A tak z ciekawości zerknęłam do książki i trochę miałam dziwnie - Tolkien lubi się rozpisywać o całym tym świecie, ale jak się to porówna do filmu, to ten wypada barwniej. W końcu to aż trzy filmy do jednej książki, ale same przyznacie, że zazwyczaj ekranizacje, to skrócone historie. Czasem lecące wręcz po łebkach z wątkami.
Filmowe zapowiedzi- czyli na co czekamy
Re: Filmowe zapowiedzi- czyli na co czekamy
Kayira - można iść na Hobbita z dzieckiem i samemu się nie zanudzić.
A tak z ciekawości zerknęłam do książki i trochę miałam dziwnie - Tolkien lubi się rozpisywać o całym tym świecie, ale jak się to porówna do filmu, to ten wypada barwniej. W końcu to aż trzy filmy do jednej książki, ale same przyznacie, że zazwyczaj ekranizacje, to skrócone historie. Czasem lecące wręcz po łebkach z wątkami.
Alex a po co z dzieckiem ?? nie rozumiem..
Jak się lubbi Hobbita, to nie ma co się nudzić w kinie...
Choć wg mnie książki i tak są o wiele lepsze
Jak się lubbi Hobbita, to nie ma co się nudzić w kinie...
Choć wg mnie książki i tak są o wiele lepsze
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Kayira- bo czasami są takie filmy, gdzie idzie się dzieckiem a samemu się meczy. Chociaż nie zawsze. Sama się łapię na tym, że ryczę w kuchni jakieś piosenki z mini mini. 
Ja wybieram się na Igrzyska śmierci w niedzielę, bilety mają być podobno tańsze.
Sanatorium Wistom - Kołobrzeg
To fakt, ta druga czesc Igrzysk wydaje sie o wiele lepsza niz pierwsza. Przynajmniej mi sie bardziej podobala.Rey pisze:Lubię trylogię Władcy Pierścieni, a po obejrzeniu trailera Hobbita w kinie mam go ochotę zobaczyć, bo zwiastun zrobił na mnie duże wrażenie. Zacznę jednak od pierwszej części, bo jakoś mi umknęła
Też jestem po seansie W Pierścieniu Ognia, film rewelacyjny, budzi ogromne emocje i przez cały czas trzyma w napięciu, lepszy i dojrzalszy od poprzedniej części, naprawdę warto obejrzeć, nawet jak się nie jest fanem książkowej serii. Ja puki co przeczytałem IŚ, ale zamierzam nadrobić zaległości i przeczytać całą trylogię.
A jesli chodzi o Hobbita to tez sie wybieram:) Ksiazke przeczytalam, jedynke widzialam- podobala mi sie, dobrze zrobiona, wiec licze , ze dwojka tez utrzyma poziom. Nazwisko rezysera raczej to gwarantuje:)
Jestem już po seansie nowego Hobbita w 3D i nie żałuję, piękny, epicki film, niesamowite efekty i kilka naprawdę niezapomnianych scen. Dla samego smoka warto zobaczyć 
-
LoveWhisper
- Jestem tu nowa :)
Hobbita już też widziałam i jest super.
Teraz czekam na "Sierpień w Hrabstwie Osage", jestem ciekawa jak Meryl Streep i Julia Roberts zagrają wspólnie w jednym filmie.
Teraz czekam na "Sierpień w Hrabstwie Osage", jestem ciekawa jak Meryl Streep i Julia Roberts zagrają wspólnie w jednym filmie.
Czekam na kolejną część Hobbita 
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
-
BadRomance
Fajne połączenie, Roberts i StreepLoveWhisper pisze: Teraz czekam na "Sierpień w Hrabstwie Osage", jestem ciekawa jak Meryl Streep i Julia Roberts zagrają wspólnie w jednym filmie.
Ja ostatnio byłam na tym Wilku z Wall Street, w sumie całkiem spoko, ale jak na kino to trochę męczył. Za długi, brakowało mi przerwy, szczególnie, że temat nie jest taki lajtowy jak w Hobbicie.
no właśnie ten "sierpień.." też bym sobie zobaczyła..
a wilka czekam jak się pojawi gdzieś on-line...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Dokładnie tak jak jaKayira pisze:no właśnie ten "sierpień.." też bym sobie zobaczyła..
Widziałem filmik jak Streep opowiada o filmie - rodzina zjeżdża się na pogrzeb generalnie i zaczynają wylewać swoje żale... Chyba ostro popaprana ta rodzinka.
Byłam na pokazie wcześniejszym, wygrałam bilety do kina i wiecie co... jestem zachwycona film jest wg. sztuki pod tym samym tytułem (nagrodzonej Pulitzerem) a dla mnie to już jest gwarantem jakości, świetna obsada, moje ulubienice Streep i Roberts do tego razem w filmie, i inni (McCregoe, S.Schepard)
Film jest specyficzną - sarkastyczna "dość czarną komedią" jak go zwą amerykanie o trudnych relacjach matki (Meryl Streep) i dorosłych córek ( Roberts,Lewis, Nicholson), które pewnego dnia powracają, by zmierzyć się z demonami przeszłości.To film bardzo uniwersalny moim zdaniem o rodzinie i więzach także międzyludzkich nie tylko rodzinnych - przejmująca bardzo, tematyka, którą potwierdza porzekadło: Z rodziną wychodzi się najlepiej na fotografii. Film jest wołaniem i nadzieją na to, ze wspólnie przeżywany kryzys stanie się dla bohaterek początkiem końca waśni i nieporozumień. Obejrzałabym jeszcze raz
Film jest specyficzną - sarkastyczna "dość czarną komedią" jak go zwą amerykanie o trudnych relacjach matki (Meryl Streep) i dorosłych córek ( Roberts,Lewis, Nicholson), które pewnego dnia powracają, by zmierzyć się z demonami przeszłości.To film bardzo uniwersalny moim zdaniem o rodzinie i więzach także międzyludzkich nie tylko rodzinnych - przejmująca bardzo, tematyka, którą potwierdza porzekadło: Z rodziną wychodzi się najlepiej na fotografii. Film jest wołaniem i nadzieją na to, ze wspólnie przeżywany kryzys stanie się dla bohaterek początkiem końca waśni i nieporozumień. Obejrzałabym jeszcze raz
- kusicielka
- Extra Kobietka
A...! teraz to mi narobiłaś ochoty
Ja dziś czekam na nominacje do oscarów i podpatrzę co z tego u nas będzie dopiero
Ja dziś czekam na nominacje do oscarów i podpatrzę co z tego u nas będzie dopiero
A widzisz...ciesze się...Nominacje dzisiaj nie wiedziałam tez po-śledzę...ha, ha, jak bym miala obstawiać tutaj to Streep a może Julia, nawet nie wiem, która ma ich więcej... 
-
BadRomance
Obie mają dużo, bo obie są rewelacyjnymi aktorkami.
Henna, dziękuję za relację. Podejrzewam, że sama chętnie się przekonam, bo nie ukrywam taka tematyka bardzo mi odpowiada
Henna, dziękuję za relację. Podejrzewam, że sama chętnie się przekonam, bo nie ukrywam taka tematyka bardzo mi odpowiada
Już po nominacjach, zarówno Streep jak i Roberts nominowana
Pytanie czy którejś przypadnie Oscar, będę trzymał kciuki za obie :-p
Też tak robię, ale ci powiem, że sam fakt, że były oscary nie przekonuje mnie całkiem do filmu. Musi mi się po prostu coś w nim podobać mimo wszystko żeby go obejrzeć.kusicielka pisze:A...! teraz to mi narobiłaś ochoty![]()
Henna - a my "dopiero" jutro idziemy.
-
BadRomance
Średnio się orientuje w tych rozdaniach Oscarów, ale na film pójdę. Już się zdążyłam przekonać.
Idę jutro, także zdam relacje 
To najpierw moja relacja jak widzę.
Można się sugerować, że to komedia, ale już po zapowiedzi widać, że święci się coś więcej.
Bo jak dla mnie, był to po prostu film o rodzinie - o batalii na wspomnienia, wypominanie sobie czegoś, dziękowanie, żartowanie, wspólny płacz i wspólne kłótnie. Albo np. to, kto ile "znaczy" w rodzinie. Kto jest jej głową, kto kogo kocha mocniej. Jak na film, w którym przez 95% czasu się gada, to dzieje się tam duuużo przedziwnych rzeczy. Efekty specjalne, to aktorzy.
Można się sugerować, że to komedia, ale już po zapowiedzi widać, że święci się coś więcej.
Bo jak dla mnie, był to po prostu film o rodzinie - o batalii na wspomnienia, wypominanie sobie czegoś, dziękowanie, żartowanie, wspólny płacz i wspólne kłótnie. Albo np. to, kto ile "znaczy" w rodzinie. Kto jest jej głową, kto kogo kocha mocniej. Jak na film, w którym przez 95% czasu się gada, to dzieje się tam duuużo przedziwnych rzeczy. Efekty specjalne, to aktorzy.
-
BadRomance
Zgadzam się z opinią Alex, aktorzy bardzo dużo dają w tym filmie. Stanowczo to jest jeden z tych nielicznych, o których myśli się po wyjściu z kina. Zabawne powstanie hierarchii w rodzinie, ale taka jest prawda. Według mnie warto obejrzeć, dla samych przemyśleń. Chociaż nie powiem, ten czarny humor w filmie też nie zawiódł 
Może przejdziemy się na "Masz talent" jeszcze w lutym. Na razie byliśmy na dwóch filmach - każdy dobry, to trzeci mam nadzieję też taki będzie.
Za to rozczarowanie w świecie seriali, żeby za dobrze nie było.
Za to rozczarowanie w świecie seriali, żeby za dobrze nie było.
Tak, ja bardzo czekam na ten film, bo bardzo lubię biograficzne. A ten jest oparty na prawdziwych wydarzeniach - opowiada historię Paula Pottsa, zwykłego bardzo szarego człowieka od niezbyt łaskawej dla niego młodości, do udziału w brytyjskiemu "Mam talent”. Tym legendarnym występem wzbudził sensację i wzruszył miliony ludzi na całym świecie.
Zanim jednak Potts zdobył wielką sławę i rozpoczął wymarzoną karierę, ktoś musiał w niego uwierzyć...
P.S. jego debiutancka płyta sprzedała się w ilości ponad 3,5 miliona egzemplarzy. To jest dopiero wynik, co?![]:-) ]:-)](./images/smilies/elvis.gif)
Zanim jednak Potts zdobył wielką sławę i rozpoczął wymarzoną karierę, ktoś musiał w niego uwierzyć...
P.S. jego debiutancka płyta sprzedała się w ilości ponad 3,5 miliona egzemplarzy. To jest dopiero wynik, co?
-
LoveWhisper
Wow, nieźle.Henna pisze:jego debiutancka płyta sprzedała się w ilości ponad 3,5 miliona egzemplarzy. To jest dopiero wynik, co?
Akurat brytyjskich zwycięzców "Mam talent" za bardzo nie kojarzę, polskie edycje czasem obejrzę. Zwiastun wzrusza, przypomina mi trochę ten film na pierwszy rzut oka "Billy'ego Eliota".
Henna- 3mln płyt?
To u nas to byłaby stukrotna platyna chyba.
Wiesz co, ja nawet za bardzo...nie znam tego muzyka. Po prostu widziałam zajawke w kinie i mi się spodobało.
Love -też takie skojarzenie.
Robotnicza Anglia, problem z rodzicami, którzy woleliby "bardziej męskie" zajęcie dla syna. 
Wiesz co, ja nawet za bardzo...nie znam tego muzyka. Po prostu widziałam zajawke w kinie i mi się spodobało.
Love -też takie skojarzenie.
-
Shopping Queen.
A ja już nie czekam
"Masz Talent" obejrzałam wczoraj w kinie i z czystym sumieniem mogę wszystkim polecić!
Bardzo fajna, ciepła komedia
Idealna na spotkanie z przyjaciółką albo randkę