Fajne polskie aktorki

Co warto obejrzeć, przeczytać oraz posłuchać? Co możecie polecić? Czyli rozmowy o lekko kulturalnym zabarwieniu.
Awatar użytkownika
Henna
Miła Kobietka

Re: Fajne polskie aktorki

Post autor: Henna »

Bardzo lubię aktorkę Magdalenę Popławską, ona ma oryginalną urodę ostatnio widziałam ją w "Dziewczynie z szafy" i bardzo mi się tam spodobała ;-)
Awatar użytkownika
Malinowo
Miła Kobietka

Post autor: Malinowo »

Ja do tego grona dodalabym jeszcze Magdalene Poplawska, ostatnio widzialam ja w swietnym filmie "Dwa ognie". No i fajnie tez gra w "Przepisie na zycie"- gra tam wredna zone Szyca.
Shopping Queen.
Jestem tu nowa :)

Post autor: Shopping Queen. »

Osobiście najbardziej lubię Danutę Stęnkę, Magdalenę Różczkę, Magdalenę Cielecką i Katarzynę Maciąg.
LoveWhisper

Post autor: LoveWhisper »

Malinowo pisze:Ja do tego grona dodalabym jeszcze Magdalene Poplawska, ostatnio widzialam ja w swietnym filmie "Dwa ognie". No i fajnie tez gra w "Przepisie na zycie"- gra tam wredna zone Szyca.
Apropos niej to widziałam dzisiaj zwiastun filmu "Obietnica" i chyba mi tam mignęła przez chwilę. Czyli mamy kolejny film z nią. ;)
Alex
Fajna Kobietka

Post autor: Alex »

Mi się ostatnio spodobała Rycembel, a mój mówi, że dla niego to się zapowiada jak polska Carrie. :) Przesada, ale ma coś w sobie tajemniczego ta dziewczyna, albo to kwestia roli.
Awatar użytkownika
Malinowo
Miła Kobietka

Post autor: Malinowo »

LoveWhisper pisze:
Malinowo pisze:Ja do tego grona dodalabym jeszcze Magdalene Poplawska, ostatnio widzialam ja w swietnym filmie "Dwa ognie". No i fajnie tez gra w "Przepisie na zycie"- gra tam wredna zone Szyca.
Apropos niej to widziałam dzisiaj zwiastun filmu "Obietnica" i chyba mi tam mignęła przez chwilę. Czyli mamy kolejny film z nią. ;)
o prosze, swietnie... a co to za film?
LoveWhisper

Malinowo pisze:a co to za film?
Ogólnie ze zwiastuna wynika, że jest to film o nastolatkach, właściwie to parze nastolatków. I chłopak ma udowodnić dziewczynie, że naprawdę ją kocha (bo w jakiś sposób nadwyrężył jej zaufanie najwyraźniej)... Ale ma być ogólnie o relacjach we współczesnym świecie, zarówno na linii rodzic-dziecko, jak i pomiędzy nastolatkami.
TrufleMalinowe

Post autor: TrufleMalinowe »

BadRomance pisze:Ja lubię Małgorzatę Sochę i Martę Żmudę Trzebiatowską :)
Ale jest sporo aktorek polskich, które chętnie oglądam w filmach. :)

O marta jest cudowna! Mogłaby zagrać w jakiś filmie na podstawie Ahern! Polskim! To byłoby coś! Ta nowa książka, "Sto imion", nadawałaby się idealnie na film! O już to wdzię! I Marta w roli Kitty! :in love:
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

nowa ksiażka niech sie najpierw sprzeda, a potem zobaczymy czy ktoś zechce ją zekranizować.
Wracając do Poplawksiej - tak gra w Obietnicy Anny Kazejak matkę nastolatki i kojarzy mi się trochę ta rola z Elką z przepisu na życie - tam był syn nastolatek, z którym nie umiała totalnie sobie poradzić, momentami wydawalo się, że on jest doroślejszy od niej, tu chyba jest nieco podobnie - córka nie wygląda na pałającą do niej gorącym uczuciem. Ale cóż, prawda jest taka, że trudno być kochanym rodzicem nastolatka - albo traktuje cię jak tyrana, albo olewa... W roli ojca towarzyszy jej specjalista od rol ojców Andrzej Chyra ;) Główną rolę gra totlana debiutantka i przyznam, że bardzo mnie ciekawi, moze niebawem bedzie mozna ją dokleić do naszego wątku ;)
ireneusz

Post autor: ireneusz »

Wolę Kasię z serialu Kasia i Tomek
Katarzynę Cichopek też lubię w szczególności z M jak Miłość
Ostatnio zmieniony ndz mar 23, 2014 11:10 am przez BabskieSprawy.pl, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: SPAM
agnieszkasocha

Post autor: agnieszkasocha »

Katarzyna Maciąg
LoveWhisper

kusicielka pisze:Główną rolę gra totlana debiutantka i przyznam, że bardzo mnie ciekawi, moze niebawem bedzie mozna ją dokleić do naszego wątku ;)
Eliza Rycembel? Tak, jest bardzo intrygująca - taka tajemnicza i (przynajmniej z pozoru) chłodna jako Lila. Zobaczymy, jak jej wyszedł debiut. ;)
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Kompletnie nie kojarzę. Ja ostatnio uwielbiam (znów) Maję Ostaszewską.
Awatar użytkownika
Henna
Miła Kobietka

Post autor: Henna »

Ja bardzo lubię Basię Kurdej - Szatan i dopiero niedawno dowiedziałam się, że jest aktorką (a nie tylko dziewczyną od reklamy) fajnie będzie zobaczyć ją w filmie.
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Henna pisze:Ja bardzo lubię Basię Kurdej - Szatan i dopiero niedawno dowiedziałam się, że jest aktorką (a nie tylko dziewczyną od reklamy) fajnie będzie zobaczyć ją w filmie.
Do tej pory w filmie jej nie widziałam, ale teraz będzie w m jak miłość i tej komedii Dzień dobry kocham cię - tutaj z Bołądź, kóra fenomenalnie zagrała Agatę Mróz, a teraz nie do poznania w slużbach specjalnych. :ok:
tristana

Post autor: tristana »

Patrząc na dorobek i grę w filmach to wg. mnie Kasia Figura i Gosia Foremniak :)
Awatar użytkownika
Asiaa
Fajna Kobietka

Post autor: Asiaa »

Dla mnie była Ania Przybylska. Niestety...była..
Awatar użytkownika
Rachella

Post autor: Rachella »

No właśnie też jestem ciekawa Bołądź - ostatnio miała mega "męską" rolę w służbach specjalnych, a teraz komedia ;) Choć myślę, że da rade, ale trudno mi się będzie przestawić :P
"Gdyby tak pani zabiła
Przewrotną w sobie kobietę,
Tę niebezpieczną panterkę,
Tę chytrą, wieczną heterkę,
To głupie, fałszywe zwierzę"

J. Tuwim
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Rachella pisze:No właśnie też jestem ciekawa Bołądź - ostatnio miała mega "męską" rolę w służbach specjalnych, a teraz komedia ;) Choć myślę, że da rade, ale trudno mi się będzie przestawić :P
Są już 3 zwiastuny i wygląda jak ryba w wodzie w tej roli ;)
Awatar użytkownika
Rachella

Post autor: Rachella »

Służby specjalne są już w miare stare, teraz właśnie będzie można ogladać Bołądź w tej komedii, o której piszesz. Wygląda super, dużo bardziej kobieco :)

A swoją drogą Dereszowska bardzo mi się tez podoba ;)
"Gdyby tak pani zabiła
Przewrotną w sobie kobietę,
Tę niebezpieczną panterkę,
Tę chytrą, wieczną heterkę,
To głupie, fałszywe zwierzę"

J. Tuwim
Awatar użytkownika
Jagoda123
Miła Kobietka

Post autor: Jagoda123 »

Dereszowską uwielbiam :)
Awatar użytkownika
paproctaniosc
Miła Kobietka

Post autor: paproctaniosc »

Henna pisze:Ja bardzo lubię Basię Kurdej - Szatan i dopiero niedawno dowiedziałam się, że jest aktorką (a nie tylko dziewczyną od reklamy) fajnie będzie zobaczyć ją w filmie.
widziałam trailery, zapowiada się spoko. Bołądź tez jest fajna, taka kobieta-kamelon. w ogole one podobno są kolezankami ze studiów w ogole ;)
Awatar użytkownika
paproctaniosc
Miła Kobietka

Post autor: paproctaniosc »

premiera w ten weekend. wybierasz sie moze?
marchewka92

Post autor: marchewka92 »

po filmie mogę powiedzieć spokojnie że z filmu "dzień dobry kocham cię" świetnie wypada Olga Bołądź!.
I mimo że Paweł Domagała "fajną polską aktorką" nie jest - to chciałabym go wspomnieć że świetnie zagrał :)
ODPOWIEDZ