szukam informacji o stosowaniu CBD

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Ronumyo
Miła Kobietka

szukam informacji o stosowaniu CBD

Post autor: Ronumyo »

Cześć, szukam informacji o stosowaniu CBD i THC w terapii nowotworowej. Słyszałem, że może pomóc w łagodzeniu bólu, poprawie apetytu i ogólnego samopoczucia. Może ktoś stosował i może podzielić się swoją opinią? A może znacie specjalistę, który pomaga dobrać odpowiednie produkty i dawki?
Hivaa
Fajna Kobietka

Re: szukam informacji o stosowaniu CBD

Post autor: Hivaa »

Wiele osób szuka skutecznych metod wspomagających leczenie nowotworów, a terapia konopna staje się coraz bardziej popularna. Skontaktuj się z grupą wsparcia, która pomaga w doborze odpowiednich produktów i dawkowania. Można do nich napisać pod adresem m420m @ protonmail . com, gdzie doświadczeni specjaliści doradzają, jakie rozwiązania sprawdzą się najlepiej w konkretnych przypadkach, utworzą Ci odpowiedni zestaw i będziesz miał wsparcie podczas trwania całej kuracji.
leno1983
Jestem tu nowa :)

Re: szukam informacji o stosowaniu CBD

Post autor: leno1983 »

Kiedy usłyszeliśmy diagnozę u mojego taty, świat nam się zawalił. Przeszliśmy przez wszystko – chemia, naświetlania, kolejne badania… Ale największym problemem nie była sama choroba, tylko to, jak tata się czuł. Zero apetytu, ciągły ból, bezsenność. Każdy dzień był walką, a my patrzyliśmy, jak powoli gaśnie.

Wtedy ktoś podsunął mi temat CBD. Szczerze? Byłem sceptyczny. Przecież jak coś tak naturalnego miałoby pomóc w tak poważnej chorobie? Ale nie mieliśmy nic do stracenia. Zacząłem czytać, pytać i trafiłem na dr. Waldemara Gozdowskiego – anestezjologa, który od lat pomaga pacjentom w terapii bólu. Powiedział jasno: klucz to jakość i odpowiednie dawkowanie, a nie ślepa pogoń za wysokim stężeniem.

Kupiłem olej CBD w Konopnej Farmacji w Poznaniu (mają też sklep online: konopiafarmacja.pl). Po kilku dniach zauważyliśmy pierwsze zmiany. Po dwóch tygodniach tata zaczął przesypiać noce. Po miesiącu wrócił mu apetyt – pierwszy raz od dawna poprosił o dokładkę obiadu. Ale najważniejsze? Ból był mniejszy. Nie musiał już brać tylu leków, nie był otępiały, znów mógł z nami normalnie rozmawiać.

Oprócz CBD wprowadziliśmy też białko konopne – organizm chorego na raka potrzebuje więcej białka, a to z konopi jest łatwo przyswajalne i nie obciąża wątroby. Tata jadł proste, naturalne posiłki zamiast "żywności medycznej" pełnej cukru i chemii. Do tego doszły zioła jak mniszek lekarski, chaga, koci pazur – wszystko, co mogło wspomóc organizm w walce.

Lekarze nie dawali mu wielu miesięcy, a on żył jeszcze trzy lata. I to nie były trzy lata wegetacji, ale normalnego życia. Wierzę, że CBD pomogło mu spowolnić chorobę, ale przede wszystkim dało nam więcej czasu razem. Gdybym mógł cofnąć czas, zacząłbym tę terapię znacznie wcześniej.

Jeśli ktoś zastanawia się nad olejem CBD, mogę tylko powiedzieć jedno – to może zmienić życie. Ale pod warunkiem, że wybierzecie sprawdzony produkt. W Konopnej Farmacji nie tylko dostaliśmy świetny olejek, ale też konkretne wsparcie i porady. Jeśli macie pytania, chętnie podzielę się doświadczeniem.
ODPOWIEDZ