Film Polskie gowno

Co warto obejrzeć, przeczytać oraz posłuchać? Co możecie polecić? Czyli rozmowy o lekko kulturalnym zabarwieniu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malinowo
Miła Kobietka

Film Polskie gowno

Post autor: Malinowo »

Widzialam zapowiedz tego filmu i... musze przyznac, ze zapowiada sie dosc mocno. Gra tam T.Tymanski, Halama.To taka satyra na polski show- biznes.
Slyszalyscie cos o tym filmie? wybieracie sie?
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Re: Film Polskie gowno

Post autor: Czarna »

Słyszałam, Tymon zapowiadał ten film od paru lat. Wybierać się nie wybieram, bo nie chodzę do kina na polskie gówna ;)
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
Awatar użytkownika
Contumely
Jestem tu nowa :)

Post autor: Contumely »

Szczerze to pierwsze slysze o tym filmie ale bede musiala sprawdzic co to jest...
wybielanie zębów Wrocław
Awatar użytkownika
Henna
Miła Kobietka

Post autor: Henna »

Ja dopiero nie dawno zobaczyłam zwiastun, ale będzie jazda z taką ekipą: Tymański, Halama, Janerka, Skiba - zapowiada się niezła satyra na ten nasz cały "szołbiznes" z bożej łaski. Będzie co oglądać, ja się wybieram na pewno.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Albo przerost formy nad treścią. Ich popularność mocno spadła, szukają sposobu na powrót.
Awatar użytkownika
Rachella

Post autor: Rachella »

Zwiastun zrobił na mnie duże wrażenie. Teraz żeby zaspokoić swoją ciekawość, co do całokształtu, murzę się wybrać do kina ;)
"Gdyby tak pani zabiła
Przewrotną w sobie kobietę,
Tę niebezpieczną panterkę,
Tę chytrą, wieczną heterkę,
To głupie, fałszywe zwierzę"

J. Tuwim
zumbi
Miła Kobietka

Post autor: zumbi »

Słyszałam, że Tymański pracował nad tym filmem kilka lat. Ciekawa jestem komu się dostało, trochę gwiazd się przewinęło w tym czasie Wiśniewski, Doda - zdążyli zrobić karierę i podupaść. Napewno może być autentycznie, w końcu przy filmie pracowali ludzie, którzy siedzą w tym bagienku na codzień.
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

Czarna pisze:Słyszałam, Tymon zapowiadał ten film od paru lat. Wybierać się nie wybieram, bo nie chodzę do kina na polskie gówna ;)
A ja owszem - ostatni rok udowodnił, że warto! Chodziłam na przegląd filmów kandydujących do orłów 42 polskie filmy, na wszystkichnie dalam rady być, ale właściwie wszystkie na tkóych byłam cudo - jedne wyjątek Obce ciało Zanussiego...

Długo mu się zeszło z tym filmem ze względu na budżet chyba? Z dystrybucją kinową widać tez nie było łatwko, skoro we wrześniu był na WFF, a w kinach dopiero teraz i kto go wypuścił ?? nowy dystrybutor na rynku - Next film, ten od Bogów ]:-)
ala.szot

Post autor: ala.szot »

zumbi pisze:Słyszałam, że Tymański pracował nad tym filmem kilka lat.
Dzięki za tę informację. Właśnie doczytałam, że film powstawał jakieś 7 (!) lat. Dzisiaj byłam na tym z chłopakiem i muszę powiedzieć, że kompletnie po tym filmie nie widać, że ta produkcja była aż tak rozciągnięta w czasie (taki trochę Boyhood na mniejszą skalę). Film odebrałam mega pozytywnie, zwłaszcza że uroniłam ze śmiechu kilka łez ;)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

No wlasnie chcielismy isc, ale nie wiem czy bedzie czas...

Wysłane z malego pożeracza czasu :)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Malinowo
Miła Kobietka

Post autor: Malinowo »

jestem swiezo po seansie i ... film mocny w przekazie , ale to co mi sie podobalo najbardziej, to forma... mimo, ze temat ciezki, to potrkatowany z przymruzeniem oko i na wesolo. Duzy plus za to.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Myśmy byli wczoraj i się nam podobał.
Raz że lubimy taką muzykę... a dwa.. cóż... takie realia niestety muzyki, nie dla wszystkich..
ale fakt można było się nieźle pośmiać ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Henna
Miła Kobietka

Post autor: Henna »

ala.szot - Oj ja nie tylko ze śmiechu, bo to i miejscami ( nawet w wielu miejscach)- taka ostro gorzka ta satyra była. Brawo za odwagę dla Tymona, za wsadzenia kija w mrowisko i jeszcze poszturchanie nim tego i owego. Dobre, mocne i "wściekłe' kino.
ODPOWIEDZ