Gdzie macie ubezpieczenie OC auta?
Gdzie macie ubezpieczenie OC auta?
Gdzie macie wykpione ubezpieczenie OC auta? Jakiego ubezpieczyciela polecacie, jeśli chodzi o wysokość składki? Bo zastanawiam się nad zmianą. Możecie coś polecić?
Re: Gdzie macie ubezpieczenie OC auta?
A może spróbuj poszukać w jakiejś porównywarce, albo udaj się do agenta. Można też skorzystać z zniżek współwłaściciela jeśli masz kogoś w rodzinie z wysokimi zniżkami. Opcji jest sporo.
No sprawdzałam w Rankomacie i niby w LINK4 mam najtaniej. Ale z tego co mówisz, to warto jeszcze zobaczyć u agenta stacjonarnie. A te korzystanie ze zniżek współwłaściciela to na czym polega?
No, że jak Twój tata ma np. 65% zniżki za bezszkodową jazdę to możesz mieć go wpisanego w dowód rejestracyjny pojazdu i przy opłacaniu OC obniżyć składkę jego zniżkami a nie swoimi. Ale musisz dokładnie sprawdzić jak to załatwić, bo z tego co wiem to w Wydziale komunikacji i Urzędzie Skarbowym się dopełnia formalności.
ja mam znajomego co pracuje w ubezpieczalni
Nasiona marihuany
A widzisz to 60 % taniej to jest duża zniżka. Bo zapłacić 1000 zł składki a 400 zł to sporo taniej. Ale jak rozumiem, że jak ustanowię współwłaściciela to w tym Rankomacie muszę o tym poinformować tak?
#Sekona masz znajomego, a możesz podać namiary. Z chęcią skorzystam.
#Sekona masz znajomego, a możesz podać namiary. Z chęcią skorzystam.
W rankomacie chyba wybierasz wysokość zniżek jak ustawiasz te wszystkie parametry do porównania.
Tak, tam jest taka możliwość. Ale pamiętaj, że jak korzystasz z zniżek współwłaściciela to jak będziesz mieć "buum" to współwłaściciel traci też swoje zniżki. I wtedy każdy z Was macie podwyżkę składki. Teoretycznie wtedy można przez Rankomat właśnie poszukać lepszej oferty przy wykupie ubezpieczenia na kolejny rok. Ale nie wiem czy to będzie oszczędność.
My jeździmy do firmy, która oferuje oferty różnych ubezpieczycieli - bo niestety u nas nie szanuje się klienta i np. dwa lata temu mieliśmy w firmie na P moje autko za 310, w tym roku rzucili hasło 550 i zmieniliśmy ubezpieczyciela. Sytuacja jest płynna, a w tej firmie do której jeździmy, pomagają wypełnić wnioski o odejście od danego ubezpieczyciela tak, żeby później przypadkiem podwójnie nie zapłacić - w tej chwili zamiast 550 zapłaciliśmy 480 - jest różnica...
AnnaMi pisze:My jeździmy do firmy, która oferuje oferty różnych ubezpieczycieli - bo niestety u nas nie szanuje się klienta i np. dwa lata temu mieliśmy w firmie na P moje autko za 310, w tym roku rzucili hasło 550 i zmieniliśmy ubezpieczyciela. Sytuacja jest płynna, a w tej firmie do której jeździmy, pomagają wypełnić wnioski o odejście od danego ubezpieczyciela tak, żeby później przypadkiem podwójnie nie zapłacić - w tej chwili zamiast 550 zapłaciliśmy 480 - jest różnica...
Ja myślę, że to nie chodzi o szacunek do klienta. W zeszłym roku niestety były spore podwyżki i pewnie dlatego kwoty składek tak mocno poszły w górę. Ale faktycznie jak się poszuka czy to w Rankomacie, czy u agenta co ma kilka ubezpieczycieli to można dużo taniej zapłacić. Tak mi się właśnie wydaje, dlatego pytam jak najlepiej wybrać dobrą ofertę.
Czy mieliście może już jakiekolwiek problemy z wyborem polisy mieszkania? Nie ukrywam, iż w ostatnim czasie sprawia mi to de facto dużo problemów. Nie da się ukryć, iż w Necie jest nader rozległy wybór i trudno jest się zdecydować na coś przetestowanego... Jeżeli macie w tym obrębie doświadczenie, byłbym szalenie wdzięczny za poradzenie, czy SPAM jest dobrym wyborem
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2018 10:19 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Weszła do domu i odłożyła wódkę do szafki. Wystarczy na jeden dzień. Czas wziąć się za tequilę.
Uważam, że takiego ubezpieczenia nie szuka się na własną rękę w internecie, jeśli się nie jest zaznajomionym z branżą ubezpieczeniową. Polecam podejść do agenta, który po uzyskaniu konkretnych informacji porówna Ci kilka Towarzystw i podpowie co wybrać. Dlatego, że dla jednych korzystne pod względem ceny i zakresu będzie Towarzystwo X, a dla innych Towarzystwo Y... Tu naprawdę nie ma reguły. Wiem co mówię, pracuję w tej branży kilka lat..llennaip7 pisze:Czy mieliście może już jakiekolwiek problemy z wyborem polisy mieszkania? Nie ukrywam, iż w ostatnim czasie sprawia mi to de facto dużo problemów. Nie da się ukryć, iż w Necie jest nader rozległy wybór i trudno jest się zdecydować na coś przetestowanego... Jeżeli macie w tym obrębie doświadczenie, byłbym szalenie wdzięczny za poradzenie, czy SPAM jest dobrym wyborem
"Nieważne, jak wolno robisz postępy. I tak jesteś o krok dalej niż Ci, którzy siedzą na dupie i narzekają"
Ja ubezpieczenie auta wykupiłem w pzu oddziale Gdynia. Szukałem najkorzystniejszej oferty, a pzu oferowało najlepszą. W przyszły roku kupię też AC.
ubezpieczenie auta gdynia
- redorange666
- Samiec
Co roku gdzie indziej...teraz nawet nie pamięta w jakim towarzystwie.
Ja co roku korzystam z porównywarki cenowej i wybieram te najkorzystniejsze.
https://ctu.pl/ubezpieczenie-na-zycie/ranking/
- schamberger
- Jestem tu nowa :)
Ubezpieczenie OC znane też potocznie jako ubezpieczenie samochodu to obowiązkowa polisa, którą muszą wykupić posiadacze pojazdów mechanicznych. Polisa OC dla kierowców należy do działu II ubezpieczeń (ubezpieczenia majątkowe i pozostałe polisy osobowe), ponieważ chroni odpowiedzialność cywilną kierującego.
https://tuz.pl/ubezpieczenie-samochodu/
Przed podróżą powinieneś sprawdzić, gdzie obowiązuje polskie OC. Polisa jest ważna na obszarze całej Unii Europejskiej. Obowiązuje także w kilku państwach, które nie należą do jej struktur.
ubezpieczenie samochodu na wyjazd za granicę
-
klaudiakkk22
- Fajna Kobietka
Re: Gdzie macie ubezpieczenie auta?
mi ubezpieczneie dobieralo Phinance i jestem mega zadowolona
Moje ubezpieczenie do samochodu, pomogli mi wybrać doradcy w Phinance. To super rozwiązanie, jeśli nie mamy czasu sami szukać odpowiedniej i interesującej nas opcji. Doradcy zrobią to za nas — profesjonalnie i rzetelnie.
Moje ubezpieczenie pomogli mi wybrać doradcy z Phinance. Jestem im bardzo wdzięczna za pomoc, sama kompletnie się na tym nie znam, a do nich mam zaufanie.
Co do ubezpieczenia samochodu, to ja wybrałem w firmie https://safeto.pl/ i jestem zadowolony. Ich oferta była też jedną z lepszych na jakie trafiłem