Globulki antykoncepcyjne
-
Dagmara_1999
- Jestem tu nowa :)
Globulki antykoncepcyjne
Niestety w Polsce nie są dostępne, ale są dostępne w Czechach. Mieszkam blisko granicy, mój chłopak jest Czechem, żaden problem kupić tam w aptece globulki.
Potrzeba czasu ok. 10-15 min zanim globulka się rozpuści i środek plemnikobójczy działa w pochwie. Używamy tych globulek z chłpakiem od samego początku. W zasadzie przy każdym stosunku. Gdy mam 2-3 dni do spodziewanego okresu nie używamy globulek, wtedy na spokojnie możemy korzystać z pozycji na jeźdźca, tylnych siedzących. Niestety zawartośc globulki wylewa się z pochwy, dlatego inna pozycja niż klasyczna czy boczna odpada.
Potrzeba czasu ok. 10-15 min zanim globulka się rozpuści i środek plemnikobójczy działa w pochwie. Używamy tych globulek z chłpakiem od samego początku. W zasadzie przy każdym stosunku. Gdy mam 2-3 dni do spodziewanego okresu nie używamy globulek, wtedy na spokojnie możemy korzystać z pozycji na jeźdźca, tylnych siedzących. Niestety zawartośc globulki wylewa się z pochwy, dlatego inna pozycja niż klasyczna czy boczna odpada.
- redorange666
- Samiec
Re: Globulki antykoncepcyjne
Nazwy globulek antykoncepcyjnych dostępnych na polskim rynku
Najczęściej stosowanym rodzajem globulek antykoncepcyjnych jest Patentex-Oval N, które za substancję czynną mają nonoksynol 9. Ich koszt wynosi od ok. 15 do 25 zł.
Inne nazwy globulek antykoncepcyjnych to:
Kolpotex-230
Kolpotex-Oval
Preventex
Podczas tym maja niska skuteczność antykoncepcja więc....średni pomysł.
Najczęściej stosowanym rodzajem globulek antykoncepcyjnych jest Patentex-Oval N, które za substancję czynną mają nonoksynol 9. Ich koszt wynosi od ok. 15 do 25 zł.
Inne nazwy globulek antykoncepcyjnych to:
Kolpotex-230
Kolpotex-Oval
Preventex
Podczas tym maja niska skuteczność antykoncepcja więc....średni pomysł.
Chyba nie odważyłabym się na taką metodę antykoncepcji, biorę tabletki Vixpo, zostały zlecone przez lekarza po badaniach.
-
puderniczka
- Fajna Kobietka
Ja też preferują tabletki antykoncepcyjne, są bardziej skuteczne i chronią cały czas. Mam belarę, ich skuteczność to 0.04 według wskaźnika Pearla. Praktycznie niezawodne.
-
puderniczka
- Fajna Kobietka
Tak dokładnie, 21+7.
Ja używam diafragmę caya również przed każdym stosunkiem. Aplikuje również żel plemnikobójczy. Diafragma jest mechaniczną barierą no i bardzo skuteczna.
fajna jest tez wkladka dopochwowa diafragma caya