escapelle
Re: escapelle
To te tabletki wczesnoporonne? Jeśli tak to ja kiedyś musiałam wziąć ale czy pomogly to tego się nie dowiem bo przecież nie wiem czy doszło do zapłodnienia
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
hej jeszcze raz pisze o escapelle, NIE DZIAŁA ja wzięłam około 14 godzin po stosunku a w ciąże i tak zaszłam. mimo że pisze na ulotce "do72 godz.po stosunku". nie wiem od czego to zależy ale widac sa nie skuteczne. Ale teraz będę szczęśliwą mama 
-
Arturowa :)
- Miła Kobietka
Mi kiedyś prezerwatywa pękła i niestety musiałam zażyć, w ciąży nie jestem ale czy zadziałało to nie wiem bo nie wiem czy doszło do zapłodnienia 
" Nie nazywaj moich marzeń szaleństwem
jeśli sam, oprócz szarej rzeczywistości
nie masz nic więcej. "
jeśli sam, oprócz szarej rzeczywistości
nie masz nic więcej. "
-
no.nie.wiem
GRATULACJEgoja077 pisze:hej jeszcze raz pisze o escapelle, NIE DZIAŁA ja wzięłam około 14 godzin po stosunku a w ciąże i tak zaszłam. mimo że pisze na ulotce "do72 godz.po stosunku". nie wiem od czego to zależy ale widac sa nie skuteczne. Ale teraz będę szczęśliwą mama
Ja pamiętam że tam dwie tabletki są i trzeba je wziąć w jakimś odstępie czasu.Wzięłaś na pewno
?No mimo to gratulacje 
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Z tego co wiem, ta tabletka ma stuprocentową skuteczność, oczywiście gdy zastosuje się ją zgodnie z dołączoną ulotką. Moją przyjaciółka miała tego typu awaryjną sytuację, na szczęście zdążyła ją w porę wziąć. Co prawda nie czuła się po niej najlepiej ale miała problem z głowy.goja077 pisze:hej jeszcze raz pisze o escapelle, NIE DZIAŁA ja wzięłam około 14 godzin po stosunku a w ciąże i tak zaszłam. mimo że pisze na ulotce "do72 godz.po stosunku". nie wiem od czego to zależy ale widac sa nie skuteczne. Ale teraz będę szczęśliwą mama
Trochę to dziwne bo znam sporo dziewczyn które to brały i im pomogła, może jednak nieco wcześniej zaszlaś w tą ciążę...goja077 pisze:hej jeszcze raz pisze o escapelle, NIE DZIAŁA ja wzięłam około 14 godzin po stosunku a w ciąże i tak zaszłam. mimo że pisze na ulotce "do72 godz.po stosunku". nie wiem od czego to zależy ale widac sa nie skuteczne. Ale teraz będę szczęśliwą mama
Szklanka wody podobno jest jeszcze lepszadzo pisze:100% skuteczność to ma tylko abstynencja seksualna
Słuchajcie mnie ciekawi jedna rzecz: Zauważcie jaka dyskusja wrze na temat tych tabletek, jedni uważają, że to antykoncepcja awaryjna a inni że legalna aborcja. Co wiecie na temat tych tabletek? Swoją drogą to wydaje mi się, że dziewczyny które zaszły jednak w ciązę po jej zażyciu za późno ją wzięły 
to temat tak rozległy czy te tabletki sa w zgodzie z etyką,napewno bardziej etyczne jest zrezygnowanie czy zabezpieczenie sie przed nie chcianą ciażą.
Ciekawe spostrzezenie, jak nie etyczne? To co jest Twoim zdaniem etyczne?
rozsadne planowanie rodziny i zapobieganie tragediom które powstaja przez ciemnote i brak wiedzy na temat antykoncepcji
W jaki sposob mozna to zmienic?
Rozsądek rozsądkiem ale przydarzają się różne sytuacje na które nie mamy wpływu,np.pęknięta prezerwatywa lub też pigułka która nie zadziałała(jak wiadomo żadna metoda antykoncepcji nie ma 100% skuteczności).Nie wydaje mi się żeby tego typu tabletka była jakoś bardzo nieetyczna.Raczej mało kto bierze to nagminnie.Gdyby nie tego typu środek to byłoby tylko dużo więcej niechcianych dzieci które trafiłyby do domów dziecka lub były wychowywane w patologii.
W takich przypadkach powinno się zażyć tą tabletkę bo nie każda kobieta jest pprzygotowana na macierzyństwo.Tylko niektóre dziewczyny traktują to jako metodę antykoncepcji a przecież ją powinno się brać tylko w strajnych przypadkach.
Pewnie że się powinno ale znam takie które brały to dość często a to już jest nieodpowiedzialność.
To fakt, ja też takie znam. Myślą, że jak w tej chwili nic im nie jest to nie bedzie. Niektóre zmiany zachodzą wolno ale mogą być nieodwracalne. To duża dawka hormonów. A co sądzicie o tym, że środki antykoncepcyjne lekarz przepisuje za zgoda rodzicow, powinno tak być??
-
nina19
Podobno nie do końca skuteczne, ale ja nie wiem.
Może to zależy od prawidłowości zażycia ( odstęp czasu między jedną a drugą ).
Ale na niektórych stronach piszą, że często to zawodzi.
Może to zależy od prawidłowości zażycia ( odstęp czasu między jedną a drugą ).
Ale na niektórych stronach piszą, że często to zawodzi.
Chyba mówisz o postinoru? To on był w postaci dwóch tabletek ale gdzieś przeczytałam, że chyba już jest niedostępny.
ameba00 pisze:Chyba mówisz o postinoru? To on był w postaci dwóch tabletek ale gdzieś przeczytałam, że chyba już jest niedostępny.
No właśnie ja kiedyś,chyba ze 3 lata temu miałam Escapelle i były dwie tabletki.Być może teraz to się zmieniło bo w tamtym czasie te tabletki dopiero wchodziły i nie były tak dostępne jak Postinor.
-
Ruda Jadzia
- Jestem tu nowa :)
Też kiedyś miałam taką sytuację, że musiałam skorzystać z tej tabletki. Na szczęście w moim przypadku nie skończyło się zmienianiem pieluszek 
Poszłam po rozum do głowy i do tamtej pory biorę tabletki.
Heh:) uczymy się na błedach. Trzeba uważać bo to chwilaRuda Jadzia pisze:Też kiedyś miałam taką sytuację, że musiałam skorzystać z tej tabletki. Na szczęście w moim przypadku nie skończyło się zmienianiem pieluszek
Teraz jest jedna, może kiedyś tak było. Teraz znowu postinor nie jest dostępny:) Lepiej , że teraz wystarczy jedna tabletkamycha25 pisze:ameba00 pisze:Chyba mówisz o postinoru? To on był w postaci dwóch tabletek ale gdzieś przeczytałam, że chyba już jest niedostępny.
No właśnie ja kiedyś,chyba ze 3 lata temu miałam Escapelle i były dwie tabletki.Być może teraz to się zmieniło bo w tamtym czasie te tabletki dopiero wchodziły i nie były tak dostępne jak Postinor.