?
U nas to ulubiona wspólne rozrywka ostatnio z naszą 6latką. typowe planszowki rzuć kostką i kto pierwszy na mecie są slabe - niczego za bardzo nie rozwijają, a dwa szybko się nudzą.
Fajne jest memo, mamy dwa rodzaje - ćwiczy pamięć i można grać tak samo fajnie we dwójkę co we trójkę. Znacie jakieś inne gry pamięciowe, albo na spostrzegawczość?
U nas to ulubiona wspólne rozrywka ostatnio z naszą 6latką. typowe planszowki rzuć kostką i kto pierwszy na mecie są slabe - niczego za bardzo nie rozwijają, a dwa szybko się nudzą.
Fajne jest memo, mamy dwa rodzaje - ćwiczy pamięć i można grać tak samo fajnie we dwójkę co we trójkę. Znacie jakieś inne gry pamięciowe, albo na spostrzegawczość?
Re: Gry podobne do memo
Świetną grą jest "Time's up!", ale to raczej dla większych dzieciaków, bo tam trzeba w formie kalamburów odgadywać różne sławne postaci. Fajne jest też "5 sekund", gdzie w ciągu 5 sekund trzeba wymienić różne 3 rzeczy, np. trzy rzeczy, które zabiera się na piknik albo trzech sławnych Adamów 
My ostanio odkrylismy swietna gre Pizza XXL- memory ale w duzo ciekawszej formie. Trzeba skomponowac pizze z pojawiajacych sie na stole skladnikow. Fajnie sie z mloda przy tym bawilismy:) No i cena bardzo przyjazna dla kieszeni:)
Graliśmy w to i to przy zamówionej pizzie - pysznie było. W ogóle ta seria jest super, mnie się podobał jeszcze "Owocowy wyścig".
- kusicielka
- Extra Kobietka
Times-up chyba jeszcze za trudny dla naszej. Dzięki za pizzę, znalazłam za 16,5 zł obie, to chyba będą najtańsze gry jakie kupiłam, ale już się przekonałam, że cena nie gwarantuje dobrej zabawy.
a o jakiej serii mówisz?Henna pisze:Graliśmy w to i to przy zamówionej pizzie - pysznie było. W ogóle ta seria jest super, mnie się podobał jeszcze "Owocowy wyścig".
To jest taka seria "Dobra Gra w dobrej cenie" i tam jest sporo różnych tytułów jeszcze.
- kusicielka
- Extra Kobietka
Sprawdziłam, faktycznie bardzo fajna seria. Gry są przeważnie drogie, a tu za 20 zł kupa zabawy - kupiłam Pizza XXL i wyprawę do dżungli, młoda chce jeszcze Rycerze i zamki, juz obmyśliłam, że wróżka zębuszka przyniesieHenna pisze:To jest taka seria "Dobra Gra w dobrej cenie" i tam jest sporo różnych tytułów jeszcze.
My z tej serii mamy jeszcze Rycerze i zamki- swietna gra , nie tylko dla chlopakow. Moja L ja uwielbia. Mi oprocz swietnej ceny tej serii bardzo podoba sie wielkosc gier. Spokojnie zapakowalysmy je na majowke, nie trzeba bylo z czegos rezygnowac, zeby sie zmiescily...
-
WielkiZbyszek
- Miła Kobietka
ja ze swoim synkiem bardzo lubie grać w gry planszowe, jakieś zręcznościowe. gry podobne do memo masz na SPAM to tam poszukaj są takie memo bryloczki to dobre moze być do zabawy solo ;p
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2014 3:01 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
- kusicielka
- Extra Kobietka
Dziewczyny szybko donoszę, kto zainteresowany pgrami egmontu na dniach ma być promocja - 50% ceny, wypatrzyłam na facebooku. Jak juz będą po 10 zł to nie ręcze za wielkosć mojego koszyka, nawet na zapas na jakieś urodziny wezmę ![]:-) ]:-)](./images/smilies/elvis.gif)
To super wiadomosc:) A ja sie wlasnie zastanawialam nad prezentami na Dzien Dziecka:) no i problem z glowy i do tego zaoszczedze:)kusicielka pisze:Dziewczyny szybko donoszę, kto zainteresowany pgrami egmontu na dniach ma być promocja - 50% ceny, wypatrzyłam na facebooku. Jak juz będą po 10 zł to nie ręcze za wielkosć mojego koszyka, nawet na zapas na jakieś urodziny wezmę
- kusicielka
- Extra Kobietka
Wyszedł duuuży karton, jak za 250 zł to szok. W szafei ledow upchałam. Na razie graliśmy w "plask" - a na dzień dziecka jakieś dwie wybierzemy na niespodziankę po powrocie z zoo