ebook czy jednak tradycyjna książka?
ebook czy jednak tradycyjna książka?
jakie są Wasze opinie?
to w sercu ma tylko nienawiść,
nigdy nie zazna miłości i szczęścia.
Re: ebook czy jednak tradycyjna książka?
Bez porównania... Wolę tradycyjną książkę, móc wertować kartki, czuć nawet ten zapach druku, dotknąć okładki. Nie, to żaden fetysz.
Wolę usiąść gdzieś z książką w ręku niż z np. z tabletem. Nie znoszę ebooków... Mimo, że czasem przydają się... To tak jakby zapominano o pewnych schematach i zastępowano je czymś innym, sztucznym. Chcąc nie chcąc korzystam z ebooków, ale tylko dlatego, bo nie mam dostępu do książek w naszym ojczystym języku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Gdzieś mi taki temat mignął chyba.. potem poszukam
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Na forum są tematy o ebookach (ten jest bodajże trzeci) a każdy porusza inne kwestie.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
ten fetysz trochę nawet rozumiem 
ale z drugiej strony:
książki z czasem zajmują nam dużo miejsca w domu i się kurzą :/
są droższe (kupiłam ostatnio świeżutką powieść Dukaja za 10zł w formie ebooka właśnie)
no i ebook łatwiej mieć zawsze przy sobie
ale z drugiej strony:
są droższe (kupiłam ostatnio świeżutką powieść Dukaja za 10zł w formie ebooka właśnie)
W pewnym sensie jest bardziej komfortowo nosić ebooka zamiast kilku książek na raz. To fakt.
A jak się kurze ściera, to się nie kurzą.
A jak się kurze ściera, to się nie kurzą.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Wolę zdecydowanie tradycyjne ksiązki.. Czuć ich ciężar w dłoni. Czuć zapach...
Ebooki są fajne... bo lekkie i można miec więcej.. ale to nie to samo
Ebooki są fajne... bo lekkie i można miec więcej.. ale to nie to samo
-
ence
Nowość za dyszkę to dobra cena. A e-booka zawsze sobie możesz potrzymać na dysku.vpresto pisze:ten fetysz trochę nawet rozumiem
ale z drugiej strony:
dobra cena, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt iż to Dukaj - autor którego stare powieści w sklepie kosztują 50 zł.ence pisze:Nowość za dyszkę to dobra cena. A e-booka zawsze sobie możesz potrzymać na dysku.vpresto pisze:ten fetysz trochę nawet rozumiem
ale z drugiej strony:
niestety, albo stety, ale literatura bedzie zmierzac w strone ebookow, odejscia od papieru, ze wzgledow ekologii a takze ekonomii, jesli wiecej ksiazek bedzie wydawanych po 10zl za nowosc, jak ostatni Dukaj, to ja jestem calkowicie na tak, to zwiekszy czytelnictwo a zarazem nie zaboli po kieszeni
btw Starość Aksolotla - super, polecam
btw Starość Aksolotla - super, polecam
Nie wydaje mi sie by jednak odeszli od ksiazek tradycyjnych. Piosenki można kupić na mp3 ale płyty dalej są wydawane
Zdecydowanie tradycyjna książka. Dla mnie to o wiele większa przyjemność czytania. Wiele osób podaje argument, że książki zajmują dużo miejsca w domu. Owszem, ale ja radzę sobie w ten sposób, że sprzedaję przeczytane pozycje np. na SPAM . Od razu rozwiązuje się też problem finansowy.
Ostatnio zmieniony pn mar 30, 2015 10:26 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Do niedawna byłam za papierem, ale teraz powoli przekonuję się do czytnika. Mam zamiar doczytać wszystko co mi w domu zalega i kupić sobie jakiś.
Pisałyście tutaj o e-booku za 10 zł i to jest dobra cena, jednak chyba dość rzadko spotykana. Przeważnie widuję e-booki tańsze o jakieś 10 zl od papieru, a to jest zdzierstwo moim zdaniem. Dlatego tak lubię chomiki
Pisałyście tutaj o e-booku za 10 zł i to jest dobra cena, jednak chyba dość rzadko spotykana. Przeważnie widuję e-booki tańsze o jakieś 10 zl od papieru, a to jest zdzierstwo moim zdaniem. Dlatego tak lubię chomiki
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
No colours anymore, I want them to turn black
Dukaj i wydawnictwo Allegro taka niespodzianke przygotowało
i chcialabym zeby to byl trend, poczatek "rewolucji" zeby nowosci wydawnicze nie kosztowały 50zł, a kilkanascie, na pewno wiecej by sie ich czytalo i sprzedawalo
i chcialabym zeby to byl trend, poczatek "rewolucji" zeby nowosci wydawnicze nie kosztowały 50zł, a kilkanascie, na pewno wiecej by sie ich czytalo i sprzedawalo
- ZielonoOka
- Fajna Kobietka
Zdecydowanie tradycyjna książka. Choć jak nie mam żadnej pod ręką bo wszystkie już przeczytane, a kurier jeszcze nie dojechał wtedy sięgam po ebooka.
Tradycyjna zdecydowanie
Wygodniej się czyta to przede wszystkim no i te wspomnienia z dzieciństwa z Mayem czy Szklarskim ehh 
Polecam...
Dla mnie zdecydowanie tradycyjna książka. Jakoś do ebooka się nie przekonałam. Kupuję co prawda przez internet książki np. na bookmaster, ale jednak co papierowa książka to papierowa. Można poczuć ją, jakoś się wczuć w czytanie. Tego nie da się inaczej zastąpić.
Osobiście wole wersje papierową. Lubie czytac i przyjemność sprawia mi ''miętolenie'' książki na kanapie przy kawie.Ebooki tez niby probowałam ale to nie ten urok. Brakuje mi wertowania i szelestu stron 
Największą głupotą naszego gatunku jest to,że najwspanialsze bukiety przeznaczamy dla zmarłych...
Ja mam czytnik e-booków i bardzo go sobie chwalę. Fajne lekkie urządzenie nie męczy oczu, bateria długo trzyma. Przyzwyczaiłam się do czytania na czytniku, ale od czasu do czasu sięgam po tradycyjne książki.
Od niedawna korzystam z e-book'a i jestem bardzo zadowolona. Nie narzekam. 
Darmowe doładowanie ---> http://mux1.pl/r/8JYdoladowanie-darmowe
Na razie nie jestem w stanie przekonać się do e-booków, ponieważ zdecydowanie lepiej obcuje mi się z książką. Świadomość trzymania jej w ręce, przewracania kartek i sam ich zapach-tego póki co nie zastąpi mi elektroniczna wersja. Kto wie, może w przyszłości... : )
Gdy zakurzony dywan woła o pomoc... http://www.betterclean.pl
Gliwice
Gliwice
Jak dla mnie to tradycyjnej książki nic nie zastąpi 
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

tradycyjna książka jest nie do przebicia
Odziez z Anglii, Wloch i Francji
http://www.zeltros.co.uk
http://www.zeltros.co.uk
-
malineczkamala
- Jestem tu nowa :)
Tradycyjna, ale jeśli nie ma dostępnej takiej to w ostateczności i ebook.
Kanał o odchudzaniu https://www.youtube.com/c/schudnijsamapl
Eboka łatwiej sie czyta, latwiej zakladki robi, są tansze, ekologiczniejsze
Czarny humor