Farby do włosów
-
AnaStazJa
Re: Farby do włosów
Próbuję już od lat coś na to zaradzić, ale efektów brak. Używam szamponów bez silikonów i parabenów, stosowałam różne diety, myje włosy w chłodnej wodzie, stosowałam suche szampony i dalej lipa. Fryzjerka twierdzi, że nie powinnam mieć po farbowaniu aż takich problemów z przetłuszczaniem, a niestety mam. Najgorzej jest zimą. Wystarczy godzina w czapce a już włosy są przetłuszczone i wyglądają strasznie. Do tego farba strasznie szybko się wypłukuje. Farbowałam włosy 2 tygodnie temu, a kolor już zdążył się wypłukać ;(
-
szalona sroczka
- Jestem tu nowa :)
mi najbardziej szkodzi pallet, a najczęściej farbuję garnierem i jestem z niego zadowolona.
Rozkręcam się na blogu
http://szalona-sroczka.blogspot.com/
Zapraszam, może coś znajdziecie ciekawego dla siebie
http://szalona-sroczka.blogspot.com/
Zapraszam, może coś znajdziecie ciekawego dla siebie
-
AnaStazJa
A ja akurat na odwrót
Palette jest ok i ma trwałe kolory (przy moim codziennym myciu utrzymywały się spokojnie przez miesiąc jak nie dłużej), za to Garnier nie dość, że uczula to jeszcze kolor wypłukuje się po około 2 tygodniach. Za to szampony od Garnier lubię bardzo 
Ja uzywam farby Syoss [Intensywna czerwien] i jestem bardzo zadowolona, biorac pod uwage fakt, ze kolor czerwony uchodzi za szybko blaknacy. Dodatkowo aby zapobiec splukiwaniu sie koloru, zaopatrzylam sie w szampon i odzywke tej marki do wlosow farbowanych - u mnie sprawdza sie idealnie
Plusem jest rowniez efekt koloryzacji: nie jest to jednolita 'czerwona czapa' tylko pieknie mieniace sie refleksy od miedzianych po intensywnie czerwone, burgund i nawet mahon.
No cóż, może po prostu taka Twoja uroda? Ja też ma koleżankę, która ma zdrowe włosy, ładną cerę a myje głowe codziennie.AnaStazJa pisze:Próbuję już od lat coś na to zaradzić, ale efektów brak. Używam szamponów bez silikonów i parabenów, stosowałam różne diety, myje włosy w chłodnej wodzie, stosowałam suche szampony i dalej lipa. Fryzjerka twierdzi, że nie powinnam mieć po farbowaniu aż takich problemów z przetłuszczaniem, a niestety mam. Najgorzej jest zimą. Wystarczy godzina w czapce a już włosy są przetłuszczone i wyglądają strasznie. Do tego farba strasznie szybko się wypłukuje. Farbowałam włosy 2 tygodnie temu, a kolor już zdążył się wypłukać ;(
Możesz ewentualnie przejść się do dermatologa, może on coś poradzi. Dobrze, że używasz delikatnych szamponów, bo często też jest tak, że włosy się przetłuszczają, myjemy je codziennie jakimś mocnym szamponem, przez co podrażniamy skórę i włosy przetłuszczają się jeszcze bardziej, takie błędne koło. Ja też kiedyś miałam mały problem z przetłuszczaniem, ale odkąd używam Biokapu myję włosy co 3 dni
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/
-
storczyk_12
ja myślę, że najlepiej żeby w tej kwestii wypowiedział się lekarz, a nie fryzjerka. AnaStazJa może Twój problem ma własnie podłoże zdrowotne? ziołowe kosmetyki na pewno powinny pomóc, a nie zaszkodzić. dobrze, że nie fundujesz włosom chemii. warto też uważnie czytać składy kosmetyków. ja oprócz farb aptecznych, używam też tej marki np szamponu, bo ma składniki pochodzenia roślinnego:
• palma sabałowa oraz pestki dyni – to właśnie one hamują wypadanie włosów, blokując enzym 5 alfa-reduktazy,
• substancje pozyskane z winorośli oraz afrykańskiej rośliny Olax dissitiflora - skutecznie poprawiają mikrocyrkulację w skórze,
• wyciąg z egzotycznej rośliny China – o silnym działaniu wzmacniającym włosy,
• mięta oraz olejki z rozmarynu i drzewa herbacianego z upraw organicznych – dają efekt odświeżenia i oczyszczenia,
• ekstrakt z pokrzywy – reguluje wydzielanie sebum,
• ekstrakty z krwawnika, chmielu, malwy – nawilżają włosy, mają działanie ochronne,
• sufraktanty z kokosa – mają delikatne właściwości myjące.
• palma sabałowa oraz pestki dyni – to właśnie one hamują wypadanie włosów, blokując enzym 5 alfa-reduktazy,
• substancje pozyskane z winorośli oraz afrykańskiej rośliny Olax dissitiflora - skutecznie poprawiają mikrocyrkulację w skórze,
• wyciąg z egzotycznej rośliny China – o silnym działaniu wzmacniającym włosy,
• mięta oraz olejki z rozmarynu i drzewa herbacianego z upraw organicznych – dają efekt odświeżenia i oczyszczenia,
• ekstrakt z pokrzywy – reguluje wydzielanie sebum,
• ekstrakty z krwawnika, chmielu, malwy – nawilżają włosy, mają działanie ochronne,
• sufraktanty z kokosa – mają delikatne właściwości myjące.
-
AnaStazJa
Dziękuję bardzo za porady
I tak w najbliższym czasie wybieram się na badania więc i przy okazji złożę lekarzowi wizytę i pod tym kątem.
Może to już taka moja uroda, a może jest w tym coś więcej. A co do samego farbowania to raczej zejdę z kolorem bardziej do naturalnego. Wtedy nie będę miała już takich problemów z wypłukiwaniem się farby i z odrostami
I tak w najbliższym czasie wybieram się na badania więc i przy okazji złożę lekarzowi wizytę i pod tym kątem.
Może to już taka moja uroda, a może jest w tym coś więcej. A co do samego farbowania to raczej zejdę z kolorem bardziej do naturalnego. Wtedy nie będę miała już takich problemów z wypłukiwaniem się farby i z odrostami
-
biszka
Jeśli chodzi o wypłukiwanie to ja mogę się wypowiedzieć, bo używałam farb aptecznych jak i drogeryjnych i szczerze powiedziawszy to nie uważam, żeby Biokap się u mnie jakoś słabo trzymał. Farbuję włosy co ok. półtora miesiąca i przez ten czas kolor się nie zmienił, gdyby nie odrosty to mogłabym go nosić i nosić więc w tej kwestii wcale nie ustępuje farbom drogeryjnym.AnaStazJa pisze:Próbuję już od lat coś na to zaradzić, ale efektów brak. Używam szamponów bez silikonów i parabenów, stosowałam różne diety, myje włosy w chłodnej wodzie, stosowałam suche szampony i dalej lipa. Fryzjerka twierdzi, że nie powinnam mieć po farbowaniu aż takich problemów z przetłuszczaniem, a niestety mam. Najgorzej jest zimą. Wystarczy godzina w czapce a już włosy są przetłuszczone i wyglądają strasznie. Do tego farba strasznie szybko się wypłukuje. Farbowałam włosy 2 tygodnie temu, a kolor już zdążył się wypłukać ;(
-
storczyk_12
u mnie kolor zazwyczaj się trzyma długo, wiadomo że może nie jest taki intensywny po pewnym czasie, ale jednolity. a zobaczcie tu znalazłam recenzję z testowania farby Biokap http://zdrowefarbowanie.pl/zmiana-koloru-na-wiosne/ i włosy po farbowaniu po kilku tygodniach wyglądają naprawdę dobrze
A co mają w składzie te farby apteczne, są bezpieczniejsze niż np. L'oreal?
Któraś z was może farbowała włosy henną, bo słyszałam że to najbezpieczniejsza opcja?
Któraś z was może farbowała włosy henną, bo słyszałam że to najbezpieczniejsza opcja?
moja fryzjerka odradza henne..
podobno oblepia włos, i sa problemy jak potem chce się zmienić kolor....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
AnaStazJa
Do tego potem jest problem z farbowaniem za pomocą farb drogeryjnych. Jak ktoś ma podatność do uczuleń to zdecydowanie odradzam 
bajaderka pisze:A co mają w składzie te farby apteczne, są bezpieczniejsze niż np. L'oreal?
raczej chodzi o to, czego nie mają w składzie
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/
Ja kiedyś dostałam takiego uczulenia od zwykłej farby, że już myślałam, że do końca życia będę z czerwoną skórą na głowie. Na szczęście z pomoca dermatologa zeszło, ale bałam się że już nigdy nie pofarbuję włosów, chyba, że henną... Wtedy dowiedziałam się o farbach aptecznych. Byłam ostrożna, ale przetestowałam i nie żałuję, od kilku lat farbuję Biokapem i nic mi się nie dzieje! Radzę więc uważać na tę całą chemię...
Też używam farb drogeryjnych. Nie miałam zielonego pojęcia że można kupić farby do włosów w aptekach. Muszę się temu przyjrzeć. Biokap ??? pierwsze słyszę.Może nie będą mi wypadały po nich włosy?
-
majkaa
a może po prostu fryzjer ? jak juz się terafi na tego swojego, to nie ma bata żeby coś popsuł, przynajmniej ja tak mam ;p
w przyszłym tyg idę się odaać w rece fryzjera
niech robi co mu się żywnie podoba 
w przyszłym tyg idę się odaać w rece fryzjera
-
biszka
lawendaa pisze:Też używam farb drogeryjnych. Nie miałam zielonego pojęcia że można kupić farby do włosów w aptekach. Muszę się temu przyjrzeć. Biokap ??? pierwsze słyszę.Może nie będą mi wypadały po nich włosy?
ja też odkryłam niedawno i mogę szczerze polecić! Włosy są miękkie i lśniące, widać, że ta farba nie jest dla nich szkodliwa. Wcześniej po farbowaniu miałam zawsze siano i musiałam kilka dni intensywnie odżywiać, żeby jako tako wyglądały, a po Biokapie problem zniknął
-
storczyk_12
Jak nie słyszałaś to koniecznie spróbujlawendaa pisze:Też używam farb drogeryjnych. Nie miałam zielonego pojęcia że można kupić farby do włosów w aptekach. Muszę się temu przyjrzeć. Biokap ??? pierwsze słyszę.Może nie będą mi wypadały po nich włosy?
Jeśli mówisz, że po farbowaniu nie są sianowate to biorę w ciemno! Ja rozjaśniam losy i zawsze są przesuszone po farbie, taki urok blondów... Ale skoro tak polecacie i zachwalacie, że odżywia itp, to muszę na sobie wypróbować konieczniebiszka pisze:lawendaa pisze:Też używam farb drogeryjnych. Nie miałam zielonego pojęcia że można kupić farby do włosów w aptekach. Muszę się temu przyjrzeć. Biokap ??? pierwsze słyszę.Może nie będą mi wypadały po nich włosy?
ja też odkryłam niedawno i mogę szczerze polecić! Włosy są miękkie i lśniące, widać, że ta farba nie jest dla nich szkodliwa. Wcześniej po farbowaniu miałam zawsze siano i musiałam kilka dni intensywnie odżywiać, żeby jako tako wyglądały, a po Biokapie problem zniknął
Ja polecam farby do włosów formy Joanna, nie niszczą tak włosów.
zdrowa naturalna żywność to coś dla Ciebie 
Witam! Ja po farbach drogeryjnych zawsze miałam suche i sianowate włosy, pani w aptece poleciła mi Biokap i muszę powiedzieć, że jestem zachwycona tą farbą!Włosy są miękkie, gładkie i lśniące. A czy używałyście może produktów pielęgnacyjnych Biokap? Słyszałam, że jest jakaś nowość na rozdwojone końcówki i chciałabym wypróbować!
-
biszka
Ja mogę wypowiedzieć sie na temat odżywki, której używałam i którą moje włosy pokochały! uważam, że jest rewelacyjna!!! bardzo nawilża włosy, nabłyszcza i zmiękcza. Po dłuższym stosowaniu naprawdę widać poprawę w kondycji włosów, są gładkie i sprężyste.pitupitu pisze:Witam! Ja po farbach drogeryjnych zawsze miałam suche i sianowate włosy, pani w aptece poleciła mi Biokap i muszę powiedzieć, że jestem zachwycona tą farbą!Włosy są miękkie, gładkie i lśniące. A czy używałyście może produktów pielęgnacyjnych Biokap? Słyszałam, że jest jakaś nowość na rozdwojone końcówki i chciałabym wypróbować!
ja mogę się wypowiedzieć
używałam farb, a ostatnio testowałam także produkty do pielęgnacji! Zdecydowałam się na szampon i odżywkę odbudowujące, bardzo dobrze służyły one moim włosom
Zdecydowanie pomaga w odżywieniu i regeneracji włosów, są o wiele bardziej miękkie, lśniące i gładkie.
Witam. Czy może któraś z was używała farbę do włosów firmy Alfaparf Evolution Cube ?? Ostatnio widziałam salon firmowy salon był mega na wypasie zaimponował mi ale niestety nie stać mnie na farbowanie w nim, a słyszałam że te farby są super nie niszczą włosów i w ogóle są dobre. Czy ktoś może mi coś powiedzieć na ten temat ?? Znalazłam coś takiego spam opis ciekawy. Proszę o poradę.
Ostatnio zmieniony ndz paź 20, 2013 12:40 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum. SPAM.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum. SPAM.
-
storczyk_12
Asia.6 pisze:Witam. Czy może któraś z was używała farbę do włosów firmy Alfaparf Evolution Cube ?? Ostatnio widziałam salon firmowy salon był mega na wypasie zaimponował mi ale niestety nie stać mnie na farbowanie w nim, a słyszałam że te farby są super nie niszczą włosów i w ogóle są dobre. Czy ktoś może mi coś powiedzieć na ten temat ?? Znalazłam coś takiego spam opis ciekawy. Proszę o poradę.
Ja o tej farbie nie słyszałam, ale jeśli szukasz naturalniej farby, która nie niszczy włosów, to możesz spróbować farby, której ja używam i o której wcześniej pisałam - Biokap. Działa świetnie, jest delikatna i nie śmierdzi jak inne farby!