Fotograf - jak wybrać?
-
photomk
Fotograf - jak wybrać?
Zastanawiam się czy zastanawiałyście się jakimi kryteriami powinny młode pary keirować sie gdy wybierają fotografa?
Być może zdjęcia są najważniejsze. A może też kultura osobista i zdolności interpersonalne też mają duże znaczenie? A może tylko cena?
Więc jak to jest?
Być może zdjęcia są najważniejsze. A może też kultura osobista i zdolności interpersonalne też mają duże znaczenie? A może tylko cena?
Więc jak to jest?
-
Luśka
Re: Fotograf - jak wybrać?
jestem jak najbardziej w temacie bo właśnie szukaliśmy fotografa:) czym się kierowaliśmy-przede wszystkim fantazją fotografa, jak potrafił "ująć" nawet takie proste zdjęcia jak "przy windzie" czy nad jeziorem, czy potrafił wymyślić ciekawe ujęcia:) proste zdjęcia odchodzą do lamusa, a zdjęcia przy drzewie...sorki, bawią mnie- są już nie oryginalne:) przy okazji zobaczyłam Pana portfolio, bo raczej ten post miał służyć reklamie, prawda?:) więc oceniając Pana jako fotografa : fajne, ostre ujęcia ale brakuje mi tu fantazji...albo młodych albo fotografa...aaaa....jeszcze ważna jest cena
bo nawet jak ktoś robi fajne fotki a krzyczy cenę 3 tysiące złotych..to zdecydowanie odpada:)
-
ewaewka
Marek Podolczyński polecamy i dziekujemy
Chcielibyśmy podziękować i polecić Wszystkim forumowiczom naszego fotografa p. Marka Podolczyńskiego. Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem profesjonalizmu i ogromnego wyczucia.
Sami fotografujemy amatorsko i tym bardziej doceniamy przekazane nam zdjęcia i zatrzymane na nich chwile. Nie ukrywam że piszę pod wpływem impulsu
otóż nasze fotki można zobaczyć w portfolio p. Marka (plener2) i jest nam bardzo, bardzo, bardzo miło
)))
Marku dzięki czuliśmy się jak prawdziwe gwiazdy a w szczególności ja!
Czujemy się prawdziwymi szczęściarzami , pozwolimy sobie wymienić i polecić kilka os. bez których nasz ślub nie byłby tak piękny!
Fotograf - Marek Podolczyński - www.marekpodolczynski.digartfolio.pl
Make Up- Peneloppe Bachtar - przyleciała specjalnie dla nas z Londynu
zainteresowanym mogę podać namiar ( mój mail [email protected])
Sala Weselna www.restauracjavillafoksal.pl - dziękuję za wszystko, polecamy!
Kamera - Wojciech Klimala www.klimala.eu - za inne spojrzenie, dziękujemy!
dziękujemy,

Sami fotografujemy amatorsko i tym bardziej doceniamy przekazane nam zdjęcia i zatrzymane na nich chwile. Nie ukrywam że piszę pod wpływem impulsu
Marku dzięki czuliśmy się jak prawdziwe gwiazdy a w szczególności ja!
Czujemy się prawdziwymi szczęściarzami , pozwolimy sobie wymienić i polecić kilka os. bez których nasz ślub nie byłby tak piękny!
Fotograf - Marek Podolczyński - www.marekpodolczynski.digartfolio.pl
Make Up- Peneloppe Bachtar - przyleciała specjalnie dla nas z Londynu
zainteresowanym mogę podać namiar ( mój mail [email protected])
Sala Weselna www.restauracjavillafoksal.pl - dziękuję za wszystko, polecamy!
Kamera - Wojciech Klimala www.klimala.eu - za inne spojrzenie, dziękujemy!
dziękujemy,
-
ewaewka
Luśka my za swoja sesje zapłacilismy niespełna 3 tyś. nie żałujemy ani złotówki.Luśka pisze:jeszcze ważna jest cenabo nawet jak ktoś robi fajne fotki a krzyczy cenę 3 tysiące złotych..to zdecydowanie odpada:)
Moja przyjaciółka korzystała z usług fotografa z Warszawy za cene 1000zł poźniej był wielki smutek i poprawianie sesji u sprawdzonego droższego fotografa. Warto przewertować net, umówić się na spotkania, moze ktoś z twoich znajomych moze ci kogoś polecic?
powodzenia!
-
edka210
Witam,,,mam taki problem,ze mój brat się żeni i prezentem między innymi byłby fotograf,ponieważ nie chcą..ale ze względu finansowych itp..znalazłam 2óch,i nie wiem który..obydwaj panowie obsługują całą Polskę...jeden ma fajne zdjęcia ale jest dosyć drogi..ale drugi natomiast troszkę tańszy,,ale jego fotografie mówią same za siebie..i nie wiem czym się kierować..cena znaczna,,oto ten droższy
www.fotochwila.lap.pl
i ten tańszy
www.waszfotograf.iartist.pl
zna ktoś?? polecacie???
www.fotochwila.lap.pl
i ten tańszy
www.waszfotograf.iartist.pl
zna ktoś?? polecacie???
-
nikozja83
"Dorobek" (portfolio) fotografa to oczywiście bardzo ważne - ale moim zdaniem ważne jest też jego zachowanie na samej uroczystości. Zdarzyło mi się być na weselu, na którym fotograf zachowywał się, jak najważniejsza osoba wieczoru Wydawał rozkazy, wszędzie go było pełno, miał chyba ze 100 kg przeróżnych obiektywów i innych bajerów. To było bardzo kłopotliwe! Z kolei na innym weselu fotograf był jak cień - praktycznie nieobecny, ale za to na zdjęciach uwiecznione zostało po prostu WSZYSTKO, pan okazał się być wspaniałym obserwatorem
.
Popieram przedmówczynie "fotograf powinien być jak cień" - i za bardzo nie powinno byc go widać
Polecam Salon kosmetyczny Poznań dla poznanianek i nie tylko.
-
Dawid2003_pl
- Jestem tu nowa :)
Oj chyba powinnismy zwracac uwagę na wszystko. Oczywiście nie zapominając o tym ,że fotograf jest po to by zrobić zdjęcia. Mimo wszystko on bedzie obecny na naszym weselu więc miło by było żeby znał podstawowe zasady kultury:)
W tym temacie jedyne co mogę napisać to, fakt, że warto zwrócić uwagę czym fotograf pracuje (jakim sprzetem) i czy ma kurs z kurii. Bo wiele osób próbujących robić zdjęcia ślubne neiwie jak zachowac się w kościele... a w skutkach bywa to okropne.
Zapraszam też na swoją stronę ze zdjęciami ślubnymi http://www.jaworska.info i nie tylko:) Dolny sląsk jest w zasiegu naszych migawek
Zapraszam też na swoją stronę ze zdjęciami ślubnymi http://www.jaworska.info i nie tylko:) Dolny sląsk jest w zasiegu naszych migawek
My z Misiakiem kierowaliśmy się głównie opiniami i zadowoleniem par, które wcześniej z danych fotografów korzystali. Oczywiście nie bez znaczenia było też portfolio... Z nami jest o tyle inaczej, że my nie chcemy mieć zwykłej sesji ślubnej, ale bardziej interesuje nas taki typowy reportaż ślubny, a firm oferujących repoglamour, czyli połączenie fotografii reportażowej z ciekawym kadrem i obróbką graficzną podobną do fotografii mody, jest stosunkowo niewiele. Na szczęście udało nam się trafić na fajną parę profesjonalistów (małżeństwo) z fotoimpress i już mamy podpisaną umowę. Oni fotki robili też na ślubie mojej koleżanki, więc wiem, że są świetni i na pewno nie zawiodą
Jakby ktoś był ciekaw co to jest repoglamour to tu możecie zobaczyć jak takie zdjęcia wyglądają: galeria
-
Lumena
Przede wszystkim: umiejętność fotografowania oraz komunikatywność
I takiego właśnie fotografa ślubnego mogę Ci polecić. W lutym odbyło się moje wesele, zatrudniłam tę firmę: http://limuzyny.arem.pl/fotografia-lubna.html Wszystko odbyło się profesjonalnie, dokładnie tak, jak chcieliśmy. Sesję mieliśmy w górach, zdjęcia wyszyły bosko. Ogólnie cały film z uroczystości jest super zmontowany, ujęto najlepsze momenty. No i jakościowo jest bardzo dobry. Także złego słowa powiedzieć nie mogę. Każdemu polecam.
-
Lumena
Fotograf na ślub - Oława
Polecicie kogoś? Ślub jest za rok, ale już się za to pomału zabieramy 
Ja tu już w innym wątku pisałam że mieliśmy straszne przejścia z fotografem który chciał wyłudzić pieniądze przed wykonaniem zlecenia teraz już sami nie wiemy czy aby na aparat nie chciał <hahaha> straszył nas i groził dlatego szukaliśmy kogoś w pośpiechu ale dzięki znajomym sie udało.Dlatego patrzcie na profesjonalizm i kulturę osobistą ale tez sprawdzajcie opinie u innych ludzi to daje jakis pogląd na to co any fotograf sobą reprezentuję i czy umie te zdjęcia robić można sie poradzić innego fotografa oni w jednej branży wiedza o sobie wszystko.
A ja jeszcze raz powiem że mieliśmy dużo szczęścia trafiając na Małgosię
http://www.facebook.com/margografia
A ja jeszcze raz powiem że mieliśmy dużo szczęścia trafiając na Małgosię
http://www.facebook.com/margografia
- stokrotka1011
- Miła Kobietka
My wybraliśmy fotografa który jest już sprawdzony, moja siostra miała na swoim weselu ślubie. Fotograf powinien umieć ująć każdą najlepszą sytuację i być nie zauważalny.
A na sesję plenerową powinien dać swoje pomysły i powinny być nie powtarzalne. Np. u nas jest razem w cenie wideofilmowania i 3 tyś to przesada.
A na sesję plenerową powinien dać swoje pomysły i powinny być nie powtarzalne. Np. u nas jest razem w cenie wideofilmowania i 3 tyś to przesada.
-
Melula
Jeśli będziecie szukały porządnego fachowca w stolicy, to polecam na hasło "fotografia ślubna warszawa" sprawdzić Marcela Zaborskiego - facet robi przepiękne zdjęcie i zarówno znajomi jak i nasza rodzina braliśmy jego - fotki pierwsza klasa.
A co do wyboru fotografa to my nie kierujemy się żadnymi ogłoszeniami czy billbordami - wyłącznie opinia znajomych. No ślub się raz w życiu ma..
A co do wyboru fotografa to my nie kierujemy się żadnymi ogłoszeniami czy billbordami - wyłącznie opinia znajomych. No ślub się raz w życiu ma..
Rodzice mają znajomego który pracuje w studio foto, zaprosilismy go na kawe, zabral ze soba albumy z wesel gdzie robil zdjecia i kilka filmow. spodobalo nam sie. przede wszystkim robi skrócony film ze slubu i wesela, ze jest 1,5h tresciwego filmu a nie 3h nudzenia.do tego robia teledyski z wybrana piosenka, a foto dzialaja juz od slubnego poranka, jezdza za mloda do fryzjera,kosmetyczki,fotografuja jak swiadkowa ubiera mloda albo jak swiadek wiaze krawat mlodemu 
Wybór fotografa to generalnie ciężka i trudna sprawa...
Co można zaliczyć do plusów podczas współpracy? Z pewnością fakt, że mogę za darmo zarejestrować termin, bez żadnych zaliczek, jakość zdjęć na wysokim poziomie oraz fachowość i terminowość.
Myślę, że to dobry wybór jeśli ktoś szuka właśnie kogoś sprawdzonego i z polecenia.
Co można zaliczyć do plusów podczas współpracy? Z pewnością fakt, że mogę za darmo zarejestrować termin, bez żadnych zaliczek, jakość zdjęć na wysokim poziomie oraz fachowość i terminowość.
Myślę, że to dobry wybór jeśli ktoś szuka właśnie kogoś sprawdzonego i z polecenia.
Ostatnio zmieniony pt lis 15, 2013 12:29 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam
Powód: Spam
Najlepiej w internecie poszukać skontaktować się i poprosić żeby wysłał portfolio
Piękne suknie ślubne z najlepszych salonów.
Z tego co się orientuję to fotografów wybiera się raczej dzięki poczcie pantoflowej:P
Ciekawie zredagowaneZawiadomienia ślubne idealne dla młodych
Jeśli szukamy jakiegoś fotografa to najlepiej poprosić o jego portfolio. Jeśli fotograf powie, że go nie ma to od razu z niego zrezygnujmy, ponieważ nie traktuje swojej pracy poważnie. Jak nam jacyś fotografowie dadzą portfolio to oglądamy je, a potem wybieramy tego, który naszym zdaniem miał najlepsze "CV" 
Pomogę tobie wybrać.
Fotograf slubny Sadowskiy.com (promocyjna cena,ladne prezenty)
Website - http://sadowskiy.com/
Promocyjna cena oraz indywidualne podejscie do kazdego klienta.
W prezencie FOTOBOOK 30x30 do waszego slubu, i 2 fotoksiazki 20x20 dla rodzicow.
tel. 888 05 12 17
[email protected]
Zapraszam serdecznie.
Fotograf slubny Sadowskiy.com (promocyjna cena,ladne prezenty)
Website - http://sadowskiy.com/
Promocyjna cena oraz indywidualne podejscie do kazdego klienta.
W prezencie FOTOBOOK 30x30 do waszego slubu, i 2 fotoksiazki 20x20 dla rodzicow.
tel. 888 05 12 17
[email protected]
Zapraszam serdecznie.
Ja ze swojej strony mogę polecić Retrofokus. Świetny, bezstresowy kontakt - można się praktycznie zrozumieć z chłopakami bez słów
No i są naprawdę kreatywni - mają tak wiele pomysłów, że nie mogłam się zdecydować hehe.
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 6:50 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
fotograf ślubny warszawa
-
paula
ja będę kierować się raczej tym by fotograf był jak najbliżej miejsca wesela. Nie chcę w żadnym wypadku mieć sesji ślubnej w innym dniu niż dzień mojego ślubu.
Do tego w mojej miejscowości jest jeden naprawdę przegenialny fotograf który robi fantastyczne foty! co prawda nie jest tani, ale akurat na zdjęciach oszczędzać nie zamierzam. Bo to jest najwspanialsza pamiątka tego cudownego dnia
niby płyta z wesela też jest pamiątką, ale bądź co bądź - do zdjęć częściej będziemy wracać niż do oglądania płytki
Do tego w mojej miejscowości jest jeden naprawdę przegenialny fotograf który robi fantastyczne foty! co prawda nie jest tani, ale akurat na zdjęciach oszczędzać nie zamierzam. Bo to jest najwspanialsza pamiątka tego cudownego dnia
niby płyta z wesela też jest pamiątką, ale bądź co bądź - do zdjęć częściej będziemy wracać niż do oglądania płytki
"Dorobek" (portfolio) fotografa to oczywiście bardzo ważne - ale moim zdaniem ważne jest też jego zachowanie na samej uroczystości. Zdarzyło mi się być na weselu, na którym fotograf zachowywał się, jak najważniejsza osoba wieczoru Wydawał rozkazy, wszędzie go było pełno, miał chyba ze 100 kg przeróżnych obiektywów i innych bajerów. To było bardzo kłopotliwe! Z kolei na innym weselu fotograf był jak cień - praktycznie nieobecny, ale za to na zdjęciach uwiecznione zostało po prostu WSZYSTKO, pan okazał się być wspaniałym obserwatorem
.
Pamiętam z wesela starszej siostry, że też było dużo problemów z fotografem i jego sprzętem. Trzeba było czekać wieczność, żeby się zdążył przygotować, a ludzie czekali. Do tego w planie było zrobienie fotki z każdą parą osobno, więc wyobraźcie sobie zamieszanie. tragedia
http://www.favore.pl/cat13111410_sluby-wesela.html
szukałam tutaj ostatnio fotografa i powiem szczerze, że myślę o zainwestowaniu większej sumki, ale dla pewności, że nie odstawi mi cyrku podczas wesela i zdjęcia będą piękne. jedno planuję już powiesić w dużym formacie w salonie, to chyba dobra forma ,,promocji związku" dla gości. Co myślicie?
http://www.favore.pl/cat13111410_sluby-wesela.html
szukałam tutaj ostatnio fotografa i powiem szczerze, że myślę o zainwestowaniu większej sumki, ale dla pewności, że nie odstawi mi cyrku podczas wesela i zdjęcia będą piękne. jedno planuję już powiesić w dużym formacie w salonie, to chyba dobra forma ,,promocji związku" dla gości. Co myślicie?