Gdzie zaopatrujecie się w “lekarstwa zielarskie”?

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Nenotek
Jestem tu nowa :)

Gdzie zaopatrujecie się w “lekarstwa zielarskie”?

Post autor: Nenotek »

Gdzie zaopatrujecie się w “lekarstwa zielarskie”? Poszukuję czegoś online, bo chcę powoli zacząć przygodę z naturalnymi metodami. Podrzućcie coś godnego zaufania i sprawdzonego.
dobek
Miła Kobietka

Re: Gdzie zaopatrujecie się w “lekarstwa zielarskie”?

Post autor: dobek »

Hej Nenotek!

Jeśli chodzi o "lekarstwa zielarskie" i naturalne metody, to mogę Ci polecić Konopną Farmację — mają sklep stacjonarny w Poznaniu, ale bez problemu możesz zamawiać online. To moje zaufane miejsce, gdzie zawsze znajduję najwyższej jakości produkty, od olejków CBD po zioła i herbatki konopne.

Moja przygoda z naturalnymi metodami zaczęła się od problemów ze snem — wieczorami przewracałam się z boku na bok, a stres tylko potęgował bezsenność. Ktoś polecił mi passiflorę (męczennicę) — działa cudownie uspokajająco, łagodzi napięcie i pomaga zasnąć bez efektu porannego "zamulenia". Stosuję ją w postaci herbaty, czasem łączę z lawendą — ten duet to prawdziwa magia, jeśli chodzi o wyciszenie przed snem.

Do tego doszły olejki CBD, najlepiej w wersji dekarboksylowanej — to ważne, bo taki proces sprawia, że kannabinoidy są bardziej aktywne i skuteczniejsze. Zaczynałam od niskiego stężenia (5%), a teraz, kiedy potrzebuję mocniejszego efektu, sięgam po 10%. Olejek nie tylko pomaga mi szybciej zasnąć, ale też koi nerwy po ciężkim dniu.

Jeśli masz ochotę, spróbuj też herbatki konopnej — delikatnie relaksuje i wspomaga organizm w walce ze stresem. A na wieczorny rytuał — kilka kropel CBD pod język, kubek lawendowo-passiflorowej herbaty i odrobina olejku eterycznego lawendowego na poduszkę. Sen przychodzi sam, a ja wstaję wypoczęta.

Zajrzyj na ich stronę, mają naprawdę szeroki wybór i, co ważne, fachowo doradzają, więc jak masz jakieś pytania — śmiało pytaj! Jak zdecydujesz się coś zamówić, daj znać, co wybrałaś — chętnie wymienię się doświadczeniami.
AnnaDoula
Jestem tu nowa :)

Re: Gdzie zaopatrujecie się w “lekarstwa zielarskie”?

Post autor: AnnaDoula »

o to ja sie podepne, bo poki co kupuje stacjonarnie bo mam sprawdzony sklep. ale wolalabym zamawiac przez neta, bo zawsze wiekszy wybor i zakupy mozna zrobic jak juz dzieci spia :D
ODPOWIEDZ