Gdzie macie ubezpieczenie OC auta?

Piszemy tutaj o pracy, bądź też jej braku. Finanse, kobiecy biznes.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
strumyk
Miła Kobietka

Gdzie macie ubezpieczenie OC auta?

Post autor: strumyk »

Gdzie macie wykpione ubezpieczenie OC auta? Jakiego ubezpieczyciela polecacie, jeśli chodzi o wysokość składki? Bo zastanawiam się nad zmianą. Możecie coś polecić?
asertin
Jestem tu nowa :)

Re: Gdzie macie ubezpieczenie OC auta?

Post autor: asertin »

A może spróbuj poszukać w jakiejś porównywarce, albo udaj się do agenta. Można też skorzystać z zniżek współwłaściciela jeśli masz kogoś w rodzinie z wysokimi zniżkami. Opcji jest sporo.
Awatar użytkownika
strumyk
Miła Kobietka

No sprawdzałam w Rankomacie i niby w LINK4 mam najtaniej. Ale z tego co mówisz, to warto jeszcze zobaczyć u agenta stacjonarnie. A te korzystanie ze zniżek współwłaściciela to na czym polega?
asertin

No, że jak Twój tata ma np. 65% zniżki za bezszkodową jazdę to możesz mieć go wpisanego w dowód rejestracyjny pojazdu i przy opłacaniu OC obniżyć składkę jego zniżkami a nie swoimi. Ale musisz dokładnie sprawdzić jak to załatwić, bo z tego co wiem to w Wydziale komunikacji i Urzędzie Skarbowym się dopełnia formalności.
sekona

Post autor: sekona »

ja mam znajomego co pracuje w ubezpieczalni
Nasiona marihuany
Awatar użytkownika
strumyk
Miła Kobietka

A widzisz to 60 % taniej to jest duża zniżka. Bo zapłacić 1000 zł składki a 400 zł to sporo taniej. Ale jak rozumiem, że jak ustanowię współwłaściciela to w tym Rankomacie muszę o tym poinformować tak?
#Sekona masz znajomego, a możesz podać namiary. Z chęcią skorzystam.
asertin

W rankomacie chyba wybierasz wysokość zniżek jak ustawiasz te wszystkie parametry do porównania.
myszunia

Post autor: myszunia »

Tak, tam jest taka możliwość. Ale pamiętaj, że jak korzystasz z zniżek współwłaściciela to jak będziesz mieć "buum" to współwłaściciel traci też swoje zniżki. I wtedy każdy z Was macie podwyżkę składki. Teoretycznie wtedy można przez Rankomat właśnie poszukać lepszej oferty przy wykupie ubezpieczenia na kolejny rok. Ale nie wiem czy to będzie oszczędność.
AnnaMi
Miła Kobietka

Post autor: AnnaMi »

My jeździmy do firmy, która oferuje oferty różnych ubezpieczycieli - bo niestety u nas nie szanuje się klienta i np. dwa lata temu mieliśmy w firmie na P moje autko za 310, w tym roku rzucili hasło 550 i zmieniliśmy ubezpieczyciela. Sytuacja jest płynna, a w tej firmie do której jeździmy, pomagają wypełnić wnioski o odejście od danego ubezpieczyciela tak, żeby później przypadkiem podwójnie nie zapłacić - w tej chwili zamiast 550 zapłaciliśmy 480 - jest różnica...
Awatar użytkownika
strumyk
Miła Kobietka

AnnaMi pisze:My jeździmy do firmy, która oferuje oferty różnych ubezpieczycieli - bo niestety u nas nie szanuje się klienta i np. dwa lata temu mieliśmy w firmie na P moje autko za 310, w tym roku rzucili hasło 550 i zmieniliśmy ubezpieczyciela. Sytuacja jest płynna, a w tej firmie do której jeździmy, pomagają wypełnić wnioski o odejście od danego ubezpieczyciela tak, żeby później przypadkiem podwójnie nie zapłacić - w tej chwili zamiast 550 zapłaciliśmy 480 - jest różnica...

Ja myślę, że to nie chodzi o szacunek do klienta. W zeszłym roku niestety były spore podwyżki i pewnie dlatego kwoty składek tak mocno poszły w górę. Ale faktycznie jak się poszuka czy to w Rankomacie, czy u agenta co ma kilka ubezpieczycieli to można dużo taniej zapłacić. Tak mi się właśnie wydaje, dlatego pytam jak najlepiej wybrać dobrą ofertę.
llennaip7

Post autor: llennaip7 »

Czy mieliście może już jakiekolwiek problemy z wyborem polisy mieszkania? Nie ukrywam, iż w ostatnim czasie sprawia mi to de facto dużo problemów. Nie da się ukryć, iż w Necie jest nader rozległy wybór i trudno jest się zdecydować na coś przetestowanego... Jeżeli macie w tym obrębie doświadczenie, byłbym szalenie wdzięczny za poradzenie, czy SPAM jest dobrym wyborem
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2018 10:19 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Weszła do domu i odłożyła wódkę do szafki. Wystarczy na jeden dzień. Czas wziąć się za tequilę.
Kahoko

Post autor: Kahoko »

llennaip7 pisze:Czy mieliście może już jakiekolwiek problemy z wyborem polisy mieszkania? Nie ukrywam, iż w ostatnim czasie sprawia mi to de facto dużo problemów. Nie da się ukryć, iż w Necie jest nader rozległy wybór i trudno jest się zdecydować na coś przetestowanego... Jeżeli macie w tym obrębie doświadczenie, byłbym szalenie wdzięczny za poradzenie, czy SPAM jest dobrym wyborem
Uważam, że takiego ubezpieczenia nie szuka się na własną rękę w internecie, jeśli się nie jest zaznajomionym z branżą ubezpieczeniową. Polecam podejść do agenta, który po uzyskaniu konkretnych informacji porówna Ci kilka Towarzystw i podpowie co wybrać. Dlatego, że dla jednych korzystne pod względem ceny i zakresu będzie Towarzystwo X, a dla innych Towarzystwo Y... Tu naprawdę nie ma reguły. Wiem co mówię, pracuję w tej branży kilka lat..
"Nieważne, jak wolno robisz postępy. I tak jesteś o krok dalej niż Ci, którzy siedzą na dupie i narzekają"
pzugdynia

Post autor: pzugdynia »

Ja ubezpieczenie auta wykupiłem w pzu oddziale Gdynia. Szukałem najkorzystniejszej oferty, a pzu oferowało najlepszą. W przyszły roku kupię też AC.
ubezpieczenie auta gdynia
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Co roku gdzie indziej...teraz nawet nie pamięta w jakim towarzystwie.
klaea21

Post autor: klaea21 »

Ja co roku korzystam z porównywarki cenowej i wybieram te najkorzystniejsze.
https://ctu.pl/ubezpieczenie-na-zycie/ranking/
Awatar użytkownika
schamberger

Post autor: schamberger »

Ubezpieczenie OC znane też potocznie jako ubezpieczenie samochodu to obowiązkowa polisa, którą muszą wykupić posiadacze pojazdów mechanicznych. Polisa OC dla kierowców należy do działu II ubezpieczeń (ubezpieczenia majątkowe i pozostałe polisy osobowe), ponieważ chroni odpowiedzialność cywilną kierującego.
https://tuz.pl/ubezpieczenie-samochodu/
Awatar użytkownika
smarks

Post autor: smarks »

Przed podróżą powinieneś sprawdzić, gdzie obowiązuje polskie OC. Polisa jest ważna na obszarze całej Unii Europejskiej. Obowiązuje także w kilku państwach, które nie należą do jej struktur.
ubezpieczenie samochodu na wyjazd za granicę
klaudiakkk22
Fajna Kobietka

Re: Gdzie macie ubezpieczenie auta?

Post autor: klaudiakkk22 »

mi ubezpieczneie dobieralo Phinance i jestem mega zadowolona
wiki0001

Post autor: wiki0001 »

Moje ubezpieczenie do samochodu, pomogli mi wybrać doradcy w Phinance. To super rozwiązanie, jeśli nie mamy czasu sami szukać odpowiedniej i interesującej nas opcji. Doradcy zrobią to za nas — profesjonalnie i rzetelnie.
Lomalia

Post autor: Lomalia »

Moje ubezpieczenie pomogli mi wybrać doradcy z Phinance. Jestem im bardzo wdzięczna za pomoc, sama kompletnie się na tym nie znam, a do nich mam zaufanie.
Awatar użytkownika
adato
Miła Kobietka

Post autor: adato »

W HDI
:angrywife atujest.blogspot.com
wenek
Miła Kobietka

Post autor: wenek »

Co do ubezpieczenia samochodu, to ja wybrałem w firmie https://safeto.pl/ i jestem zadowolony. Ich oferta była też jedną z lepszych na jakie trafiłem
ODPOWIEDZ