Filmowe zapowiedzi- czyli na co czekamy

Co warto obejrzeć, przeczytać oraz posłuchać? Co możecie polecić? Czyli rozmowy o lekko kulturalnym zabarwieniu.
ODPOWIEDZ
Alex
Fajna Kobietka

Filmowe zapowiedzi- czyli na co czekamy

Post autor: Alex »

Na co czekacie w tym roku jeżeli chodzi o filmy? Nie siedzę za bardzo w temacie kinowym, dlatego od czasu do czasu dochodzą mnie słuchy, że było coś fajnego, ale już przeleciało w kinie. :)
Zacznę - w tym roku czekam na Igrzyska śmierci, ale dopiero w listopadzie. Do tego czasu pewnie wyjdzie jeszcze parę dobrych filmów, wiec zapraszam do dyskusji. :)
456
Kobietka Expert

Re: Filmowe zapowiedzi

Post autor: 456 »

Hmm... Na nic. Nie lubię czekać aż puszczą coś w tv, bo można z rok wyczekiwać. Wolę przeglądnąć nowości i puścić film na laptopie.
Igrzyska śmierci w cale nie taka rewelka. Tylko niepotrzebnie czas na to straciłam, ale... może komuś się on podobał.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
zumbi
Miła Kobietka

Post autor: zumbi »

Nie oglądałam Igrzysk Śmierci, tylko trailer ostatnio w kinie, także niewiele mogę powiedzieć. Z filmów, które widziałam ostatnio widziałam bardzo duże wrażenie na mnie "Układ zamknięty" zrobił. Wstrząsające bardzo. A co do filmów kinowych to zaczynają grać Bling Ring i na niego na pewno wybiorę się do kina. Film opowiada o grupie nastolatków, która napadała w Hollywood na domy gwiazd.
seakes
Jestem tu nowa :)

Post autor: seakes »

Po obejrzeniu trailera Man Of Steel mam zamiar się dzisiaj na niego wybrać :) Bardzo lubię filmy o superbohaterach, a Superman jest jednym z moich ulubionych :) Mam tylko nadzieję, że będzie lepszy niż ten ostatni.
remonty mieszkań warszawa
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Nie wiem czy czytałyście książkę 50 twarzy Greya? Ja przeczytałam pierwszą część i potem z braku czasu odłożyłam lekturę na później ale w to lato lub jesień dokończę ją i czekam z niecierpliwością na film ponieważ zżera mnie ciekawość jak oni to wszystko połączą w jedną całość.
Amantium irae amoris integratio.
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

seakes pisze:Po obejrzeniu trailera Man Of Steel mam zamiar się dzisiaj na niego wybrać :) Bardzo lubię filmy o superbohaterach, a Superman jest jednym z moich ulubionych :) Mam tylko nadzieję, że będzie lepszy niż ten ostatni.
Też mnie ciekawił, ale wybrałam Bling ring i chyba dobrze. Znajomi, którzy poszli na supermana byli zawiedzeni, że ni smieszny, ni powazny i wyszli z kina zmęczeni, zamiast odpręzeni. Natomiast bling ring, zarówno pozwala się zrelaksować - jest dobra muzyka, ladne zdjęcia, imprezowy klimat, zaciekawia - czekasz kiedy/jak te dzieciaki wpadną! To jeszcze pozostawia temat do refleksji:
- jak beztroskie sa gwiazdki Hollywood, by nie właczać alarmu itp;
- jak bezkarne czują się nastolatki i co im imponuje... :woman:
supełek

Post autor: supełek »

Ja czekam z niecierpliwością na premierę Kick-Ass2, tego superowego komiksu . Premiera filmu będzie 23.08 i nie mogę jej przegapić
allison
Fajna Kobietka

Post autor: allison »

Też się wybiorę na ten film, bo siostrze obiecałam a ona uwielbia tego typu produkcje. ja nawet nie wiem o co chodzi ;). A ten komiks już jest? Bo chciałam jej na urodziny kupić.
Tusia

Post autor: Tusia »

Szwagra syn zna ten komiks ale jeszcze z czasów jedynki Kick assa, może po premierze filmu i komiks stanie się popularny. Na początku sierpnia nie byłam w stanie go dostać.
allison
Fajna Kobietka

Post autor: allison »

Ale obie części to jeden komiks? Bo nie wiem czego ewentualnie szukać. I czy on jest po polsku?

Ja z kolei czekam na "Sztanga i cash". Po pierwsze ze względu na aktorów (boski Mark, Dwayne Johnson), ale i historia wydaje się ciekawa. Mam nadzieję, że będzie można się pośmiać.
Awatar użytkownika
lillydee

Post autor: lillydee »

Ja w sumie w tym roku czekałam tylko na World War Z ;) No w sumie jeszcze na drugą część "Hobbita" mega czekam.
„Jedyne czego żałuję w życiu, to tego, że nie jestem kimś innym”.
Sharlot

Post autor: Sharlot »

ja wiekszosc filmow widzialam i czekam tez teraz na sztange i cash. Poprzednie filmy z tego roku, ktore widzialam byly przecietne, wiec mam nadzieje, ze ten podniesie poprzeczke.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Czekam na nowego Ridicka :D już się nie mogę doczekać, a idziemy raczej dopiero w przyszłym tygodniu...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Muffy
Miła Kobietka

Post autor: Muffy »

Ja na drugą część "Hobbita" nie czekam, pierwsza mnie rozczarowała. Jackson chciał zrobić "Hobitta" na epicką modłę. Co przystoi "Władcy pierścieni", to nie pasuje uroczemu "Hobbitowi".
To kobieta wybiera mężczyznę, który ją wybierze.
Alex
Fajna Kobietka

Re: Filmowe zapowiedzi- czyli na co czekamy

Kayira - ja już widziałam, a jak ci się podobało? Trochę podobny do Pitch Blacka, ale generalnie to film odbieram pozytywnie. Mam tylko nadzieje, że Diesiel już nie będzie robić 9 letniej przerwy tylko szybciej nakręci następną część. Bo już zapowiedział, że będą.

Teraz jeszcze bym obejrzała ten o Metallice, a najchętniej to poszła na koncert.:D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

ogólnie jestem zawiedziona... to już nie ten Riddick....
wolę wczesniejsze wersje....

hmm.. noo ten o Metallice się ciekawie zapowiada....
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

No ja fanką nie jestem, ale po relacji znajomego-fana, który był już na seansie w imaxie, nabrałam ochoty - podobno wrażenia są niesamowite.
Alex
Fajna Kobietka

Kayira - w porównaniu do dwójki, to ten Riddick był niszowy i klimaciarski. Mi tam się podobał. Może z Pich Blackiem konkurować o pierwszeństwo. :)

kusicielka- no bo to był film nastawiano na efekty. Pól koncert/pół fabuła, ale oglądało się świetnie. Przez dwie godziny nie czułam potrzeby wyjścia zapalić, a to coś znaczy.:)
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Zaliczona Metallica Through the Never! ode mnie 9 na 10, zdecydowanie warto to zobacyzć, całkiem nowy rodzaj doznania w kinie :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hmm.. no to muszę poszukać gdzie u mnie grają ;)
Awatar użytkownika
Malinowo
Miła Kobietka

Post autor: Malinowo »

Ja czekam na druga czesc Igrzysk Smierci- "W pierscieniu ognia":) Uwielbiam te sage.
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

lillydee pisze:Ja w sumie w tym roku czekałam tylko na World War Z ;) No w sumie jeszcze na drugą część "Hobbita" mega czekam.
WWZ nie oglądałąm, ale bym zobaczyła ze względy na Brada ;) Na Hobbita juz tylko miesiąc czekania ;) A widziałaś ta mapę Śródziemia zrobioną przez Google?

Malinowo, ja juz byłam rewelacja.
Rey
Fajna Kobietka

Post autor: Rey »

Lubię trylogię Władcy Pierścieni, a po obejrzeniu trailera Hobbita w kinie mam go ochotę zobaczyć, bo zwiastun zrobił na mnie duże wrażenie. Zacznę jednak od pierwszej części, bo jakoś mi umknęła ;-)

Też jestem po seansie W Pierścieniu Ognia, film rewelacyjny, budzi ogromne emocje i przez cały czas trzyma w napięciu, lepszy i dojrzalszy od poprzedniej części, naprawdę warto obejrzeć, nawet jak się nie jest fanem książkowej serii. Ja puki co przeczytałem IŚ, ale zamierzam nadrobić zaległości i przeczytać całą trylogię.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

własnie.. niedługo Hobbit wchodzi.. już nie mogę się doczekać.. mój X tez :D
Awatar użytkownika
Aniusia

Post autor: Aniusia »

Ja czekam na nowy film z Leo Di Caprio :in love: "The Wolf of Wall Street"

Zwiastun obiecuje coś intrygujący film. :)
Nadzieja jest wte­dy, gdy jest cias­to. Cias­to jest zawsze.
---
http://www.dobreszkolenie.com - bezpłatne kursy i szkolenia
ODPOWIEDZ