Gdy marzenie się spełnia- ale nie Tobie....

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
taktoja
Jestem tu nowa :)

Gdy marzenie się spełnia- ale nie Tobie....

Post autor: taktoja »

Witajcie,

nawiązując do mojego tematu: "Dziwna reakcja chłopaka", właśnie się dowiedziałam, że mój brat (24 lata) oświadczył się swojej dziewczynie(parę lat starsza od niego). Są razem 2 lata. Ania jest super! Bardzo ją lubię i bardzo się z tego powodu cieszę. Rodzice się cieszą. Miałam nadzieję że tak będzie.
Jednak gdy to się już stało to oprócz wielkiego szczęścia poczułam takie dziwne uczucie... Z jednej strony się strasznie cieszyłam ale z drugiej tak bardzo poczułam się zazdrosna... Że kolejnej osobie(tym razem mojemu bratu) spełniło się moje marzenie....
Snajper
Samiec

Re: Gdy marzenie się spełnia- ale nie Tobie....

Post autor: Snajper »

To statystycznie niemal pewne, że również tobie spełni się to marzenie :) Po prostu musisz trochę poczekać.

Pamiętaj: matematyka nie kłamie ;-) :)
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Ha, mam to samo kochana, najgorzej zawiedziona czułam się gdy moja kuzynka kupiła sobie mieszkanie, co jest moim NAJWIĘKSZYM marzeniem. Oczywiście cieszę się z jej szczęścia ale to ukłucie jednak było... :D To raczej normalna reakcja :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Dokładnie ;) nie jedna osoba tak ma ;)
I jak najbardziej normalny odruch ;)
ważne tylko by ta zazdrość nie przysłoniła Ci radości ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
taktoja

Moj chlopak nie jest gotowy na zareczyny?czy co?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Badzo możliwe... Albo nie jest pewny czy to Ty ....
taktoja

No to czuje sie pocieszona...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Lepiej jest się chwilę wstrzymać..
niż potem macie cierpieć.. bo jest już za późno...
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Niestety marzenia nie spelniaja sie tak jakbysmy sobie tego zyczyli. To sa prawidla rzadzace naszym zyciem i nasza rzeczywistoscia.
Widocznie Twoj brat po prostu pomogl spelnieniu sie swoim marzeniom , oswiadczajac sie
swojej dziewczynie.
To naturalne , ze czasami w zetknieciu z taka informacja , ze cos gdzies komus sie udalo a nam
nie , choc bardzo bysmy tego czegos chcieli , budzi sie najzwyklejsze poczucie smutku i zalu .
Najczesciej probujemy to nazywac zazdroscia lub ukluciem , ale wydaje mi sie , ze jest
to zupelnie niewlasciwe i niepasujace zupelnie okreslenie.
Owszem , jest nam w tym momencie jakos nie po nosie ale w glebi duszy naprawde sie cieszymy
ze szczescia i powodzenia innych , a w szczegolnosci naszych bliskich jak Twoj brat.
Mysle , ze na kazdego przychodzi jego pora, a wiec i Ty doczekasz sie z pewnoscia
spelnienia swojego marzenia o zareczynach.
Obsesyjne myslenie o marzeniach i ich spelnianiach nie jest do konca dobre, bo moze przerodzic sie w pewnym momencie w zawisc .
A to juz nie byloby fair. :roll:
ODPOWIEDZ