Gdzie znaleźć motywację?! :(

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Gdzie znaleźć motywację?! :(

Post autor: Hadassa »

Tylko w niektórych wypadkach sama dieta wystarczy, przynajmniej przy dużej nadwadze, w momencie gdy chcemy aby nasze ciało miało ładne kształty, i powiedzmy waga do zrzucenia to np 5 kg, o wiele lepsze są ćwiczenia
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Ania86
Jestem tu nowa :)

Post autor: Ania86 »

Mnie motywują blogi i artykuły na fajnych portalach. Czytam np. artykuły na SPAM . Świadomość korzyści ze sportu to najlepsza motywacja!
Ostatnio zmieniony czw wrz 25, 2014 4:12 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Najlepsze garnitury Łódź . Polecam!
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Liczenie na cud w odchudzaniu to najgorsza demotywacja ktora niweczy wszystkie wysilki
osob ktore musza i chca sie odchudzic.
Coby nie mowic to odchudzanie jest doslownie takim kusicielskim kreciolkiem , bo z ktorej by strony nie zakrecil to zawsze to samo wychodzi.
Jedzonko kusi , ale chec zmiany wygladu to dopiero szatanski plan.
Jedno jest pewno, ze odchudzanie sie to nie lada wyzwanie ktoremu sprostac moga tylko ci kto,rzy
wiedza czego tak naprawde chca i konsekwentnie to wykonuja traktujac to chciejstwo jako dostateczna motywacje do osiagniecia swojego celu.
Kluczem do znalezienia swojej wlasnej motywacji jest konkretny cel z tzw klapkami na oczy .
Innej opcji niestety nie ma.
Wymyslanie tego i owego , olewanie cwiczen jako podstawy w odchudzaniu i chodzenie na tzw skroty sie nie oplaca , bo nigdy nie ruszymy z miejsca ze swoim pragnieniem pozbycia sie niechcianego cialka.
Konsekwencja i dyscyplina a takze wizja naszego wygladu to nasze zrodla motywacji .
Na inne opcje bym nie liczyla , bo ich po prostu nigdzie nie ma .
Dopoki do nas nie dotrze , ze te ,,cudenka,, mozemy osiagnac tylko tym co same wypracujemy to zawsze bedziemy dreptac w jednym miejscu i utyskiwac , ze nie wiemy gdzie szukac motywacji by spelnic swoje pragnienia.
A odpowiedz jest w nas samych . :ok:
mimi21

Post autor: mimi21 »

Ja znalazłam w swoim mężu, chciałam być dla niego piękna a także inne metaforfozy znajomych
Odzież używana idealna dla dzieci - TANIO
Awatar użytkownika
tumisa

Post autor: tumisa »

Chyba każdy będzie miał TEN moment, gdy i jego weźmie ;) Ja po prostu stwierdziłam, że chcę zdrowo żyć i już. Bez głodówek można jeść smacznie i jednocześnie zdrowo. Do tego oczywiście trochę ruchu nikomu nie zaszkodzi :)
allison
Fajna Kobietka

Post autor: allison »

Fas_Olka24 pisze:Ja nie mogę zrozumieć dlaczego Wy się tak przy tych dietach zapieracie. Pisałam to już milion razy i napiszę znowu... RUCH RUCH I JESZCZE RAZ RUCH, żadna dieta cud nie spowoduje takich efektów jak ćwiczenia. Diety kiedy się kończą powodują efekt jojo, bo wracamy do starych- złych nawyków a tego przecież nie chcemy. Wystarczy po prostu wyeliminować kolorowe napoje gazowane, białe pieczywo, fasty i ograniczyć cukier. Do tego regularne ćwiczenia co najmniej 4 razy w tygodniu i efekt murowany. Poza tym, przy takim trybie życia łatwo jest już zostać. A dieta ? musiałabyś być na diecie całe życie...
Dlatego, że dieta to 70 odchudzania, a ćwiczenia 30%... I co do bycia na diecie przez całe życie - tak to właśnie wygląda. Podczas całego procesu uczysz się zdrowego trybu życia. A to o czym piszesz czyli eliminowanie niektórych produktów to według Ciebie nie jest dieta? Jedno jest pewne, że żeby osiągnąć sukces w odchudzaniu dieta i ćwiczenia są koniecznością.
Awatar użytkownika
Fas_Olka24
Fajna Kobietka

Post autor: Fas_Olka24 »

Nie, eliminowanie niektórych produktów to nie jest dieta. Dieta to pilnowanie posiłków, godzin, tego co jesz, surowe zakazy i nakazy. A ja piszę o zwykłym wyeliminowaniu produktów, które najbardziej przyczyniają się do odkładania tłuszczu. Już samo słowo dieta zniechęca. Do tego regularne ćwiczenia u wierz mi, że tekst o 70 % diety i 30 % ćwiczeń to totalna bzdura...

No, ale każda z nas jest inna. :) Jedna jak Ty uważa, że dieta jest w stanie zdziałać cuda, druga taka jak ja uważa, że nie dieta a ćwiczenia jest w stanie zdziałać cuda. I pozostanę przy tym na zawsze, bo sama ciężkimi ćwiczeniami zapracowałam sobie na sylwetkę o jakiej kiedyś mogłabym pomarzyć. A wystarczyło ruszyć dupę z kanapy :)

:kwiatek
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Luna »

Fas_Olka24 ma racje wystarczy ruszyc tyłek i własnymi silami mozna osiagnąc to o czym się marzy :) Czyli idealna sylwetke :) 5 posiłków dziennie ale zaznaczam zdrowych posiłków i cwiczenia za jakis czas dadzą upragnione efekty.Troszke mobilizacji a bedzie ok :D :D :D
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Awatar użytkownika
bajadera

Post autor: bajadera »

Śmieszy mnie, gdy osoby które nie mają na tyle wytrwałości lub są po prostu leniwe tłumaczą sobie wszystko tymi 70% :D Ruszać tyłeczki i nie narzekać! :) Co Wam da odchudzanie poprzez samą dietę, jeśli Wasza skóra pozostanie niewzruszona i będzie sobie dyndać bez tłuszczu? :P
karolka1
Miła Kobietka

Post autor: karolka1 »

moja motywacja to choroba musiałam zmienić styl życia udało się chociaż muszę uważać na to co jem chociaż teraz nawet do restauracji mogę iść spokojne
CosmoSpa_com_pl
Miła Kobietka

Post autor: CosmoSpa_com_pl »

Same ćwiczenia też nie zapewnią Ci super efektu i na pewno nie od razu,a na to liczy wiele osób które zaczynają być aktywne fizycznie. Polecam zdrową dawkę ruchu połączyć z dietą i pozbyć się z niej produktów bogatych w tłuszcz.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Dziewczyny wszystkie wiemy że aby schudnąć trzeba się ruszać ćwiczyć i ograniczyc spozywanie pewnych produktów a zwiekszyc ilość jeszcze innych. Ale jak sam temat mówi brak większości z nas motywacji! ;) Ponieważ jestem jedną z tych własnie osób od paryu dni nie jadam po prostu kolacji. Nie wiem czy to wystarczy czy nie ale na razie jstem skłonna w tym wytrwać natomiast z ćwiczeniami było by juz duzo gorzej ;)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
paproctaniosc
Miła Kobietka

Post autor: paproctaniosc »

ja podchodzę do tego trochę na zasadzie bezmyslnego uporu - po prostu trwam przy zdrowym odzywiniu, czasem sobie dam upóst w weekend i cwicze. dodam ze cwiczenia nie daja mi zadnej przyjemnosci :D jak zaczynam to myslę kiedy zaraz skończe;)
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

Post autor: conscious »

motywacja i wytrwałość, chyba dwa najcięższe do przezwyciężenia pojęcia! jak dla mnie oczywiście. myślicie, że można znaleźć motywację u dietetyka?
allison
Fajna Kobietka

Fas_Olka24 pisze:Nie, eliminowanie niektórych produktów to nie jest dieta. Dieta to pilnowanie posiłków, godzin, tego co jesz, surowe zakazy i nakazy. A ja piszę o zwykłym wyeliminowaniu produktów, które najbardziej przyczyniają się do odkładania tłuszczu. Już samo słowo dieta zniechęca. Do tego regularne ćwiczenia u wierz mi, że tekst o 70 % diety i 30 % ćwiczeń to totalna bzdura...

No, ale każda z nas jest inna. :) Jedna jak Ty uważa, że dieta jest w stanie zdziałać cuda, druga taka jak ja uważa, że nie dieta a ćwiczenia jest w stanie zdziałać cuda. I pozostanę przy tym na zawsze, bo sama ciężkimi ćwiczeniami zapracowałam sobie na sylwetkę o jakiej kiedyś mogłabym pomarzyć. A wystarczyło ruszyć dupę z kanapy :)

:kwiatek
Czytaj ze zrozumieniem, bo nie napisałam że ćwiczenia można sobie odpuścić. A ograniczanie czy eliminowanie produktów to dieta, a jeśli kogoś samo słowo zniechęca to już trudno mi z tym dyskutować...
Co do podziału 70%/30% to nie jest on moim wymysłem tylko opinią specjalistów, więc jeśli uważasz że to bzdura to widocznie znasz się na tym lepiej niż oni. 100% sukcesu to połączenie tych dwóch elementów.
Skoro Tobie pomogły same ćwiczenia to super. Nie każdy w ten sposób osiągnie sukces, bo właśnie zapomniał o ważnym elemencie jakim jest dbanie o odpowiednie posiłki. Równowaga musi być zachowana.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

I jak tam dziewczynki? Ja miałam tygodniową przerwe w niejedzeniu kolacji... :oops:
Ale od dziś znowu nie będę jadła :D
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
allison
Fajna Kobietka

Jamelia to o której jesz ostatni posiłek? Nie chodzisz spać głodna?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

JA akurat jem o 18 :D bo to mój obiad ;) a siedzę czasem nie raz do 12
Awatar użytkownika
jałowa
Fajna Kobietka

Post autor: jałowa »

conscious pisze:motywacja i wytrwałość, chyba dwa najcięższe do przezwyciężenia pojęcia! jak dla mnie oczywiście. myślicie, że można znaleźć motywację u dietetyka?
u dietetyka po części tak, ale ja bym pomyślała o jakimś mentorze, który wie jak zmotywować bo jego głównym celem działania to motywacja innych do walki z wagą.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Allison, różnie, czasem po 16 ostatni raz, jak mnie bardzo przyciśnie to jabłko, marchewkę zjem albo się woda opijam ;)
ale zazwyczaj po 17 ;)
Awatar użytkownika
Fas_Olka24
Fajna Kobietka

Post autor: Fas_Olka24 »

A wiecie, że z tym niejedzeniem nie powinno się tak robić ? Ostatni posiłek powinno się jeść około 4 h przed snem. Nie możesz zjeść kolacji o 18 chodząc spać załóżmy w okolicach północy... bo siłą rzeczy, do spania pójdziesz głodna a to niedobrze.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Ja chodze spać 21-22, czasem około 23 więc dla mnie ok, a powiem Wam ,że rano jest super, nie czuje się głodu w ogóle.
wiem że mój żołądek sobie porządnie wypoczął przez noc. no i ja sie tak leciutko czuje.
Zupełnie inaczej niż po zjedzeniu kolacji.
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Poniewaz nocny ze mnie duszek , wiec jadam nawet o 22 , bo inaczej bym padla z glodu. :ok:
Awatar użytkownika
jałowa
Fajna Kobietka

Post autor: jałowa »

a co myślicie o odchudzaniu ze znanymi osobami, podobno ostatnio nastała na to moda, uważacie że warto, ze lepiej znają się na rzeczy?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Jest to na pewno jakaś większa mobilizacja :)
ODPOWIEDZ