Facet tchórz czy to tylko strach?
Facet tchórz czy to tylko strach?
Moj problem polega na tym iż, jestem z chłopakiem rok mieszkamy razem ja mam 26 on 29lat wszystko ukladało się dobrze do momentu gdyż oswiadczyłam mu ze jestem w ciaży. Wiadomo na początku był szok ale zdarzyło się i trzeba temu stawić czoła.Mineło troszkę czasu a sytuacja zaczyna stawać się beznadziejna zaczynam coraz częściej mysleć o przeprowadzce.Partner całkowicie się zmienił od momentu informacji go o ciaży wiem ze to był szok i cierpliwie czekałam kiedy on minie ale coraz ciezej mi zaciskać zeby .On nie chce nic zmieniać caly czas kłócimy się o to zeby chociaż troche pomagał mi w czynnościach domowych bo poprstu szybciej teraz sie meczę no i chyba logiczne ze chciałabym mieć wsparcie.Natomiast on znalazł sobie sposób mianowicie do srodka nocy siedzi w pracy czy po kolegach zebyśmy tylko się mijali.Wciąż proszę o zeby pomógł mi przy podstawowym zalatwianiu spraw natomiast zostają przekladane z tygodnia na tydzień.Do tego wszystkiego zaczeła wtrącać się jego rodzina która jest co prawda na odległość ale w szczegolności jego mama ma na niego duży wplyw i namawiają go do zakończenia związku ze mna. Nie wiem dlaczego prośba o wsparcie psychiczne i torchę powagi to taki problem.Nie podejmuję narazie pochopnych decyzji i czekam aż jego szok minie bo nie mam ochoty na krotką wyprowadzkę do rodziców tylko dlatego zeby sprowokować go do działania bo pewna jestem że nic z tym nie zrobi tylko wykorzysta sytuacje i posiedzi sobie bez moich krzyków i jęczenia.Dlatego jesli mam podjąć decyzje o przeprowadzce czyli równocześnie o rozstaniu to bedzie to decyzja ostateczna.Co robić czekać na zmiany czy się wyprowadzić?
-
mary_pink1664
- Miła Kobietka
Re: Facet tchórz czy to tylko strach?
hej sali43 jestem od Ciebie troche młodsza mam 18 lat... ale wydaje mi się że Twoj facet nie jest gotowy na dziecko... czy ta ciąża była planowana? może Twoj facet nie był gotowy na dziecko? Na Twoim miejscu zastanowiłabym sie czy chcesz z nim byc i wyprowadziła się do swoich rodziców. Przecież najważniejsze teraz jest dziecko. Życze powodzenia i pozdawiam 
-
kropeczka20
Witam Cie serdecznie.. Gratuluję mleństwa:) . Ją na Twoim miejscu bym na początek spróbowała z nim porozmawiać. A jeżeli nic to nie da to poprostu wyprowadz się i czekaj. I zobaczysz, że on przemysli swoje gówniarskie zachowanie i przyjedzie po Ciebie. Życzę powodzenia Kochana.
Nie było planowane ale to teraz nie ma znaczenia jestesmy na tyle dorosli (tak mi się wydawało)ze musimy to przełknać i zacząć się cieszyć a ja jestem w drugim miesiącu a juz jest strach o alimenty i jego rozmowy z matką traktują mnie jak dziewczynę z baletów która wpadła a przecież tak nie jest.
A najlepszym tekstem bylo wyznanie ze strony jego rodziny ze moja hormony i krzyki przeszkadzają w rozwoju ich brata(29lat) myslałam ze padne
-
kropeczka20
Kochana nie przejmuj się jego rodzina. Wiadomo, że mamusią pójdzie za synkiem.. Teściowa olej. Albo zadzwoń do niej i powiedz jej jakiego ona ma synka. Teściowa moja też była po stronie mojego faceta, ale gdy zadzwoniłam do niej i powiedziałam jej jakiego ona ma synalka to odrazu stanęła po mojej stronie. I teraz tylko go opiernicza. Kochana teraz nie powinnaś się denerwować, musisz teraz dbać o siebie i o malenstwo . Wyprowadz się od niego bo będziesz się tylko denerwowała.. A nerwy nie są teraz na Ciebie. Zobaczysz, że twój facet przemysli sobie wszystko i będzie błagał Cie o powrót.
Własnie na 80% jestem pewna ze jego rekacja bedzie żadna będzie się cieszył ze nikt mu nie marudzi o sprzatanie i dbanie o dom a kobieta jakas pewnie też się znajdzie pózniej .Byłabym w ogromnym szoku gdyby zaczoł sie starać i coś próbował zmienić.
-
kropeczka20
Kochana dlaczego odrazu zakładasz, że on będzie się cieszył jak się wyprowadzisz? Przecież jesteście razem będziecie mieć maleństwo, był by palantem gdyby nie pojechał po Ciebie gdybyś się wyprowadziła.. Spróbuj się wyprowadzić, odpoczniesz psychicznie nie będziesz się denerwowała i daj mu trochę czasu niech sobie wszystko przemysli. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Dziewczyno postaw sprawe jasno , to czy dziecko było nie było planowane to nie ma znaczenia . Byliscie razem , a niestety tak za soba idzie ze zdaza sie ciaza . I jako podłuk wieku dojzały mezczyzna stawic temu czoło . A widac ze tego nie chce , szokem to mogło byc tylko 5 minut a po tym czasie juz powinien wiedziec co ma zrobic . Poprostu rozstan sie z nim , bo to nie jest warte twojego zdrowia i dziecka zdrowia . Jesli a tak wynika z tego ze to mamusi synek to zapamietaj niewrozy to nic dobrego bo mamusia bedzie miedzy wami , jemu tak wygodnie ze mamusia decyduje . Tak alimenty niech płaci bo to dziecko potrzebuje jak niechce wziasc odpowiedzialnosci za was . Wiesz moze to własnie uswiadomi mu i zmieni sie , radziłabym abys sie wyprowadziła . Zycze Wam aby sie udało , ale nie daj sie zwodzic bo to robi . Gratuluje potomstwa
Wiem że powinnam olać jego rodzinę ale tak naprawdę bliscy powinni byc pomocni i mowić to myślą a nie co chce się usłyszeć bo przydałaby się bezstronna osoba która bo mu wszystko wytłumaczyła ze robi zle a nie wszyscy głaskają go po głowie...zauwazyłam już dużo wcześniej że nawet jak wie ze podejmuje złą decyzję to tak często sobie to wmawia ze zrobił dobrze ze po pewnym czasie sam zaczyna w to wierzyć.A śmieszą mnie jego testy jak sie nie uspokoisz to stracisz cudownego faceta jak samemu mozna o sobie tak mówić z 100% przekonaniem
-
G****
Wyprowadz się na kilka dni to zawsze mobilizuje facetów
daj mu czas na poważne przemyslenia. A jak to nie pomoże to masz już odpowiedź na swoje pytanie.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
chce byc wolnym ptakie a ciaza dziecko mu to niestety uniemozliwaia . sama widzisz ze nie mozesz liczyc ani na niego ani na jesgo rodzine gdzie powinni sie cieszyc i cie wspierac
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
pewnie nam juz mykła na stałe
-
kropeczka20
A może jeszcze odezwie się do nas.. Miejmy taka nadzieję.
witam! Z tego co tu przeczytalam wnioskuje ze twoj facet jest zwyklym tchorzem , sam jest jak dziecko . Faceci w jego wieku powinni sie cieszyc z tego ze beda ojcami a on widocznie nie jest na tyle dojrzaly zeby zalozyc rodzine i wychowywac dziecko. I ta jego rodzina ,matka ktora namawia go do rozstania z Toba wiedzac ze jestes w ciazy. Ja na twoim miejscu uciekala bym od niego bo z takimi ludzmi ciezko sie zyje:( powodzenia:)
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
to sa mamusi synkowie ktorzy słuchaja mamusi i tylko mamusi tak zwani mami synki
a z takim to nie masz przyszłosci bo zawsze mamusia bedzie stala miedzy wami .
lepiej dzidziusia samemu wychowac i miec spokojne zycie . A o alimenty nie powinnas sie martwic jak sam niechce to od tego jest sad
a z takim to nie masz przyszłosci bo zawsze mamusia bedzie stala miedzy wami .
lepiej dzidziusia samemu wychowac i miec spokojne zycie . A o alimenty nie powinnas sie martwic jak sam niechce to od tego jest sad
-
kropeczka20
No oczywiście, że tak.. Skoro nie będzie chciał płacić alimentów to będzie fundusz płacił. A jak on nie będzie tego spłacać to pójdzie siedzieć.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
na takich jest jeszcze sposob . Chociaz i tak nasze prawo jest za łagodne dla takich
-
kropeczka20
Elu ale i tak to jest nie sprawiedliwe.. Mój ojciec odszedł od nas do jakieś ździry parę lat temu. I mama założyła mu alimenty i nie płacił i fundusz płacił.. A jemu groziło , że pójdzie siedzieć. I dwa razy mu przyszło do odsiatki za alimenty. Ale widać, że głupi ma zawsze szczęście bo już dwa razy się wywinoł i nie poszedł siedzieć! A mało tego narobił sobie długów od cholery brał sobie pożyczki wielkie dla tej swojej kochanki i nie spłaca i też go komornik ścigał sąd itd, i nikt nic mu nie zrobił!
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
znam to z wlasnej autopsii , sama wychowuje swoje dziec , mieszkam tu od 2001 i od tego czasu ojciec dzieci zalega z alimentami , dostaje z funduszu . On nie płaci pracy nie podejmuje legalnej tylko dlatego aby nie placic i tak dlugo jak tu mieszkamy nie interesowal sie wogole nimi nigdy od niego nic nie dostali w prezencie . Pamietam jak tu sie wprowadzilismy , młodszy syn miał połtora roczku pierwszy raz przyjechał do nich jak ten mlodszy miał 4 lata to do niego zwracał sie pan tata . A wiem ze pracuje na czarno w holandii . I wiem jakie to jest niesprawiedliwe
No widzicie dziewczyny takie jest prawo. Ja też znam takiego pijaka- śmierdzi robytkę który pare lat temu sie pochwalił swoimi długami za alimenty (35 tysięcy). Siedział za to pół roku i powiedział ze miał tam lepiej niż w domu, bo nie chodził tam głodny i zawsze miał czyste ciuchy
Adrian

-
elzbieta45
- Kobietka Expert
sa naprawde mezczyzni odpowiedzialni ale takich jest bardzo mało . I to po latach tacy dranie pojda do sadu o alimenty bo nie maja z czegob zyc aby dzieci placily
-
kropeczka20
Mój ojciec też się nigdy nami nie interesował.. Interesował się wtedy kiedy trzeba było się drzeć i lać!!! Nigdy nie zapytał czy nam coś potrzeba , czy jak tam w szkole i takie tam.
nie wziol nas nigdy na wycieczkę czy na zakupy.
dla mnie on jest kawał h..! Odszedł od nas do jakieś dzi.... Która jest młodsza od niego o 16lat! Nas jest troje w domu. A po za domem jeszcze troje ! Dla mnie on jest damską d...! Przepraszam za takie słowa, ale gdy pomyśle o nim to mnie aż nosi! Nigdy nie czułam miłości ojczowskiej! I przez niego chciałam sobie życie odebrać jak byłam mała, ale naszczeście mnie uratowali! Gdy widzę pełnol rodzinę gdzie są rodzicie i dzieci i są szczęśliwi to łzy mi lecą.. Bo ją nie miałam takiego szczęścia rodzinnego.
. Wrescie to z siebie wyrzuciłam 
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
tak na takim postepowaniu cierpia dzieci . I to te dzieci sobie wyzucaja i winia sie za to ze tato czy mama odeszli czuja sie winne . A to nie jest wina dzieci
Współczuje Ci . Głowa do gory
Współczuje Ci . Głowa do gory