Gdzie lepiej zamowic towar?
-
alexwilk91
- Jestem tu nowa :)
Gdzie lepiej zamowic towar?
Witam kolegów i koleżanki na forum. Zastanawiam się nad zakupem nowego telewizora do domu. W sklepach internetowych ten sam model można kupić taniej niż na Allegro. Natomiast większość tych sklepów to małe firmy. Co wy o tym sądzicie?
Re: Gdzie lepiej zamowic towar?
ja bym nie zamawiała raczej tak dużego towaru jak telewizor wysyłkowo, nie dość, że strach że przyjdzie uszkodzony to po drugie jest to nie mały koszt, a małe sklepy są niepewne.
Może poszukaj jakiegoś sklepu internetowego w Twojej okolicy albo względnie blisko. I fajnie gdyby dało się odebrać osobiście. Jeśli chodzi o tak duże i drogie sprzęty to ja jednak nie ryzykowałabym kupna w ciemno 
Jak sklep jest długo na rynku i ma dobre opinie w internecie to bym się ni bała. Sama kupiłąm w internecie, ale w sklepie, który ma sówj własny transport ( nie bałam się, że uszkodzą po drodze).
Najlepiej jednak w sprawdzonych sklepach, np euro agd rtv masz online z odbiorem i gwarancją w stacjonarnym sklepie.
Czy ja wiem, czy przez internet to większe ryzyko.. Większość ludzi i tak nie sprawdza towaru na miejscu w sklepie, tym bardziej że to nie takie proste, więc i tak na jedno wychodzi.
Tableo.eu - tablice magnetyczne
Mały sklep to wcale nie znaczy gorszy, jak dla mnie. Owszem, sieciówki mają lepsze prawa gwarancyjne, ale to nie zawsze jest zasadą.
Wynajem busów - Laurico
W dzisiejszych czasach różnica jest naprawdę minimalne i powoli stacjonarne zakupy zdają się odchodzić do lamusa historii. Normalna rzecz.
Konwerter mediów - Navi-net.pl