energetyki
energetyki
Pijecie napoje energetyczne typu tiger? Mi czasami się zdarza, szczególnie w podróży, jak jestem za kółkiem i nie chcę przysnać to zawsze gdzieś tam puszeczka jest. A jak to jest u Was?
Re: energetyki
Energetyki w bardzo szybkim tempie wykańczają serce. Są przypadki śmiertelne od nadużywania energetyków, także nie warto...
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
wesolykamil66
- Jestem tu nowa :)
Sporadyczne wypicie energetyka nie wpłynie negatywnie na nasz stan zdrowia. Faktem jest, że zawierają sporo kofeiny i masę cukru.
- redorange666
- Samiec
Ogromną ilość kofeiny, cukru i teuryny oraz witamin z grupy b.
Ostatnio przeprowadzono badania i...energrtyki są nie wskazane dla kierowców ponieważ spowalnia czas reakcji i to mocno. Lekarze tłumacza to tym że teuryna wraz kofeina i Wit b tworzą mieszankę wybuchowa i nie powinno się ich pić prowadząc samochód.
Jak już to pijam Monster-ka. W szczególności edycję Valentino Rossi. Taka pyszna oranzadka...szkoda tylko że rozwlila mi woreczek żółciowy i czekam na operację. Tak wiec gorąco polecam.
Ostatnio przeprowadzono badania i...energrtyki są nie wskazane dla kierowców ponieważ spowalnia czas reakcji i to mocno. Lekarze tłumacza to tym że teuryna wraz kofeina i Wit b tworzą mieszankę wybuchowa i nie powinno się ich pić prowadząc samochód.
Jak już to pijam Monster-ka. W szczególności edycję Valentino Rossi. Taka pyszna oranzadka...szkoda tylko że rozwlila mi woreczek żółciowy i czekam na operację. Tak wiec gorąco polecam.
Raz na jakiś czas, kiedy trzeba ogarniać mimo zmęczenia - czemu nie. Ale jeśli chce się pić je nawet kilka razy w tygodniu, to zdecydowanie nie jest dobry pomysł.
Raz na jakis czas wypije, ale musze miec naprawde kryzysowy dzien.
Ja właśnie najczęściej pije energetyki prowadząc auto przez wiele godzin i faktycznie mnie pobudza. Prawdopodobnie te badania o których mówi @redo to wynik na określonej populacji testowej. Na każdego prawdopodobnie inaczej wpływa ta używka. Faktycznie muszę się jednak zgodzić z tym, że nadużywanie energetyków wykańcza serce. Przykładem może być żona dalekiego znajomego, która w trakcie 2 lat piła po około 6-10 energetyków dziennie... Skończyło się kilkutygodniowym pobytem w szpitalu. Miała jakieś problemy z sercem i ogromny cukier. Nie wiem czy to był zawał czy coś innego ale wiem, że coś poważnego.
Energetyki to najgorszy syf... lepiej tego ohydztwa nie pić
A ja lubię od czasu do czasu wypić tigera, za to codziennie pije kawę.
ja jakoś za kawą nie przepadam za kawą. A czasami mam problem z ilością energii do pracy. Wtedy popijam energetyki. Spróbowałam różnych i najbardziej podchodzi mi właśnie tiger. jego smak mi odpowiada.
http://www.kuzniawsiodelku.pl podróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
A próbowałaś tego żelu tigera w tubce? Całkiem spoko są w smaku, winogronowy to sztos 
Pije raz na ruski rok jak mam aurat zasypiajacy dzien w pracy, tak raczej unikam.
Raz na ruski rok owszem można ale generalnie to jest zło i dziwie się czemu tego od 18go roku życia nie sprzedają?!