gdzie na weekend? -południowa Polska

Gdzie pojechać na urlop? Co ciekawego zobaczyć? Gdzie miło wypocząć? Takie tematu znajdziemy w tym dziale.
ODPOWIEDZ
reakti
Jestem tu nowa :)

gdzie na weekend? -południowa Polska

Post autor: reakti »

gdzie warto pojechać coś pozwiedzać w polsce południowej na weekend?? macie jakieś pomysły?
redgreen
Miła Kobietka

Re: gdzie na weekend

Post autor: redgreen »

odwiedź tarnów i hotel u Jana, przy rynku, jeśłina kilka dni planujesz zostać. mie to miejsce i miasto totalnie oczarowało, ma swój klimat :)
magda906

Post autor: magda906 »

Jeżeli lubisz aktywnie spędzać to warto wybrać się na piesze wędrówki po górach, nizinach czy wyżynach. Wiele takich inspiracji znajdziecie na: SPAM Ja często tam zerkam, ponieważ wiele osób tam dodaje swoje autorskie szlaki, zdjęcia, opisy z których można skorzystać i też podążyć z ich trasą.
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2015 12:37 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
kobietka77
Fajna Kobietka

Post autor: kobietka77 »

Takie wykeendowe wypady ze znajomymi czy we dwoje, czy nawet samemu, są świetne, człowiek się oderwie od roboty, coś zobaczy. No teraz było sporo promocji na wyjazdy weekendowe, ale takie co chwile się zdarzają. Najtaniej koleją, najwięcej promocji, dla rodzin, dla grupek, ale też można wcześniej rezerwować, to jest taniej.
eDom
Miła Kobietka

Post autor: eDom »

Bieszczady to świetny kierunek na weekendowy wypad!
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Re: gdzie na weekend? -południowa Polska

Post autor: Mała_Kaśka »

ja lubie bardzo Zakopane, znów bym pojechała, a w tym hotelu w którym byłam niedawno ( w ferie) w nosalowym dworze cały czas jakieś ciekawe oferty. Zresztą już się doczekać nie mogę dłuższego wypoczynku, jakiś wakacji... ale z drugiej strony ten czas leci jak szalony i juz końcówka marca...
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Post autor: kokoszanel »

W moich rejonach na wschodzie polecam Augustów. Tak też w maju wybieram się wlaśnie tam na kilka dni. :)
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"

~ Coco Chanel
Awatar użytkownika
Adriana

Post autor: Adriana »

Jak południe to góry oczywiście :) Zależy co preferujesz? Typowo Zakopane czy raczej ciche miejsce. Ja mogę polecić Muszynę, bo faktycznie nie jest zatłoczona, a jest dużo rzeczy, którymi można się zająć (rowerki, spacery, baseny, aquapark, SPA) No a jeżeli chcesz tak bardziej zwiedzać, niż odpoczywać to w Muszynie są też ruiny zamku i szlaki górskie.
Ostatnio zmieniony pn mar 27, 2017 2:52 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Podziękujemy za reklamę Hotelu - 24 posty o tym samym. BAN
orszulka
Miła Kobietka

Post autor: orszulka »

A Wrocław? bylam tam niedawno- piekne miasto :) a pod koniec wrzesnia jadę do Krakowa ;)
michalina90
Fajna Kobietka

Post autor: michalina90 »

Koniecznie do Przemyśla i na pogórze
grywalizacja na http://sanitera.pl
KasiaW
Miła Kobietka

Post autor: KasiaW »

Karpacz odradzam wiecznie korek, brak miejsc do parkowania albo płatne jak za zboże i wszędzie mnóstwo ludzi. Hitem są dziewczyny wchodzące na Śnieżkę w baletkach czy japonkach. Ale parenaście km obok jest Szklarska Poręba tutaj jest spokojniej a też masz gdzie po górach pochodzić.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

My do szklarskiej jedziemy na pocztku pazdziernika az sie doczekac nie moge :)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Bounty

Post autor: Bounty »

Ja polecam Bieszczady ! pięknie tam jest, a góry nie są szczególnie wysokie, dlatego na spokojnie można sobie pospacerować. Klimat, który tam jest jest nie do opisania. Szczególnie na jesień. Co prawda jest tam dla niektórych daleko, bo dojazd np autobusem zajmuje sporo czasu, ale dla kogoś kto mieszka blisko dojazd autem nie jest problemem to jak najbardziej kierunek warty polecenia.
“Never let the fear of striking out keep you from playing the game”

Zobacz czym się zajmuję >> http://hrownia.pl/
Awatar użytkownika
Lidka1234

Post autor: Lidka1234 »

Bieszczady, idealne miejsce. Świeże powietrze, piękny widoki! Nic jak tylko tam zostać :)
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Chyba jednak Tatry wolę. :)
Werona

Post autor: Werona »

No jak na południu Polski to tylko w jakieś fajne góry. Nad morskie oko polecam się przejść ;)
Olamap

Post autor: Olamap »

Jeżeli chodzi o południe Polski to byłam w czerwcu z mężem w parku ogrodzieniec i było świetnie, także może tam warto się wybrać? :) dużo rodzin z dziećmi tam przyjeżdza, jeden z większych parków rozrywki w Polsce. Na stronie SPM można znaleźć adres dokładny, zdjęcia itd, także jak ktoś szuka miejsca na ciekawy wyjazd to jak najbardziej mogę polecić.

ZA LINK PODZIEKUJEMY
Romka22
Miła Kobietka

Post autor: Romka22 »

A z takiego parku już nie daleko aby odwiedzić jakieś góry, więc warto rozplanować sobie tak aby pojechać w te dwa miejsca.
Rutkowska

Post autor: Rutkowska »

W końcu mogę się wypowiedzieć. Ja serdecznie polecam: Kudowe Zdrój, Polanicę Zdrój, Zieleniec - wszędzie tam gdzie można pochodzić po górach albo pojeździć na desuni. Z tego względu polecam: Szarotkę, Ville Alina, Hankę!!
Zawsze wybieram noclegi w Polanicy Zdrój
Aneta.Fi
Miła Kobietka

Post autor: Aneta.Fi »

Polecam Trójwieś w Beskidzie Śląskim: Istebna - Koniaków - Jaworzynka, blisko granicy z Czechami i Słowacją. Trasy rowerowe, kilka szlaków, mało ludzi, świetne widoki i beskidzki klimat. Poza tym jest kilka atrakcji: aquapark Olza, park linowy Base Camp, muzeum Kukuczki, muzeum koronek, Chata Kawuloka itd. Ale najważniejsze, że są to autentyczne górskie miejscowości, a nie molochy nastawione na przerób masy turystów.
Ona1988
Miła Kobietka

Post autor: Ona1988 »

bierz rower i jedź na śląsk.
mój znajomy jeździ na rowerze po śląsku i opisuje trasy na stronie SPAM
śląsk to nie tylko kopalnie i fabryki przekonajcie się sami
Ostatnio zmieniony czw paź 11, 2018 7:19 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
http://www.kuzniawsiodelku.pl podróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
warnna

Post autor: warnna »

Południe znam jak własną kieszeń, więc teraz bardziej mnie interesuje Północ. Zdecydowanie ;) Zresztą jest czarowna.
Sieraków Domki - wezaj.pl
trefnoknus
Miła Kobietka

Post autor: trefnoknus »

na południu - Pieniny! Cudowne i zdecydowanie mniej ludzi niż w Tatrach. Ciut bliżej centrum -pustynia Błędowska i wiele, wiele zamków (też ruin). 2 dni temu byliśmy całą rodzinką w Ogrodzieńcu. Zameczek niczego sobie, robi wrażenie. Tylko ta komercha na drodze do zamku ciut przerażająca. Czułem się jak w środku sezonu w jednym z największych kurortów nad Bałtykiem....
Awatar użytkownika
katrinka
Fajna Kobietka

Post autor: katrinka »

Ewentualnie Brenna:

Miejscowość spokojna
Piekne widoki
W dodatku jeśli dobrze poszukacie to możecie zabukować sobie noclegi o wiele taniej niż w pobliskich bardziej turystycznych miejscowościach. Zerknijcie sobie chociażby na stronę LINK . Można tam zarezerwoać sobie mieszkania w praktycznie wszystkich miejscowościach w naszych górach. Plus jest ten,że zdjęcia pokrywają się z rzeczywistością.
Hakur

Post autor: Hakur »

Może do Zamka w Książu? Niedługo powinien być tam festiwal tulipanów. Niezwykle malownicze zjawisko :)
ODPOWIEDZ