facet bez uczuć- brak zaangażowania

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
justysiaaa
Jestem tu nowa :)

facet bez uczuć- brak zaangażowania

Post autor: justysiaaa »

Na imprezie w klubie w rodzinnym miescie poznałam pewnego chłopaka. Wymieniliśmy sie nr tel. Znamy sie juz 2 miesiace. Spotykamy się od czasu do czasu. Mnie zaczęło na nim zależeć. Ja studiuję w Rzeszowie a on w Krakowie.
Problem pojawia się bowiem ja jestem w rodzinnym mieście co weekend. Marek w Krakowie pracuje i studiuje wiec przjeżdza co 2 tyg. Widujemy się więc co 2 tygodnie w sobotę na 3-4 godziny i to jeszcze w gronie jego znajomych. Prawie rzadko do mnie pisze, raz czy 2 razy w tygodniu na facebook czy sms, ale są to krótkie wiadomości z zapytaniem co słychać.
Nie widzę z jego strony zaangazowania, choc od jego siostry wiem, że zależy mu na mnie i chciałby stworzyc zwiazek. Po prostu taki był w poprzednich związkach i nadal taki jest. Niestety ja jestem osobą uczuciową i chciałabym żeby pisał, spotykał się częściej, okazywał zainteresowanie. Nie jesteśmy oficjalnie parą , ale nie chcę żeby traktował mnie jak kolezanke- a tak się czuję.

Powiedzcie co robić? Angażować się jeszcze bardziej czy odpuścić sobie? Czy i Wy byliscie w takich związkach? Czy da się go zmienić?
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Re: facet bez uczuć- brak zaangażowania

Post autor: Luna »

Spokojnie. Daj czas. Poczekaj na rozwój sytuacji.
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
justysiaaa

Tylko czy warto dawać mu czas jak w poprzednich związkach zachowywał się tak samo? Czy nie złudne jest myślenie, że wobec mnie się zmieni?
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Luna »

Zawsze musisz mieć jakąś nadzieję. Albo poprostu porozmawiaj z nim o tym.
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Czarna »

justysiaaa pisze:Nie widzę z jego strony zaangazowania, choc od jego siostry wiem, że zależy mu na mnie i chciałby stworzyc zwiazek.
Więc stwórzcie związek. Póki co będzie na odległość, ale może z czasem to ulegnie zmianie. Skoro nie jesteście parą, to trudno wymagać, by okazywał Ci tyle uczuć, jakby był Twoim chłopakiem. Spróbuj, może przy Tobie stanie się bardziej wylewny. A jeśli nie i po jakimś czasie uznasz, że to jednak nie to, to ze względu na dzielącą Was odległość łatwiej będzie Ci się z tego wymiksować.
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
justysiaaa

Czy powiedzieć mu ze wiem coś od jego siostry? Może przyznać się, że zależy mi na nim? Jednak zawsze jest ryzyko, że się przestraszy :( choć ja miałabym czyste sumienie, że zrobiłam co mogłam żeby sytuacja była jasna między nami
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Czarna »

Zawsze możesz zacząć od podchodów, np. napisać mu, że jak następnym razem będzie w Rzeszowie, to chętnie spotkałabyś się tylko z nim, bez towarzystwa. I po nitce do kłębka :)
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
Ankara 25
Miła Kobietka

Post autor: Ankara 25 »

witaj.ja na pewno pierwsza wprost nie okazalabym inicjatywy badz zaangazowania uwierz ze faceci tego nie lubia.jesli im naprawde zalezy znajda odwage i sprobuja wystartowac do kobiety nawet jesli mieliby dostac od niej trzykrotnie po uszach.Takze mysle zaczekaj....na rozwoj wypadkow.jesli tak bedzie przez dluzszy czas to najwyrazniej ta sytuacja mu odpowiada i chlopak nie bardzo mysli o czyms wiecej.a siostra?hmm nie wiem moze Cie lubi i podkoloryzowala troszke wszystko co
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Mysle, ze moze zbyt emocjonalnie podchodzisz do tego faceta.
Moze prawda o jego ew zapedach do Ciebie jest rzeczywiscie fikcja.
Moze uleglas chwilowemu zauroczeniu facetem i teraz oczekujesz z jego strony konkretnych deklaracji
uczuciowych.
Tak dosc czesto niestety bywa.
Moim zdaniem daj sobie na wstrzymanie i zbyt wiele sobie nie obiecuj, bo facet moze wcale nie jest Toba
zainteresowany i niechcacy wysylal mylace rozne sygnaly / jak np romowa z siostra o Tobie/.
Jemu jak widac wystarczasz jako kolezanka , choc Ty zdecydowanie tego nie chcesz.
Moze zwyczajnie spokojnie obserwuj rozwoj tej calej sytuacji , a zobaczysz co sie z tego wykluje.
Moze Milosc , a moze zwykle nic. :o
sillka

Post autor: sillka »

Cierpliwości...niektórzy z Nas potrzebują trochę więcej czasu, aby otworzyć się na drugą stronę. W żadnym wypadku nie powinnaś wspominać o tym, że rozmawiałaś z kimś, o nim (o jego przeszłości) - to może go urazić, a Was oddalić od siebie. Nie śpiesz się z deklaracją uczuć, to może go "speszyć".
NGO
ODPOWIEDZ