gotowa Na dziecko?
gotowa Na dziecko?
witajcie dziewczyny czy któraś z was miała sytuacje ze czuła się gotowa ze go czas na dziecko a partner stawiał opory ? Jak sobie z tym radzić napiszcie jeśli któraś miała podobną sytuację prosze 
Re: gotowa Na dziecko?
To musi być Wasza wspólna decyzja, wiec jedyne co możesz robić to próbować z nim rozmawiać.
Poznać powody dla których nie chce miec teraz dzieci
Poznać powody dla których nie chce miec teraz dzieci
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
A my się staramy od kilku miesięcy i nic...
Staracie się pod okiem lekarza ? czy sami ?Pam_ela pisze:A my się staramy od kilku miesięcy i nic...
Poza tym proponuję odpowiedni temat o staraniach
a nie zaśmiecanie koleżance tematu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Próbuje ale on nerwowo reaguje na ten temat.ja regularnie Tobie badania a on nie chciał iść na badanie nasienia 
Nie możesz na niego naciskać i wymuszać czegokolwiek, a zwłaszcza tak poważnej decyzji. Jeśli nie jest gotowy na dziecko, to musisz to uszanować. To musi być Wasza WSPÓLNA i szczera decyzja. Daj sobie na wstrzymanie, bo takim wywieraniem presji niczego dobrego nie osiągniesz.KamilaS pisze:Próbuje ale on nerwowo reaguje na ten temat.ja regularnie Tobie badania a on nie chciał iść na badanie nasienia
Najważniejsze to, aby to była Wasza wspólna decyzja. Postaw się w jego miejscu i przypomnij sobie czas gdy nie byłaś gotowa na dziecko. Czułaś strach i na pewno nie chciałabyś, aby Twój partner Cię namawiał i na siłę próbował wmówić, że wszystko będzie dobrze. Powinnaś go wspierać i nie wymuszać na nim żadnych decyzji i deklaracji. Jeśli będzie gotowy to na pewno da Ci o tym znać. Zrezygnuj z tematu dziecka na jakiś czas. Daj mu przerwę. Niech sam zostanie z tymi myślami. Jedyne co to daj mu poczucie, że może zwrócić się do Ciebie z tym tematem i zawsze porozmawiać na spokojnie.
- Anastazja099
- Fajna Kobietka
Zgadzam się, że musi być to Wasza wspólna decyzja. Nie możesz też na niego cały czas naciskać, bo może to przynieść odwrotny skutek ;(
- Anastazja099
- Fajna Kobietka
Decyzja musi być wspólna, bo oboje będzieci rodzicami. U mnie wyszło tak jakoś naturalnie, ja chciałam, On chciał....
Na pewno nie naciskaj na partnera. Możesz, co jakiś czas wspomnieć o tym, że jesteś gotowa na dziecko, ale nie męcz go to. Jeśli będziesz ciągle o tym mówiła to partner jeszcze bardziej będzie sie zniechęcał do podjęcia tej decyzji. Myślę, że lepiej poczekać, aż sam partner oznajmi Ci, że jest gotowy. Ważne by nie czul strachu i nie bał się nowej sytuacji. Przecież chcesz mieć obok siebie kogoś pewnego, kogoś, w kim będziesz miała oparcie podczas ciąży. Pamiętaj, że czas tych 9 miesięcy będzie ciężki dla Ciebie i dla niego i na pewno będziesz chciała mieć w nim oparcie, a nie mężczyznę, który powie: a nie mówiłem, że nie jestem gotowy na to dziecko. Jeśli decyzja będzie wymuszona to może to popsuć relacje między Wami. Wszystko musi przyjść naturalnie.
Dziękuję dziewczyny za wszystkie rady. Dziś wiem, że dobrze, że napisałam tu, bo dzięki temu wszystko samoistnie się rozwiązało. Ja nie naciskalam na narzyczonego. A w sierpniu bierzemy ślub i chcemy oboje dzidziusia. Dziękuję jeszcze raz
teraz widzę że i on jest gotowy do tej ważnej roli.
Cieszę się, że wszystko się ułożyło!
Do wszystkiego trzeba dojrzeć w swoim czasie 
-
Margolcia99
- Jestem tu nowa :)
Trzeba poczekać ,aż partner zmądrzeje.KamilaS pisze:witajcie dziewczyny czy któraś z was miała sytuacje ze czuła się gotowa ze go czas na dziecko a partner stawiał opory ? Jak sobie z tym radzić napiszcie jeśli któraś miała podobną sytuację prosze
http://adwokatgubanski.pl