Filmy i seriale dokumentalne
Filmy i seriale dokumentalne
Oglądacie? Polecicie coś fajnego? Bardzo lubię oglądać dobre dokumenty. Ale fajnie też się odprężyć przy fajnym serialu, więc dlaczego by tego nie połączyć
Można znacie jakieś fajne seriale typu "Gwiazdy Lombardu", które lecą na puls2?
Re: Filmy i seriale dokumentalne
Uwielbiam filmy dokumentalne zwłaszcza o II Wojnie, parapsychologii, UFO, o mafiach, gangach i więzieniach. Ostatni dokumentalny jaki oglądałam był o kobietach w więzieniu w Stanach Zjednoczonych. Później na jego podstawie znalazłam serial ''Orange is a new black'' (+18).
A tak to z typowych seriali dokumentalnych zdarza mi się oglądać ''Storage hunters'' w polskiej stacji telewizyjnej nosi tytuł ''aukcja w ciemno'' albo ''łowcy okazji''. Ale przede wszystkich uwielbiam programy Cezara Millana -słynnego ''Zaklinacza psów'' oraz Kevina Richardson'a ''Zaklinacza lwów''. Oni są niesamowici.
A tak to z typowych seriali dokumentalnych zdarza mi się oglądać ''Storage hunters'' w polskiej stacji telewizyjnej nosi tytuł ''aukcja w ciemno'' albo ''łowcy okazji''. Ale przede wszystkich uwielbiam programy Cezara Millana -słynnego ''Zaklinacza psów'' oraz Kevina Richardson'a ''Zaklinacza lwów''. Oni są niesamowici.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
- Diabliczka1980
- Miła Kobietka
Ja tak jak i ty uwielbiam seriale dokumentalnedocha pisze:Oglądacie? Polecicie coś fajnego? Bardzo lubię oglądać dobre dokumenty. Ale fajnie też się odprężyć przy fajnym serialu, więc dlaczego by tego nie połączyćMożna znacie jakieś fajne seriale typu "Gwiazdy Lombardu", które lecą na puls2?
Lubię obejrzeć sobię program B.Wołoszańskiego "Sensacje XX Wieku".
Cejrowskiego nawet lubię, fajne robi programy, też było w świętach na pulsie 2, więc oglądałam i czekam na kolejne odcinki 
-
a_gatka
Dawno go nigdzie nie widziałam, a to była naprawdę dobra seria. Ja się teraz wciągnęłam w taką serię "Detektywi skamielin". Opowiada o odkrywaniu skamielin w różnych zakątkach świata i o bogactwie wiedzy, jaką niesie badanie ich. Ostatnio leciał odcinek o Szkocji i nie mogłam się oderwać, bo pokazywali organizmy zachowane w skamielinach właśnie. Przyjemna odskocznia od tych wszystkich "trudnych spraw" na każdym kanale.Dagnam pisze:Lubię obejrzeć sobię program B.Wołoszańskiego "Sensacje XX Wieku".
Ooo...lubie taką tematykę, a nie łatwo na tego typu programy trafić. To leci na jakimś kanale przyrodniczym?
- kokoszanel
- Super Gaduła
Nienawidzę Wołoszańskiego. Boże jak go widzę/słysze nóż w kieszeni mi się otwiera..
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
-
a_gatka
@ma_kowalewicz osobiste sympatie nie mają w moim przypadku wiele do rzeczy. Faktem jest, że facet naprawdę ciekawie opowiadał o historii. Księżki też pisał niezłe. 
@Theila na Da Vinci Learning leci. Jak lubisz taką tematykę to polecam, naprawdę wciągająca seria.
Dzisiaj jeszcze lecą "Sekrety chaosu", ale nie wiem czy dotrwam, bo dopiero o północy, ale może załapię się na powtórkę o jakiejś ludzkiej porze, w któryś dzień.
Jeśli kiedykolwiek wkręciłaś się w teorię chaosu - na pewno spodoba Ci się. 
@Theila na Da Vinci Learning leci. Jak lubisz taką tematykę to polecam, naprawdę wciągająca seria.
Uwielbiam takie programy i wszystko co związane z historią. Zaciekawiłaś mnie tymi skamielinami, pierwsze słyszę. Gdzie mogę tego kanału szukać? Brakuje mi dobrych dokumentów, bo wszystko, co teraz leci w telewizji, to praktycznie same powtórki.
Dzięki za polecenie <3 Nie tylko ten program tam ciekawy jest, ale i trafiłam na kilka innych.
@Demeter Tu możesz zobaczyć, gdzie ten kanał można znaleźć http://www.davinci-learning.com/pl/node/5
@Demeter Tu możesz zobaczyć, gdzie ten kanał można znaleźć http://www.davinci-learning.com/pl/node/5
Dzięki za link. Przejrzałam program na stronie i wygląda ciekawie. Miałam trochę czasu w weekend to nawet kilka programów oglądałam. Na pewno będę czekała na kolejny odcinek "Maszyn, które ukształtowały świat". 
Sherlock, House of Cards, Detektyw, Narcos, Peaky Blinders.
Polecam bardzo fajną stronę, gdzie można obejrzeć wieczorkiem jakiś ciekawy film czy serial. Na stronie https://ekino.sx/ można znaleźć wiele nowości kinowych, za które nie trzeba wcale płacić.