Gdzie warto zjeść na mieście?
-
gohusia
Gdzie warto zjeść na mieście?
Myślę że to fajny temat i często może okazać się pomocny.
piszcie jakie miasto i jaka restauracja jest godna odwiedzenia.
ja polecam od razu cały fajny portal, wszystko o tym gdzie zjeść w stolicy http://kulinarnik.pl/
piszcie jakie miasto i jaka restauracja jest godna odwiedzenia.
ja polecam od razu cały fajny portal, wszystko o tym gdzie zjeść w stolicy http://kulinarnik.pl/
-
Alabama
Re: Gdzie warto zjeść na mieście?
Polecam w Krakowie, restaurację Grizzo na Dobrego Pasterza. W miarę tanie jedzenie, a bardzo dobre- pizza, makarony, sałtki.. I świetna obsługa! Mój ulubiony kelner- najmilszy jakiego kiedykolwiek spotkałam, profesjonalista.
-
Olka
w Warszawie w blue city jest taka restauracja Hudson New York Chicken, kto nie próbował to polecam, nigdzie nie jadłam tak dobrego kurczaka w wielu niepowtarzalnych smakach 
-
Bibok
W jakiś leniwy deszczowy dzień można też zostać w domu i zamówić coś przez ...
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
lavender
W Krakowie mogą polecić kilka knajp:
- Il Calzone - Starowiślna
- Glonojad - wegetariańska (przy pl. Matejki)
- Trufla - przy Tomasza
- Momo - przy Dietla
- Il Calzone - Starowiślna
- Glonojad - wegetariańska (przy pl. Matejki)
- Trufla - przy Tomasza
- Momo - przy Dietla
-
malutka11
bamboobox w warszawie, naprawdę dobry chińczyk.
mela verde- typowa włoska pizza
mimo złych opini podobało mi się jeszcze w restauracji Da aldo przy placu inwalidów
mela verde- typowa włoska pizza
mimo złych opini podobało mi się jeszcze w restauracji Da aldo przy placu inwalidów
-
dione
Ja lubię różne kuchnie, także nie mam swojej ulubionej restauracji, odwiedzam po prostu te, na których dania mam właśnie ochotę. Pomocna przy tym jest strona pogodzinach.pl gdzie można znaleźć i samemu wystawiać recenzję danych restauracji. Przynajmniej potem wiem, czego się spodziewać.
-
Awsomegirl
ja w Krakowie mogę polecić restauracje Le Scandale na Kazimierzu na placu Nowym , maja tam bardzo dobre jedzenie, panuje tam miła atmosfera, ceny też są rozsądne, jest to jedna z tych knajp, gdzie można spokojnie wybrać się na randkę i na biznesowy lunch
-
Anitkaa
We Wrocławiu polecam gruzińską restaurację Chaczapuri, w Krakowie zdaje się że też jest. Przyjemny wystrój, pyszne jedzenie i w miarę tanie, za ok 25 zł strasznie się obżarłam. No i zawsze to jakieś urozmaicenie, rzadko ma się okazję jeść coś gruzińskiego 
-
tusia25
a gdzie zjeść dobra pizze na warszawskiej białołęce?? wie ktoś może:) tylko żeby to była jakaś przytulna knajpka, a nie jakaś sieciówka....
-
Melisa
A ja niedawno jadłam pysznego grilowanego łososia z makaronem ze szpinakiem w Sfinksie w Krokusie w Krakowie mmmm pychota ale drogi bo 40 kilka zł
-
tusia25
ooo taki łosoś- pyszka:) w każdym S. jest?? dawno już nie odwiedzałam tego miejsca...Jakoś nie po drodze...
-
Melisa
Nie wiem, ale wydaje mi się, że w każdym mają taką samą kartę dań 
-
apollo
U nas w Katowicach najbardziej lubimy chodzić do Party Pizza - na Kamiennej. Kilka smaków pizzy mają naprawdę rewelacyjnych. Szczególnie polecam pizzę serowe party i mafia party - są jedyne w swoim rodzaju. Poza tym te sosy... Piękna sprawa.
-
tusia25
Ok:) dzięki za odp:)Melisa pisze:Nie wiem, ale wydaje mi się, że w każdym mają taką samą kartę dań
Ciekawe, muszę się przejść do jakiegoś, tylko muszę obczaić tam gdzie maja koncesje na alkohol, bo pewnie jak już się wybiorę to na dłużej:)
-
Spragga
ja mam to szczęście, że mieszkam w Krakowie, a tutaj jest mnóstwo miejsc, gdzie można dobrze zjeść. Ale jeśli miałabym podać to jedno ulubione to byłaby to restauracja Da Pietro. A dlaczego? po pierwsze dobre jedzenie, po drugie super klimat, a po trzecie przystępne ceny. Jak będziecie kiedyś w Krakowie to polecam odwiedzenie tej restauracji.
Cześć wszystkim!
W Łodzi szczególnie polecam wybrać się na naleśniki do Manekina, przy ul. 6-go Sierpnia. Warto spróbować też żydowskiej kuchni w Anatewce tuż obok.
W Łodzi szczególnie polecam wybrać się na naleśniki do Manekina, przy ul. 6-go Sierpnia. Warto spróbować też żydowskiej kuchni w Anatewce tuż obok.
-
Tusia
Fanom kuchni meksykańskiej którzy mieszkają w Warszawie polecam restaurację Taco Box. Polecam bo fajne promocje, dobre ceny, dużo dobrego jedzenia na talerzu. Ja wpadam w ciągu dnia i te walory przemawiają do mnie najbardziej dlatego nimi się dzielę. Pozdrawiam.
-
Amaretto
Ja rzadko chodzę do restauracji, jeśli już to na sushi ponieważ sama raczej go sobie nie przygotuję w domu
Raz próbowałam i totalnie nic z tego nie wyszło ;D
Z restauracji warszawskich mogę polecić szczególnie bar sushi Besuto na Nowym Świecie gdzie serwują chyba najsmaczniejsze sushi jakie jadłam w stolicy. Palce lizać
Poza tym wystrój jest bardzo ciekawy i zapewnia kameralną atmosferę tak więc lubię chodzić tam na randki z mężem.
Z restauracji warszawskich mogę polecić szczególnie bar sushi Besuto na Nowym Świecie gdzie serwują chyba najsmaczniejsze sushi jakie jadłam w stolicy. Palce lizać
Poza tym wystrój jest bardzo ciekawy i zapewnia kameralną atmosferę tak więc lubię chodzić tam na randki z mężem.
ja polecam Orient Corner
maja swieze i dosc tanie sushi
z dowozem czasami w kratke - nieraz dlugo czekalam, ale i tak na plus 
"Chinczyk" na ulicy kadeckiej w Krakowie
Fotobudka czyli świetna zabawa na każdej imprezie.
ja czesto stoluje sie w orient corner (warszawa)
maja dosc tanie, ale przede wszystkim swieze sushi
z dowozem roznie bywa, nieraz trzeba sie naczekac, ale ogolnie godny polecenia;)
ja na dowoz z orient corner nie moge narzekac:) do tej pory na czas, dlatego dziwie sie, ze u Ciebie jest wrecz odwrotnie... moze to kwestia tego, ze daleko mieszkasz i ciezko sie dostac do Ciebie.. nie mam pojecia. a probowalas to wyjasnic?c.olka pisze:ja czesto stoluje sie w orient corner (warszawa)maja dosc tanie, ale przede wszystkim swieze sushi
z dowozem roznie bywa, nieraz trzeba sie naczekac, ale ogolnie godny polecenia;)
Hmm chyba czasem warto samemu coś spróbować przygotować
. Jeśli chodzi o Warszawę to do głowy przychodzi mi Doppio Senso z smaczną pizzą.
Jak ktoś z Krakowa to polecam SPAMs świeżo, tanio i klimatycznie
Ostatnio zmieniony ndz cze 01, 2014 10:55 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM